Σκυλομπισκότα - φτιάξ' τα μόνος σου!
Το να έχεις μυστήριο παιδί όσο αφορά το φαγητό δεν ξέρω πώς είναι, αλλά το πώς είναι να έχεις μυστήριο σκυλί, το ξέρω και το βιώνω στο πετσί μου, καλύτερα από τον καθένα.
Η Ίρμα, η γριούλα μου, είναι ένα καταπληκτικό μυστήριο τετράποδο, με ιδιόρρυθμο χαρακτήρα.
Αγαπησιάρα ως τα μπούνια της, εγωίστρια και μυστήρια στο φαγητό της όμως.
Επιλεκτική, θυμίζει μ’ ένα νάζι της κάτι από την κυρία με το «Σουλουμό απ’ τη Σκουτία».
Αν κάνω το λάθος και της βάλω στο μπολάκι κάτι σε μορφή κροκέτας, απλώνει το δεξί της πόδι, το κλοτσάει όλο περηφάνια μαζί με νεύρο και γυρνάει την πλάτη ανεβαίνοντας στη σκυλοσκεπή της για να αγναντεύσει τη θάλασσα, τουτέστιν «δεν μ’ αρέσει, δεν το τρώω».
Τότε ανασκουμπώνομαι κι εγώ και μπαίνω στην κουζίνα για σνακς.
Ξεκινάω φτιάχνοντας τρία είδη μπισκότων.
Δοκιμάστε να τα φτιάξετε και σεις, γιατί πρώτον, όπως οι άνθρωποι έτσι και τα σκυλάκια, αγαπούν το σπιτίσιο φαγητό και δεύτερον, τέτοιες μέρες που διανύουμε είναι οικονομικό να τα φτιάξεις μόνος σου, παρά να πάρεις συσκευασία από το όποιο πετ σοπ.
Πάμε να δούμε τα σκυλοkookies!
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε μια λεκάνη αναμιγνύουμε όλα τα υλικά (αν έχετε ζυμωτήριο στο μίξερ, τότε φτιάξτε το μείγμα εκεί).
Προσθέτουμε νερό τόσο, όσο χρειαστεί, για να μην είναι το μείγμα πολύ σκληρό, έτσι ώστε να πετύχουμε αφράτα μπισκότα.
Όταν ζυμώσουμε τα υλικά έχουμε σαν αποτέλεσμα μια μεγάλη μπάλα από ζυμάρι, την οποία χωρίζουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Ανοίγουμε μ’ ένα χοντρό πλάστη, σε πάχος ίσο με ένα δάχτυλο μας, γύρω στο 1 εκατοστό.
Παίρνουμε κουπάτ σε ό,τι σχήμα θέλουμε -εγώ χρησιμοποιώ κουπάτ σε σχήμα κόκαλου- και κόβουμε τα μπισκότα.
Τα απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-20 λεπτά, σε αέρα.
Ανάλογα το πόσο τραγανά τα θέλουμε, τα αφήνουμε παραπάνω να ψηθούν.
Στα Σκυλοkookie Νο 2, τσιγαρίζουμε ελαφρώς το μπέικον (κρατάμε και το ζουμάκι του τσιγαρίσματος).
Αφού το ‘χουμε κόψει ψιλό-ψιλό, το ενσωματώνουμε στην υπόλοιπη ζύμη μας (γάλα, αλεύρι, σκόρδο).
Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνουμε όσο νερό χρειαστεί, για ένα αφράτο αποτέλεσμα.
Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε γυάλινο μπολ, ώστε να κρατηθούν φρέσκα.
Αν δεν φτιάξουμε όλη τη ζύμη, τη χωρίζουμε σε δόσεις που επιθυμούμε να ψήνουμε κάθε φορά, την κλείνουμε σε μαγειρική μεμβράνη και την αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.
Έτσι, κάθε φορά θα έχουμε φρέσκα μπισκότα και όχι μπαγιάτικα- πανιασμένα.
Tip 1:
Αποφύγετε το κρεμμύδι και τα πολλά μπαχαροπίπερα, δεν τους αρέσει.
Καλή επιτυχία και καλοφάγωτα από τα καλομαθημένα σας!
Tip 2:
Μπορείτε να παίξετε με τα «δροσερά» μυρωδικά (μέντα, δυόσμος) για να μη μυρίζουν σκόρδο, που το λατρεύουν.
Αν σας άρεσε κοινοποιήστε το με το μαγικό κουμπάκι του facebook κάτω ακριβώς από την ανάρτηση

    Σκυλοkookie Νο 2

  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 φλιτζάνια
  • βρωμη 2 φλιτζάνια αλεσμένη τόσο ώστε να μοιάζει σαν αλεύρι
  • γάλα 1 φλιτζάνι
  • νερό ½  ως 1 φλιτζάνι κρύο
  • μπεικον 550γρ. (κομμένο σε μικρές μπουκιές και τσιγαρισμένο στο τηγάνι)
  • τυρί 2 κουταλιές της σούπας τύπου cheddar
  • σκορδο 1 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
  • αλατι Μισή πρέζα (όχι παραπάνω)
Close