Μπούτι χοιρινό με μαυροδάφνη

 

Αυτή η συνταγή γίνεται στο σπίτι μας,από τότε που παντρέυτηκα!Και ποτέ μα ποτέ δε μένει ούτε ένα κομμάτι!

 

Σας τη προτείνω με κλειστά τα μάτια.

 

Υλικά για 6 άτομα

 

1 κομμάτι χοιρινό από μπούτι βάρους 2 1⁄2 κιλού
6 σκελίδες σκόρδο
1 1/2 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
2 καυτερές πιπερίτσες
3/4 φλιτζ του  πικάντικη μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
πάπρικα καπνιστη
αλάτι , πιπέρι
1 ποτηρι του νερού μαυροδάφνη

 

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα. Στο μπλέντερ κτυπάμε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το αλάτι,

 

το πιπέρι τη ζαχαρη και τη καυτερή πιπεριά μέχρι να γίνουν ένα πηκτό ομοιογενές μείγμα.
Με ένα πινέλο αλείφουμε το κρέας παντού και το αφήνουμε να μαριναριστεί όλο το προηγούμενο βράδυ. Εαν θέλουμε(εμένα μου αρέσει καλύτερα έτσι)Δε βάζουμε το σκόρδο στη μαρινάδα το βάζουμε σε διάφορες μεριές μέσα στο κρέας.

Στη συνέχεια βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί, το περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα και την μαυροδάφνη και αδειάζουμε το κρασί στο πάτο του ταψιού χωρίς να ξεπλύνουμε το κρέας, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να γίνει.Στο τελευταίο μισάωρο βγάζουμε το αλουμινόψαρτο για να γίνει πιο κρατσανιστό το κρέας.

stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες

Close