Φανταστική τάρτα με βάση από ψωμί του τοστ!

Τάρτα με βάση από ψωμί του τόστ, αυγά, μπέϊκον και τυριά. Μια πανεύκολη συνταγή, για αρχάριους και ένα υπέροχο πρωϊνό ή και πρόχειρο αλλά πεντανόστιμο και χορταστικό γεύμα ή δείπνο της στιγμής. Συνοδεύστε το με σαλάτα, βρασμένα λαχανικά ή πατάτες τηγανιτές και απολαύστε ένα υπέροχο πιάτο.

Υλικά συνταγής
8 φέτες ψωμί του τόστ μαύρο [σικάλεως ή ολικής άλεσης ή πολύσπορο]
3 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο λιωμένο
250 γρ. μπεϊκον κομμένο σε μέτρια κομμάτια
1 κρεμμύδι ξερό, μικρό χοντροκομμένο
4 ασπράδια αυγών ελαφρώς χτυπημένα
4 αυγά
3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
3/4 φλ. τσαγιού τριμμένο τσένταρ [ή άλλο κίτρινο τυρί]
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ή λαδώνετε μια ταρτιέρα διαμέτρου βάσης 22 εκ. και βάθους 3 εκ. περίπου.
Κόβετε τη κόρα από τις φέτες του ψωμιού και με ένα πλάστη “ανοίγετε” τις ώστε να γίνουν πιο φαρδιές και πιο λεπτές. Τις στρώνετε στη βάση και στα τοιχώματα της ταρτιέρας έτσι ώστε να καλυφτεί καλά όλη η επιφάνεια και με ένα πινέλο τις αλείφετε ελαφρώς με το λάδι ή το βούτυρο. Τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λ ή μέχρι να φρυγανιστούν ελαφρώς. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να μισοκρυώνει.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε το μπέϊκον και το σοτάρετε ανακατεύοντας για 4 λ. Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.
Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά. Στρώνετε πάνω στη βάση ψημένου ψωμιού το μισό μείγμα μπέϊκον-κρεμμύδι. Απλώνετε πάνω από το μπέϊκον-κρεμμύδι τα χτυπημένα ασπράδια. Σπάτε ένα ένα τα 4 ολόκληρα αυγά και τα ρίχνετε σαν “μάτια” πάνω από το ασπράδι. Αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και πασπαλίζετε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα μπέϊκον κρεμμυδιού.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα δύο τριμμένα τυριά και πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν καλά τα αυγά.

Εαν θέλετε προσθέτετε και πατάτες τηγανιτες!

sintayes.gr

Close