Ζύμη Για μπόμπα:Η καλύτερη ιδέα για παιδικό πάρτυ

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΜΠΟΜΠΑ
ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΗ ΔΊΝΟΥΜΕ
(Το δύσκολο είναι να βρείτε στο εμπόριο φόρμα για μπόμπα εκτός και την φτιάξετε μόνοι σας βλέπε παρακάτω*)

Υλικά:

800 γρ. αλεύρι λευκό
300 ml. νερό χλιαρό
60 γρ. μαγιά νωπή
100 γρ βούτυρο φρέσκο
2 αυγά
1 κ.τ.γ.. αλάτι
1 κ.τ.γ.. ζάχαρη
Εκτελεση:
χτυπάμε σε μιξερ με γάντζο το νερό με την μαγιά και τη ζάχαρη προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα κατόπιν τα αυγά το αλάτι και στο τελος το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη . Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό χώρο για 40-60 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.Ψήνουμε στους σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 c για 30-40 λεπτά.Αφήνουμε τις μπόμπες να κρυώσουν και μετά τις βάζουμε στο ψυγείο για να μπορέσουμε στην συνέχεια να κόψουμε λεπτές φέτες.

Απλώνουμε τις φέτες του ψωμιού πάνω στον πάγκο της κουζίνας μας και αλείφουμε μόνον την μια πλευρά, με ένα από τα παρακάτω αλλείμματα.
1 κουτί τυρί κρέμα των 200γραμμ.
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
200γραμμ. μαλακό βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
200γραμμ. Μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε αυτά τα 2 υλικά και στις τρεις επιλογές, να γίνουν αφράτο μείγμα για να απλώνεται.
Μπόμπα ζαμπόν-τυρί:
Χρησιμοποιούμε το άλειμμα βούτυρο-μουστάρδα και ακουμπάμε στην αλειμμένη πλευρά, μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα τυρί του τοστ.Το κλείνουμε με την αλειμμένη πλευρά του δεύτερου ψωμιού και συνεχίζουμε με το επόμενο δίδυμο.
Μπόμπα με κοτοσαλάτα:
Εάν επιλέξουμε κοτοσαλάτα, δεν θα αλείψουμε τα ψωμιά, αλλά θα ανακατέψουμε σε ένα μπολ, το άλειμμα μαγιονέζα-μουστάρδα, με βραστό στήθος κοτόπουλου που θα το έχουμε ξεψαχνίσει. Θα προσθέσουμε ακόμα στο μείγμα, 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο και 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Μπόμπα με τονοσαλάτα:
Είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία με τη μπόμπα της κοτοσαλάτας, αλλά αντί για κοτόπουλο, χρησιμοποιούμε τόνο σε νερό, στραγγισμένο και ξεψαχνισμένο.
Όταν τελειώσουμε με όλα τα σαντουιτσάκια, ξετυλίγουμε μεμβράνη στον πάγκο της κουζίνας, βάζουμε τα σαντουιτσάκια πλαγίως, τα τοποθετούμε ωραία, το ένα δίπλα στο άλλο και τα τυλίγουμε με την μεμβράνη. Τα βάζουμε όρθια στο ψυγείο για 2 ώρες, να παγώσουν. Πριν τα σερβίρουμε, τα ξετυλίγουμε και τα κόβουμε καθέτως στα 4.

ΦΟΡΜΑ
1. Σαπουνίζουμε τα μεταλλικά κουτιά, τα ξεβγάζουμε και τα σκουπίζουμε καλά.

2. Απλώνουμε την λαδόκολλα στον πάγκο μας, βάζουμε το κουτί επάνω και σχεδιάζουμε με ένα μολύβι τον κύκλο του.

3. Κάνουμε έναν δεύτερο κύκλο έξω από τον πρώτο, σε απόσταση 5 εκατοστών και κόβουμε την λαδόκολλα.

4. Ψαλιδίζουμε γύρω-γύρω τον κύκλο σε απόσταση 3,5-4 εκατοστών περίπου. Η μύτη του ψαλιδιού, θα φτάνει μέχρι τον εσωτερικό κύκλο.

5. Τοποθετούμε το χαρτί, στον πάτο του κουτιού. Ο κομμένος εξωτερικός κύκλος θα αγκαλιάσει ωραιότατα τα τοιχώματα του κουτιού.

6. Μετράμε την εξωτερική περίμετρο του κουτιού με ένα σπαγκάκι, ή με ραπτική μεζούρα. (Το δικό μου κουτί, έχει περίμετρο 61 εκατοστά). Έκοψα ένα κομμάτι λαδόκολλας 61Χ2=122 εκατοστά + 4 εκατοστά. Συνολικά, 126 εκατοστά.

7. Διπλώνουμε την λαδόκολλα στην μέση. Στην συνέχεια διπλώνουμε την μια μεγάλη πλευρά δημιουργώντας ένα ρεβέρ τόσο, όσο να φτάσει το φάρδος του χαρτιού, που θα είναι και το ύψος της φόρμας μας 23 εκατοστά.

8. Φορμάρουμε το χαρτί σαν σωλήνα και το βάζουμε με το ρεβέρ προς τα κάτω, μέσα στο κουτί εσωτερικά της κομμένης λαδόκολλας της βάσης.

9. Το ανοίγουμε με τα χέρια μας για να ακουμπήσει γύρω-γύρω στα τοιχώματα του κουτιού και του βάζουμε συρραπτικό στην επάνω πλευρά, για να το σταθεροποιήσουμε. Βγάζουμε τον κύλινδρο από το κουτί, τον συρράπτουμε και στην κάτω πλευρά και τον ξαναβάζουμε μέσα. Η φόρμα μας για μπόμπα είναι έτοιμη!

Close