Συνταγή για κεφτεδάκια λεμονάτα!

Συνταγή για κεφτεδάκια λεμονάτα!Θα τα λατρέψετε! Φτιάχνονται με ότι κιμά θέλετε και θυμίζει η γεύση τους πολύ το φρικάσε!Τα παιδιά θα τα αγαπήσουν

Υλικά:

700γρ. κιμά (ότι κιμά και να βάλετε ακόμη και απο κοτόπουλο γινονται μούρλια)
160γρ. ψίχα ψωμιού
1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 χούφτα τυρί τριμμένο
2 ασπράδια αυγών
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Λίγος δυόσμος ξερός
λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
2 λεμόνια (η ένα αν δεν σας αρέσουν τα πολύ ξινά)
1 φλιτζάνι του καφέ γάλα
2 κρόκους
1-2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού αλεύρι, 1 κύβο λαχανικών
Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κιμά, τη ψίχα του ψωμιού, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το τυρί, τα ασπράδια, το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε τα υλικά μας πολύ καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και τοποθετούμε το  λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια.

Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και μόλις το νερό βράσει ρίχνουμε τον κύβο και τον χυμό απο τα δύο λεμόνια. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να αρχίσει να λιώνει το βούτυρο και να απορροφηθούν τα υγρά. 

Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μέσα στη κατσαρόλα, προσθέτουμε και λίγο νερό αν χρειάζεται και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να βράσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τους κρόκους με το γάλα και το αλεύρι. Τα ρίχνουμε πάνω από τους κεφτέδες, ανακινούμε λίγο τη κατσαρόλα η οποία είναι πάνω στη φωτιά και τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις. Σερβίρουμε το φαγητό μας σε μια πιατέλα.

photo via pinterest

Close