Συνταγή για ψωμάκια μπριος ιδανικά για χάμπουργκερ!Από τη Σταυρούλα Καιτατζη
Συνταγή για ψωμάκια μπριος ιδανικά για χάμπουργκερ!Από τη Σταυρούλα Καιτατζη

Φτιάξτε ψωμάκια μπριος και γεμίστε τα με ότι θέλετε!Είναι φανταστικά και προπάντων πανεύκολα να γίνουνε.Εαν τα βάλετε σε σακουλες τροφίμων στην κατάψυξη, Ξεπαγώνουν σε μισή ωρίτσα και είναι σαν να τα εχετε ψησει εκεινη την ωρα.

ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΠΡΙΟΣ ΓΙΑ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο αλευρι γοχ
2 αβγα
150 γρ βουτυρο λιωμενο οχι να καιει
100 γρ ζαχαρη
20 γρ αλατι
40 γρ μαγια νωπη
450 ml νερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε ολα τα υλικα στο μιξερ να ανακατευτούν καλα με το φτερο. Βγαζουμε το φτερο και βαζουμε το γατζο ζυμωματος. Ριχνουμε το αλευρι και ζυμωνουμε 5 λεπτα. Η ζυμη κολαει στον πατο οπως στα τσουρεκια, δεν ρίχνουμε παραπάνω αλευρι. Αφηνουμε σκεπασμενη στο φουρνο στους 50 βαθμους να διπλασιαστει. Μετα σε αλευρωμενο παγκο με αλευρωμενα τα χερακια μας κανουμε μπαλακι σαν μανταρινι . Δινουμε το σχημα που θελουμε και τα βαζουμε σε ταψι με λαδοκολα.Οταν φουσκωσουν σε κανενα μισαωρο τ α βραχουμε με ενα πινελο και ριχνουμε σουσαμι η βρωμη. Τα ψηνουμε σε καλα προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για 10 λεπτα, χαμηλωνουμε στους 180 για αλλα 10 λεπτα.
Μωλις κρυωσουν τα βαζω σε σακουλες τροφιμων στην καταψυξη. Ξεπαγωνουν σε μιση ωριτσα και ειναι σαν να τα εχω ψησει εκεινη την ωρα.
Βγαινουν 2 ταψια Το δευτερο ταψι ισως θελει λιγοτερη ωρα ψησιματος γιατι καιει ο φουρνος._
Συνταγή για ψωμάκια μπριος ιδανικά για χάμπουργκερ!Από τη Σταυρούλα Καιτατζη

ψωμακια

stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες

Close