2 δοκιμασμένες συνταγές για σκορδαλιά με ψωμί και πατάτα!
2 δοκιμασμένες συνταγές για σκορδαλιά με ψωμί και πατάτα!

Συνταγή για σκορδαλιά με ψωμί
2 δοκιμασμένες συνταγές για σκορδαλιά με ψωμί και πατάτα!
Υλικά
3-4σκελίδες σκόρδο
4-5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. ξύδι
1/4 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό και το βρέχουμε, μέχρι να μουλιάσει. Μετά αφαιρούμε την κόρα του και το στίβουμε καλά. Βάζουμε στο  στο μούλτι, το σκόρδο, το ξύδι και το αλάτι και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε το ψωμί και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το λάδι και χτυπάμε μέχρι να δέσει και να γίνει λείο το μείγμα μας.Αν είναι πολύ πηχτό  προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό. Μπορούμε να προσθέσουμε και καρύδια αλλά σε αυτή την εκδοχή θα αφαιρέσετε 1 φέτα ψωμί και θα προσθέσετε 3-4 κουταλιές της σούπας καρύδια τριμμένα.

Συνταγή για σκορδαλιά με πατάτα

2 δοκιμασμένες συνταγές για σκορδαλιά με ψωμί και πατάτα!

Υλικά:

 

 

 

7 πατάτες κανονικού μεγέθους
3-4 σκελίδες σκόρδο
1/2 κούπα λάδι καλό
7-8 κουταλιές κρασιού σ. ξύδι
1/2 κούπα ζωμό από ψάρι ή μπακαλιάρο
1 κουταλιά αλάτι
Βράζουμε σε 2 κούπες νερό ένα κομμάτι μπακαλιάρο, ή ένα μικρό οποιοδήποτε ψάρι. Σουρώνουμε και παίρνουμε 1/2 κούπα ζωμό (φυλάμε το υπόλοιπο μήπως χρειασθεί κι άλλο). Όταν ρίξουμε  τον ζωμό στις πατάτες πρέπει είναι ζεστός. Αν δεν έχουμε να βράσουμε ψάρι ή μπακαλιάρο, χρησιμοποιούμαι 1 κούπα ζεστό νερό από τις πατάτες που βράσαμε.
Βράζουμε καθαρισμένες τις πατάτες πολύ καλά και όπως είναι ζεστές αφού τις έχουμε βγάλει τις βάζουμε στοMulti ή μπλέντερ, ρίχνουμε τα σκόρδα καθαρισμένα και 3 κουταλιές νερό ή από το ζουμί του μπακαλιάρου και κτυπάμε δυνατά να γίνει αλοιφή. Με αυτόν τον τρόπο πολτοποιούμε το σκόρδο, αλλιώς πρέπει να το κτυπήσετε στο γουδί, αλλά είναι χρονοβόρο και κουραστικό.
Στη συνέχεια βγάζουμε  αμέσως τις πατάτες από το νερό τους με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε αμέσως μέσα 1/3 κούπας ζωμό, το μείγμα σκόρδου-πατάτας (κρατάτε μια κουταλιά, κι όταν δοκιμάσουμε μετά τη σκορδαλιά, βλέπουμε αν την χρειάζεται κι αυτή) και χτυπάμε  με το μίξερ στο δυνατό, ώσπου να γίνει σαν πουρές. Ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το λάδι και λίγη από το ξίδι και συνεχίζουμε το κτύπημα. Δοκιμάζουμε τη σκορδαλιά αν της λείπει αλάτι. Χτυπάμε συνέχεια με το μίξερ και ρίχνουμε κάθε φορά, λίγο από το λάδι και λίγο από το ξύδι, ώσπου να πετύχουμε μια σκορδαλιά όπως την θέλουμε. Μην ξεχνάτε να την δοκιμάζετε για να δείτε πως ακριβώς την θέλετε.
Αν είναι σφιχτή η σκορδαλιά μας ρίχνουμε σιγά-σιγά ζωμό, όσο χρειάζεται, ενώ πάντα χτυπάμε με το μίξερ. Για εμένα πετυχημένη σκορδαλιά είναι αυτή που δεν σε καίει το σκόρδο ,απλά νιώθεις την γεύση του και το ίδιο και στο ξύδι. Επίσης δεν μου αρέσει να φαίνεται το λάδι.Βέβαια ο καθένας έχει τα γευστικά του γούστα σε αυτό.

Συνοδεύεται τέλεια με μπακαλιάρο και γενικά ψάρια.

πηγη

Stay…tuned…Γραφτείτε
στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις
γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!

 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες
για παιδια

Close