Πως να φτιάξεις βάφλες χωρίς βαφλιέρα!!

 

Κι όμως γίνεται να φτιάξεις βάφλες χωρίς βαφλιέρα και μάλιστα πολύ εύκολα! Δεν είναι απαραίτητο να έχεις το συγκεκριμένο εργαλείο για να απολαύσεις μια υπέροχη βάφλα!

Θα χρειαστείς:

60γρ. βούτυρο
50γρ. ζάχαρη
3 βανίλιες (προαιρετικά)
3 αυγά
125 ml γάλα
200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

Πως θα το κάνεις:

Χτυπάς με το μίξερ το βούτυρο, την ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν, ρίχνεις τα αυγά, το γάλα και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν. Το αφήνεις 5-10 λεπτά να ξεκουραστεί και είναι έτοιμο για χρήση!

Ας δούμε όμως πως θα κάνεις βάφλες χωρίς βαφλιέρα!!

Θα χρειαστείς: Αντικολλητικό τηγάνι (αν έχεις τηγάνι τύπου γκριλ είναι ακόμα καλύτερα!), βούτυρο, μια σπάτουλα και το μείγμα για βάφλες!
1. Αλείφεις το αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο (όχι λάδι) χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και το αφήνεις να ζεσταθεί το μάτι σε μέτρια φωτιά.
  βάφλες-χωρίς-βαφλιέρα-4
 
2. Ρίξε μισό φλιτζάνι από το μείγμα στο κέντρο του τηγανιού και άστο να απλωθεί λίγο κυκλικά.
βάφλες-χωρίς-βαφλιέρα-3
 
3.Άφησε τη βάφλα να ψηθεί για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει και με τη σπάτουλα γύρισε την ανάποδα για ακόμα 4 λεπτά. πρόσεξε να μην πιέσεις τη βάφλα γιατί θα γίνει σαν…. τηγανίτα. Θα καταλάβεις πως είναι έτοιμη να τη γυρίσεις όταν δεις τις άκρες να φαίνονται τραγανές.
βάφλες-χωρίς-βαφλιέρα-2
 
4. Συνέχισε κανονικά την διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα. Για να κρατήσεις ζεστές τις βάφλες σου αλλά παράλληλα τραγανές, μπορείς να τις βάλεις στους 50 βαθμούς στο φούρνο αλλά φυσικά στον αέρα.
 
ediva.gr
πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες αποκλειστικα για παιδια

Close