Φτιαξέ πεντανόστιμο παγώτο παρφέ σοκολάτα

Παγωτό παρφέ σοκολάτας. Η πλούσια και απερίγραπτη γεύση του θα είναι η καλύτερη ανταμοιβή για το κόπο σας. Μια συνταγή για παγωτό παρφέ σοκολάτας που είναι αρκετά εύκολη στην εκτέλεσή της και δεν απαιτεί τη χρήση παγωτομηχανής! Δεν απαιτούνται επίσης ενδιάμεσα χτυπήματα/ανακατέματα κατά τη διάρκεια του παγώματος καθώς δεν δημιουργούνται κρυστάλλοι! Επιπρόσθετα το παγωτό δεν περιέχει καθόλου αυγά!
Υλικά συνταγής
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
700 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
100 ml φρέσκο γάλα
200 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια ή σταγόνες κουβερτούρας
100 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
1/2 κ.σ. nes cafe στιγμής (προαιρετικά)
2 κ.σ. κονιάκ/μπράντι/λικέρ (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε το φρέσκο γάλα και την κουβερτούρα, σε μια κατσαρολίτσα, στη φωτιά, σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιοδικά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Μόλις λιώσει και ομογενοποιηθεί με το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Στο μεταξύ, χτυπάμε στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, τη κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε το κονιάκ και το νες καφέ και χτυπάμε με το μίξερ για 1 λ ακόμα. Τη βάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.
Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και το μείγμα γάλακτος-κουβερτούρας στο μπλέντερ και χτυπάμε για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε το μείγμα στη λεκάνη με τη σαντιγί και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα αεροστεγές μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Μετά από 6-8 ώρες το παγωτό μας είναι έτοιμο για κατανάλωση. Υπενθυμίζεται ότι δεν χρειάζεται να βγάλουμε το παγωτό ενδιάμεσα και να το ανακατέψουμε καθώς δεν κρυσταλιάζει!

Πηγή: icecream.turborecipes.com

το είδαμε στο sintayes.gr

photo credit:https://blog.booyafitness.com/

 

Δείτε περισσότερες συνταγές για εύκολα παγώτα εδω

Close