Εγκατέλειψαν το μωρό τους στην παρένθετη μητέρα γιατί γεννήθηκε με σύνδρομο Down
 

Ενα ζευγάρι από την Αυστραλία, που είχε πληρώσει παρένθετη μητέρα από την Ταϊλάνδη για να γεννήσει το μωρό τους, εγκατέλειψε το ένα από τα δύο παιδιά του επειδή πάσχει από σύνδρομο Ντάουν.

 

 

 

 
Gammy, pictured here with his older brother Game and mother Ms Chanbua, is expected to be moved to a hospital in Bangkok in the coming days
Ενα ζευγάρι από την Αυστραλία, που είχε πληρώσει παρένθετη μητέρα από την Ταϊλάνδη για να γεννήσει το μωρό τους, εγκατέλειψε το ένα από τα δύο παιδιά του επειδή πάσχει από σύνδρομο Ντάουν.
 
Το περιστατικό συνέβη πριν από 6 μήνες. Το ζευγάρι πήρε στην Αυστραλία μόνο το υγιές κοριτσάκι, ενώ άφησε το άρρωστο αγοράκι στην Ταϊλάνδη κι ας είχε γεννηθεί με συγγενή καρδιοπάθεια και ήταν βαριά άρρωστο.
 
Η παρένθετη μητέρα δημοσιοποίησε την περίπτωση του μικρού Γκάμυ σε μία προσπάθεια να συγκεντρώσει χρήματα για την ιατρική φροντίδα του, αφού προέρχεται από εξαιρετική φτωχή οικογένεια (η φτώχεια ήταν και ο λόγος που δέχτηκε να γίνει παρένθετη μητέρα).
 
Το ζευγάρι ήξερε από τον 4ο μήνα της κυήσεως ότι ήταν άρρωστο το ένα από τα δίδυμα που κυοφορούσε η 21 ετών Πατθάραμον Τζανμπούα και την πίεζε να κάνει επιλεκτική άμβλωση, κάτι που εκείνη αρνήθηκε για θρησκευτικούς λόγους.
 
Έτσι, όταν η κοπέλα γέννησε το μωρό της, ο μεσάζοντας που έφερε σε επαφή τους γονείς με την παρένθετη μητέρα πήρε το υγιές μωρό και τους το παρέδωσε, ενώ άφησε το άρρωστο μαζί με τη μητέρα του στο νοσοκομείο της Μπανγκόκ όπου γεννήθηκε.
 
Όπως δήλωσε η κυρία Τζανμπούα στην εφημερίδα του Σύδνεϋ «Morning Herald», δέχτηκε να γίνει επί πληρωμή παρένθετη μητέρα για να βοηθήσει την οικογένειά της που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
 
Την συμφωνία έκλεισε ένα από τα «πρακτορεία» στην Ταϊλάνδη που αναλαμβάνει να διεκπεραιώνει τέτοιου είδους συμφωνίες.
 
«Θέλω να πω σε όλες τις γυναίκες στην Ταϊλάνδη: μην δέχεστε να γίνεστε παρένθετες μητέρες. Μην σκέφτεστε μόνο τα λεφτά. Αν κάτι δεν πάει καλά, κανείς δεν θα σας βοηθήσει και το μωρό θα εγκαταλειφθεί στα χέρια σας», είπε η νεαρή κοπέλα, εξηγώντας πως δεν προχώρησε στην έκτρωση διότι είναι βουδίστρια και την θεωρεί αμαρτία.
 
Η επί πληρωμή παρένθετη μητρότητα από φτωχές Ταϊλανδές για εύπορα ζευγάρια στη Δύση δεν είναι διόλου σπάνια, γράφει η εφημερίδα «Daily Mail».
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Times of Israel» νωρίτερα εφέτος, 65 μωρά των οποίων οι γονείς ήταν γκέι ζευγάρια από το Ισραήλ, είχαν «κολλήσει» στην Ταϊλάνδη όπου γεννήθηκαν διότι οι γονείς τους δεν μπορούσαν να τους βγάλουν υπηκοότητα.
 
Το θέμα προσπαθούσε να επιλύσει το υπουργείο Εσωτερικών του Ισραήλ σε συνεργασία με τις Αρχές της Ταϊλάνδης.
 
The Thai woman - who lives 90km south of Bangkok - has as three-year-old girl and seven-year-old boy of her own
 
The surrogate mother, who already had two children of her own, was paid a total of about $16,000 to have the twins - a boy and a girl
 
Δυστυχώς η εύθραστη υγεία του μικρού απαιτεί πολυέξοδες επεμβάσεις, μία από τις οποίες πρέπει να γίνει άμεσα στην καρδιά του μωρού. Από όταν δημοσιοποιήθηκε η ιστορία του μωρού που γνώρισε την εγκατάλειψη από την πρώτη στιγμή της ζωής του, άνθρωποι από όλον τον κόσμο συγκινημένοι έσπευσαν να δηλώσουν την υποστήριξή τους. Ήδη μάλιστα έχει συγκεντρωθεί για τον Γκάμι ποσό περίπου 120.000 δολαρίων, ώστε να καλύπτονται τα επείγοντα έξοδα.
 
The Australian couple, who have remained anonymous, reportedly told Ms Chanbua to have an abortion
 
Εγκατέλειψαν το μωρό τους στην παρένθετη μητέρα γιατί γεννήθηκε με σύνδρομο Down
Παράλληλα, άνθρωποι από όλον τον κόσμο κατακρίνουν την ενέργεια των άκαρδων Αυστραλών που χώρισαν τον Γκάμι από τη δίδυμη αδερφούλα του. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζον Άμποτ δήλωσε: «Είναι μια πολύ θλιβερή ιστορία, δεν μπορώ να πιστέψω πώς έκαναν τέτοιο πράγμα».
 
 
πηγες daily mail,εφημεριδα τα νεα
stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 
 
 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες

Close