Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα κανέλας  με γλάσο ζάχαρης

Μια συνταγή για υπέροχα Μπισκότα Χριστουγεννιάτικα με κανέλα και γλάσο ζάχαρης. Δώστε τους σχήμα αστεριού ή άλλο της αρεσκείας και απολαύστε τα.Υλικά συνταγής

Για τα μπισκότα:
420 γρ. αλεύρι
100 γρ. αμυγδαλόψυχα θρυμματισμένη
250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη καστανή
80 γρ. ζάχαρη λευκή
1 αυγό
2 κ.σ. γάλα
1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
1 πρέζα γαρύφαλο
Για το γλάσο ζάχαρης με αυγό Νο. 1: *
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 ασπράδι αυγού
1 βανίλια
Για το γλάσο ζάχαρης  χωρίς αυγό Νο. 2:
250 γρ. ζάχαρη
1/3 φλ. τσαγιού νερό
1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Προθαιρμενουμε το φουρνο στους 160 βαθμους και στρωνουμε λαδοκολλαταψί του φούρνου.
Για τα μπισκότα: Θρυμματίζουμε την αμυγδαλόψιχα στο multi σχεδόν σε σκόνη. Βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπισκότα στο μίξερ, αρχίζοντας από το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, το γάλα, την αμυγδαλόψυχα, το αλεύρι σταδιακά [όσο πάρει, συν πλην 20-40 γρ,. για να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη]  και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Την αφήνουμε 10′ να “ξεκουραστεί”.

Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη σε φύλλο 5-6 εκ. και με τη βοήθεια ενός κουπ πατ “αστέρι” [ή άλλο αρεσκείας μας ], τα τοποθετούμε στο ταψί και τα ψήνουμε για 30 “ -35′ περίπου[ανάλογα με το φούρνο και το πάχος που τα φτιάξαμε]  μέχρι να ροδίσουν ελαφρά γύρω – γύρω. * * Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για το γλάσο ζάχαρης με ασπράδι αυγού Νο.1 : Χτυπάμε το ασπράδι με τη βανίλια, προσθέτοντας σταδιακά την άχνη. Μόλις ενσωματωθούν γλασάρουμε τα μπισκότα με ένα πινέλο.

Για το γλάσο ζάχαρης χωρίς ασπράδι αυγού: Βάζετε σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη, προσθέτετε το νερό, ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσει για 4-5 λεπτά. Ρίχνετε και το χυμό λεμονιού και αποσύρετε από τη φωτιά, βάζοντας τη κατσαρόλα αμέσως σε κρύο νερό για να σταματήσει το βράσιμο του σιροπιού. Μόλις χλιαρίνει, το “δουλεύετε” με ξύλινη κουτάλα, γυρίζοντας τις άκρες του προς το κέντρο, πάντα προς την ίδια κατεύθυνση μέχρι να έχετε ένα πηχτό γλάσο. Γλασάρετε τα μπισκοτάκια με τη βοήθεια ενός πινέλου.

* Το γλάσο ζάχαρης Νο. 1 είναι εξαιρετικά γρήγορο εύκολο και εύγευστο. Επειδή όμως περιέχει ωμό ασπράδι αυγού και κάποιοι δεν το προτιμούν, εναλλακτικά προτείνουμε και γλάσο ζάχαρης χωρίς ωμό αυγό. Φυσικά υπάρχει και η τρίτη λύση να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.

** Τα μπισκότα πάντα τα βγάζουμε όταν ακόμα είναι λίγο μαλακά και έχουν ροδίσει στις άκρες. Δεν περιμένουμε να γίνουν σκληρά στον φούρνο.
πηγη

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

 

Close