Αυτά είναι τα 7  πασίγνωστα μπαχαρικά και βότανα κατά του Καρκίνου

 Αυτά είναι τα 7 πασίγνωστα μπαχαρικά και βότανα κατά του Καρκίνου

Τζίντζερ

καρκινος

Το τζίντζερ ανήκει στην ίδια κατηγορία με την ισχυρή αντικαρκινική ουσία κουρκούμη και είναι γνωστό για την ικανότητά του να συρρικνώνει τους όγκους.Σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια των ΗΠΑ, αποδείχτηκε ότι το εκχύλισμα τζίντζερ κατάφερε να συρρικνώσει το μέγεθος του όγκου του προστάτη στα ποντίκια σε ποσοστό 56%. Οιαντικαρκινικέςτου ιδιότητες παρατηρήθηκαν ταυτόχρονα με τον ρόλο του στη μείωση της φλεγμονής, καθώς αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών.

Δενδρολίβανο

καρκινος

 

Χρησιμοποιώντας το δεντρολίβανο στα ψητά μπορεί να μπλοκάρει τις ενδεχομένως καρκινογόνες (HCAs) ενώσεις που μπορούν να σχηματιστούν, όταν μαγειρεύεται το κρέας σε υψηλές θερμοκρασίες.

Κουρκουμάς

καρκινος

 

Είναι ιδιαιτέρως γνωστός για τις ισχυρές του αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.Όπως σίγουρα γνωρίζετε, οι χρόνιες φλεγμονές αποτελούν το βαθύτερο παράγοντα πολλών χρόνιων ασθενειών ―αν όχι όλων. Έχει αποδειχθεί ότι η κουρκουμίνη επηρεάζει την έκφραση σε περισσότερα από 700 γονίδια γεγονός το οποίο θα μπορούσε να ερμηνεύσει εν μέρει τα πολυάριθμα οφέλη της για την υγεία.

Κόκκινες πιπεριές 

καρκινος

Οι κόκκινες πιπεριές μεταξύ άλλων,περιέχουν και βήτα-καροτίνη, που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από ορισμένες μορφές καρκίνου, όπως ο καρκίνος του μαστού σε γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση και το λυκοπένιο, που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο των ωοθηκών.

Σκόρδο

καρκινος

Η κατανάλωση ωμού σκόρδου δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να ελαττώσει σχεδόν κατά το ήμισυ τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.Όπως έδειξε, οι ενήλικες που συστηματικά το καταναλώνουν έχουν κατά 44% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου, ενώ ακόμα και στους καπνιστές ο κίνδυνος μειώνεται κατά 30% με τη βοήθειά του.

Μέντα

καρκινος

Η διατροφική αξία της μέντας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Περιέχει βιταμίνες Α και C και βιταμίνη Β2, σε μικρότερες ποσότητες. Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που μειώνει τον κίνδυνο για διάφορους τύπους καρκίνου. Αν η μέντα καταναλώνεται σε μικρότερες ποσότητες, τα θρεπτικά συστατικά της είναι εξίσου σημαντικά για τον οργανισμό.

Μαϊντανός

καρκινος

 

Τα αιθέρια έλαια (π.χ λιμονένιο, ευγενόλη) που περιέχονται στον μαϊντανό, είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά, ενώ ταυτόχρονα έχουν σημαντική αντικαρκινική δράση.

 

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close