Βασιλόπιτα κέικ με πορτοκαλάδα από την Σόφη Τσιώπου

Βασιλόπιτα κέικ με πορτοκαλάδα από την Σόφη τσιώπου! Μια Βασιλόπιτα  με πορτοκαλάδα φάντα , εύκολη που πρέπει να δοκιμάσετε!Η συνταγή για την πιο νόστιμη και αφράτη βασιλόπιτα που έχετε φτιάξει ποτέ!

ΥΛΙΚΑ
250 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη σοφτ
250 γρ.ζάχαρη
250 γρ.πορτοκαλάδα με ανθρακικό
500 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 αυγά
3 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
400 γρ.βανίλια υποβρύχιο

Δείτε ακόμη Συνταγή για φουσκωτή βασιλόπιτα τσουρέκι σαν ζαχαροπλαστείου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ για Βασιλόπιτα κέικ με πορτοκαλάδα από την Σόφη Τσιώπου

-Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και προσθέτω 1-1 τα αυγά. Στη συνέχεια ρίχνω τις βανίλιες,το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και τέλος χτυπώντας στη σιγανή ταχύτητα ρίχνω εναλλάξ το αλεύρι με την πορτοκαλάδα,τελειώνοντας πάντα με αλευρι. Δεν παραχτυπάω το μείγμα μου για να έχω μία αφράτη βασιλόπιτα.
Αδειάζω το μείγμα σε ταψακι 28 εκ.με λαδόκολλα βουτυρωμένο και ψήνω στους 180 50 λεπτα περιπου.
Αφήνω το κέικ να γίνει χλιαρό και περιχύνω με το γλάσο βανίλιας το οποίο το λιώνω πρώτα σε μπεν μαρι.
Εγώ το φλουρί το βάζω αφού ψηθεί η Βασιλόπιτα μπήγοντάς το από την κάτω μεριά!

Δείτε ακόμη Βασιλόπιτα Χωρίς Μίξερ σαν κέικ με γλάσο (Συνταγή Ζαχαροπλαστείου)

Συμβουλές για πετυχημένη Βασιλόπιτα

Τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπήστε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη για να γίνουν κρέμα και να μπορέσει να λιώσει η ζάχαρη.
Δεν παραχτυπάω το μείγμα για να γίνει η Βασιλόπιτα αφράτη.
Μην ανοιγοκλείνετε το φούρνο .

Μην ξεχάσετε να βάλετε το φλουρί , τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, μέσα στη βασιλόπιτά !

Δείτε εδώ τις καλύτερες συνταγές για Βασιλόπιτα

Close