Πως να κάνετε σαπούνια με λουλούδια-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Αποξηραμένα λουλούδια,φύλλα και βότανα μπορούν να διακοσμήσουν τα σαπούνια σας με εύκολο και γρήγορο τρόπο. Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε όμορφα και ξεχωριστά σαπούνια ομορφιάς και διακόσμησης.Σπιτικό σαπούνι λουλούδι

 
 
 
 
 
 
Υλικά που θα χρειαστείτε: Αποξηραμένα ή αποξηραμένα λουλούδια ή τα φύλλα της επιλογής σας (εγώ χρησιμοποίησα αποξηραμένα χαμομήλι, ιβίσκους, και λεβάντα, καθώς και μερικά φύλλα.  Σαπούνι βάσης (Αυτό μπορεί να βρεθεί στα περισσότερα καταστήματα,προσπαθήστε να πάρετε ένα που γίνεται με φυσικά συστατικά, αν είναι δυνατόν.) Τα αιθέρια έλαια της επιλογής σας (εγώ χρησιμοποίησα λεβάντα.) καλούπια σιλικόνης 
Οδηγίες: Κατ ‘αρχάς, κόψτε το σαπούνι σας σε μικρά κομμάτια. 
Σπιτικό σαπούνι λουλούδι
 
Τοποθετήστε τα κομμάτια σε ένα φούρνο μικροκυμάτων,μέχρι να λιώσουν. 
Σπιτικό σαπούνι λουλούδι
 
 Αν θέλετε να προσθέσετε ένα άρωμα, προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο μέσα στο υγρό και έχει αναμειχθεί προσεκτικά με ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα – όσο  αργά μπορείτε για να αποφευχθεί ο σχηματισμός φυσαλίδων.
  
Σπιτικό σαπούνι λουλούδι
 
Τοποθετήστε τα λουλούδια ή τα φύλλα σας μέσα στο καλούπι και στη συνέχεια ρίξτε το υγρό μέσα, αφήνοντας ένα μικρό χώρο στην κορυφή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντογλυφίδα για να τοποθετήσετε τα λουλούδια. Τα λουλούδια μοιάζουν να επιπλέουν στην κορυφή πριν στεγνώσει, οπότε αν θέλετε μια λεία επιφάνεια, ρίξτε λίγο πιο υγρή βάση σαπουνιού στην κορυφή και αφήστε τα για  (περίπου 15-20 λεπτά).. 
Σπιτικό σαπούνι λουλούδι
 
Σπιτικό σαπούνι λουλούδι
 
Σπιτικό σαπούνι λουλούδι
 
 
Σπιτικό σαπούνι λουλούδι
 
 Το σαπούνι θέλει περίπου 45 λεπτά έως μία ώρα για να σκληρύνει. 
 
Σπιτικό σαπούνι λουλούδι
 
 Μόλις σκληρύνει πλήρως, αφαιρέστε από το καλούπι και είναι έτοιμα . Αν χρησιμοποιείτε πλαστικές ή καλούπια κασσίτερου, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι για να ξύσετε την περιοχή μεταξύ του σαπουνιού και του καλουπιού για να βοηθήσει να αφαιρεθεί το σαπούνι. 
 
Σπιτικό σαπούνι λουλούδι
Μια όμορφη ιδέα για να διακοσμήσετε το μπάνιο και για να τα κάνετε δώρα.
το είδαμε στο 26ecopages

Close