Λαχταριστά, ζουμερά και πολύ εύκολα παστάκια σοκολάτας απο την Ρούλα Γιαννιώτη

ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΣΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Λαχταριστά, ζουμερά και πολύ εύκολα παστάκια σοκολάτας, σε ελάχιστο χρόνο !!! Εγιναν αναρπαστα !!! Τελειο κερασμα για τη δουλεια , το σπιτι , το σχολειο κ.α.
Υλικά (βγαίνουν περίπου 20 παστάκια) :
– 6 αυγά
– 70 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
– 90 γραμ. ζάχαρη
– 55 γραμ. κακάο
– 50 γραμ λάδι (εγώ χρησιμοποίησα καλαμποκέλαιο)
– 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
– 1 κάψουλα βανίλιας
Υλικά για την επικάλυψη :
– 200 γραμ. κουβερτούρα κλασική
– 150 γραμ. κρέμα γάλακτος
– 1 κ.σ. γλυκόζη
– λίγα κερασάκια ζαχαρόπηκτα
Υλικά για το σιρόπι :
– 2 κούπες (δοσομετρικές) ζάχαρη
– 2 κούπες (δοσομετρικές) νερό
– 1 κ.σ. γλυκόζη
– 1 κάψουλα βανίλιας
(Επίσης θα χρειαστούμε και λίγες χάρτινες φόρμες για muffins)
Εκτέλεση :
– Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να φουσκώσουν.
– Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε λίγο-λίγο στο μείγμα των αυγών.
– Τέλος προσθέτουμε και το λάδι ανακατεύοντας απαλά να μην ξεφουσκώσει το μείγμα.
– Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αερόθερμο, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά.
(ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα)
– Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας.
– Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι μας, το σιροπιάζουμε αμέσως με το ζεστό σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
– Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη και ανακατεύουμε συνεχώς σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να πήξει το μείγμα.
– Το απλώνουμε αμέσως με μια σπάτουλα στο παντεσπάνι μας και τοποθετούμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
– Στη συνέχεια με ένα κου πατ κόβουμε τα παστάκια μας σε ότι σχήμα θέλουμε, τοποθετούμε σε χάρτινες φόρμες για muffins και στολίζουμε με τα κερασάκια.
(Διατηρούνται στο ψυγείο)

1 2 3 4

 

Τη Ρούλα θα τη βρείτε πατώντας εδώ και στη σελίδα της στο facebook Συνταγομπερδέματα της Ρούλας

 

Close