Υπέροχο cheesecake Kinder Bueno με γλάσο σοκολάτας

Μια συνταγή για ένα εύκολο cheesecake “Kinder Bueno’ που θα λατρέψουν τα μικρά παιδιά και θα ενθουσιάσουν τα … μεγάλα παιδιά με την εμφάνισή του και την υπέροχη γεύση του. Δοκιμάστε το…

 

Υλικά συνταγής

Για το Cheesecake:
  • 300 γρ. μπισκότα digestive
  • 150 γρ. μαργαρίνη
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • 450 γρ. τυρί μαλακό τύπου Philadelphia
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 7 μπάρες Kinder Bueno
Για το γλάσο σοκολάτας:
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το cheesecake:Θρυματίστε τα μπισκότα σε σκόνη στο multi. Λιώνετε το βούτυρο προσθέτετε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο 22 εκ. περίπου ή ταψάκι στο οποίο έχετε τοποθετήσει μεμβράνη ή λαδόχαρτο [για να το ξεφορμάρετε εύκολα] και το πιέζετε στη βάση του. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
  2. Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Χτυπάτε, σε άλλο μπολ, με το μίξερ χειρός και το τυρί τύπου Philadelphia μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε 1′ να ομογενοποιηθεί. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο, προσθέτετε και τη χτυπημένη σαντιγί και χτυπήστε για ακόμα 1′ να ενσωματωθεί.
  3. Λιώστε σε μπεν μαρί τα 5 από τα 7 Κinder Bueno [ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 20-30 δευτερόλεπτα στην ελάχιστη θερμοκρασία]. Θα λιώσει η σοκολάτα και θα μείνει η γκοφρέτα. Προσθέστε αυτό το μείγμα, σοκολάτας -γκοφρέτας, στο μείγμα του cheesecake ανακατέψτε καλά.
  4. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου, κόψτε σε κομματάκια τις υπόλοιπες 2 Kinder Bueno, γαρνίρετε το cheesecake και το βάζετε πάλι στο ψυγείο να κρυώσει.
  5. Για το γλάσο σοκολάτας:Βάζετε σε κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία τη κομματιασμένη σοκολάτα και προσθέτετε και τη κρέμα γάλακτος. Αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει ανακατεύοντας πότε πότε. Μόλις είναι έτοιμο το γλάσο το αφήνετε λίγο να κρυώσει και μετά περιχύνετε το cheesecake. Κόβετε σε κομματάκια τις 2 υπόλοιπες μπάρες Kinder Bueno γαρνίρετε το cheesecake και το βάζετε πάλι στο ψυγείο να κρυώσει. Μόλις κρυώσει κόψτε σε μερίδες, σερβίρετε και απολαύστε.
Για extra γεύση γαρνίρετε και με σαντιγί.
ψυγείου τσηζκεικ συνταγές κιντερ μπουένο επιδόρπια γλυκά με σοκολάτα γλυκά γλάσο σοκολάτας kinder bueno cheesecake

Close