Εξαφανιστε τις μαμαδο-ραγαδες με μία μαγική κρεμα!Από τη beauty blogger  Ολυμπία

Σήμερα, μετά από μεγάλο ενδιαφέρον που μου δείξατε για το θέμα,  θα σας δώσω μια πολύ απλή συνταγή για την αποφυγή ραγάδων κατά την εγκυμοσύνη, αλλά και τη θεραπεία καινούργιων ραγάδων λόγω απότομου αδυνατίσματος, ξέρετε αυτές που είναι ακόμα ροζ στο χρώμα. Όταν ασπρίσουν είναι μάλλον μόνιμη η κατάσταση, και η κρέμα αυτή μόνο θα τις απαλύνει ! Οπότε φιλενάδες τρεχάτε να προλάβουμε!

Υλικά για 112 μλ
ελαιόλαδο 1 κ.σ.
βούτυρο κακάο 1 κ.σ.
λάδι καρύδας 1 κ.γ.
λάδι καλέντουλας 2 κ.γ.
λάδι από φύτρο σταριού 1 κ.γ.
κερί μέλισσας 1,5 κ.σ.
φυτική γλυκερίνη 2 κ.γ.
αλόη 2 κ.σ.
1 κ.γ. Βιταμίνη Ε (ή 2 αμπούλες)
1/2 κ.γ. μέλι
1/2 κ.γ. βιταμίνη Α (προαιρετικά)
10 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας (για το άρωμα)
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
15 σταγόνες κολλαγόνο (προαιρετικά)

Παρασκευή
ζεσταίνω σε μπεν μαρί σε μεσαία φωτιά όλα τα λάδια μαζί με το βούτυρο κακάο και το κερί μέχρι να πάρουν υγρή μορφή, προσθέτω το μέλι και ανακατεύω με ένα μίξερ χειρός ή ακόμη και ένα μιξεράκι του φραπέ να ενσωματωθεί καλά, έπειτα κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω ανακατεύοντας συνεχώς την αλόη και τη γλυκερίνη. όταν αρχίσει να πήζει και να κρυώνει προσθέτω τις βιταμίνες τη βανίλια τη λεβάντα και το κολλαγόνο και είναι έτοιμο!!!

Το βάζω σε καθαρό βαζάκι, κατά προτίμηση γυάλινο, που έχω απολυμάνει με καθαρό οινόπνευμα. Φτιάχνω μια ετικέτα με την ημερομηνία παρασκευής και την περιγραφή της κρέμας.

Χρήση
Μετά τον 4ο μήνα, πρωϊ και βράδυ,  κάνουμε απαλό μασάζ στην φουσκωμένη κοιλίτσα, αλλά και όπου αλλού εμφανίζονται συνήθως ραγάδες, στους γλουτούς, ακόμα και στο στήθος, άφοβα! Τα συστατικά είναι πολύ αγνά και ιδιαιτέρως αποτελεσματικά!!!

Η κρέμα διατηρείται σε δροσερό μέρος για 4 μήνες τουλάχιστον.

Το λάδι φίτρου σταριού και το ελαιόλαδο είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, το Νο 1 όπλο ενάντια στις ραγάδες!
Το βούτυρο κακάο είναι συσφικτικό και αναπλαστικό,
το λάδι καλέντουλας  επανορθώνει το δέρμα και αυξάνει την ελαστικότητά του,
το λάδι καρύδας είναι θρεπτικό και συγκρατεί την υγρασία στο δέρμα.
Η αλόη είναι επίσης αναπλαστική και ενυδατώνει βαθιά, όπως και η γλυκερίνη, αποτρέποντας το σκάσιμο του δέρματος.
Όλοι γνωρίζουν πια τις θεραπευτικές ιδιότητες του μελιού!!
Για έξτρα δράση προσθέτουμε καθαρή βιταμίνη Α & Ε, καθώς και κολλαγόνο, αν είμαστε γνώστης του αθλήματος (όπως η αφεντιά μου, να παινευτώ και ‘γω λίγο..πειράζει?).

Η βανίλια αρωματίζει απαλά και χαλαρώνει τη μέλλουσα μανούλα.
Όσον αφορά τη χρήση του αιθέριου ελαίου της λεβάντας, δεν υπάρχει θέμα κινδύνου για την έγκυο καθώς είναι πολύ μικρό το ποσοστό χρήσης του, ίσα ίσα για να δώσει μια επιπλέον χαλαρωτική νότα, και επίσης η κρέμα χρησιμοποιείται μετά τον 4ο μήνα.
Όλα τα υλικά τα βρίσκουμε σε καταστήματα με βότανα, με εξαίρεση  ίσως το κολλαγόνο, που είναι πιο δυσεύρετο. Αν σας ενδιαφέρει επικοινωνήστε μαζί μου να σας πω από που να το βρείτε, μην κάνουμε και διαφήμιση!

Αν βέβαια όλα αυτά σας ακούγονται τέλεια αλλά δεν προλαβαίνετε να ασχοληθείτε εδώ είμαι εγώ!!!

Σημείωση: όποια φίλη την φτιάξει, είμαι στη διάθεσή της για να της λύσω κάθε απορία!!!

 Στη φωτογραφία βλέπετε την υφή αντίστοιχης αλλά πιο πλούσιας σε ενεργά συστατικά κρέμας! Με μοναδικό και χαλαρωτικό άρωμα μανταρίνι βανίλια!!

kr

kr

 

stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close