Συνταγη για ΤΟΥΡΤΑ ΧΕΛΩΝΑ

 

 

Μια πρωτότυπη ιδέα!

 Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα για 5 λεπτά.
Ενώνουμε τα δυο υλικά σε ένα σκεύος και προσθέτουμε τις βανίλιες με τη ζάχαρη άχνη.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, το κακάο και τη βανίλια να βράσουν για 2-3 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
Παίρνουμε το μπολ και το ”ντύνουμε ”εσωτερικά με μεμβράνη και στρώνουμε εναλλάξ ,τα μπισκότα βουτηγμένα στο σιρόπι, κρέμα και λεπτές φέτες ακτινίδια οταν τελειώσουμε αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο να παγώσει αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με λεπτές φετουλες ακτινίδιο όπως στην φώτο !!!
toyrta_xelona1

Close