Η υγιεινή δίαιτα για επίπεδη κοιλιά..

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι πολλοί άνθρωποι εγκαταλείπουν τη δίαιτα τους μετά από λίγες μόνο ημέρες, επειδή ακριβώς δεν βλέπουν κανένα αποτέλεσμα και επειδή δεν είναι βέβαιοι αν το κάνουν με τρόπο που να είναι αποτελεσματικός. Μπορεί να αισθάνεστε ότι δίνετε έναν δύσκολο αγώνα όταν ξεκινάτε μια δίαιτα για ν’ αδυνατίσετε. Αλλά αν έχετε τις σωστές πληροφορίες, μια δίαιτα κατά του λίπους της κοιλιάς δεν είναι τόσο δύσκολη όσο μπορεί αρχικά να φαίνεται.

Η υγιεινή δίαιτα για επίπεδη κοιλιά..

Ως σημείο εκκίνησης για να χάσετε λίπος γύρω από την κοιλιά, θα πρέπει να αποφύγετε εντελώς τα επεξεργασμένα τρόφιμα και να τ’ αντικαταστήσετε με θρεπτικά φυσικά τρόφιμα. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι τα γεύματα και τα τρόφιμα που είναι συσκευασμένα. Αυτό το πρώτο βήμα με την αποφυγή των επεξεργασμένων τροφίμων και με τη δίαιτα που σας προτείνουμε, είναι βέβαιο ότι θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και να αισθάνεστε υγιείς.

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει ένα ευρύ φάσμα των νωπών φρούτων και λαχανικών σε ότι τρώτε κάθε μέρα. Τα τρόφιμα αυτά θα σας βοηθήσουν να πάρετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να στηρίξετε το σύστημα του σώματός σας. Για παράδειγμα, το ασβέστιο είναι καλό για υγιή οστά. Η βιταμίνη C βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα και η βιταμίνη Α υποστηρίζει την υγιή όραση και την καλή κατάσταση του δέρματος. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες και αποτελούν βασικό μέρος της διατροφής σας αν θέλετε να χάσετε το λίπος της κοιλιάς. Οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι, επειδή παρέχουν το καύσιμο για τον οργανισμό σας. Οι ίνες θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε χορτάτοι για περισσότερη ώρα.

Τα πουλερικά και τα φασόλια

Τα φασόλια και τα πουλερικά παρέχουν στο σώμα σας την πρωτεΐνη που χρειάζεται για να παραμείνει υγιές. Χωρίς την πρωτεΐνη θα αντιμετωπίσετε προβλήματα όπως η εξάντληση, δυσκολίες στον ύπνο, και αδυναμία. Δεδομένου ότι τα φασόλια και τα πουλερικά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες παρέχουν ικανοποιητικά γεύματα που σημαίνει ότι θα νιώθετε πλήρης την υπόλοιπη ημέρα. Ως μέρος της δίαιτα σας, προσπαθήστε τα μενού σας να περιλαμβάνουν άπαχα κρέατα. Αυτό θα παράσχει στο σώμα σας σίδηρο, που με τη σειρά του θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την κούραση, τα θέματα που ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματος, τον πονοκέφαλο και την ζάλη.

Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως αν θέλετε να χάσετε λίπος γύρω από την κοιλιά χρειάζεται να τρώτε υγιεινά λίπη. Τα ψάρια και οι ωμοί ξηροί καρποί παρέχουν καλές πηγές των υγιών λιπαρών. Αυτά τα λίπη βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, παρέχουν στον οργανισμό σας ενέργεια και βοηθούν στην παραγωγή ορμονών και στο σώμα σας να χρησιμοποιεί τις βιταμίνες πιο αποτελεσματικά.

Υπάρχουν πολλές δίαιτες για να χάσετε το λίπος γύρω από το στομάχι σας και μπορείτε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στις δικές σας προτιμήσεις, αλλά ουσιαστικά, εάν αφαιρέσετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα από την καθημερινή διατροφή σας και τ’ αντικαταστήσετε με τα τρόφιμα που αναφέρονται παραπάνω, θα είναι ένα θετικό ξεκίνημα για μια επίπεδη κοιλιά.

Το μενού που σας προτείνουμε έχει σχεδιαστεί και δοκιμαστεί από διατροφολόγο ειδικό στην παροχή βοήθειας στους ανθρώπους που θέλουν να χάσουν το λίπος της κοιλιάς τους με ασφάλεια και σε μόνιμη βάση.

Δευτέρα

Πρωινό

1 γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά με 2κουταλιες βρώμη δημητριακών και 1 τριμμένο μήλο.
Πράσινο τσάι.
Σνακ

2 φρυγανιές με τυρί cottage και 1 πορτοκάλι.
Μεσημεριανό

Σαλάτα με 50γρ μοτσαρέλα μειωμένης περιεκτικότητας σε λιπαρά, 1 ντομάτα, ½ μικρό αβοκάντο, φρέσκο βασιλικό, βαλσάμικο ξύδι, φύλλα μαρουλιού.
1 φέτα ψωμί πολύσπορο.
Σνακ

300ml αποβουτυρωμένο γάλα και μερικές φέτες παπάγια.
Δείπνο

1 στήθος κοτόπουλο μαγειρεμένο με τζίντζερ, φρέσκο ​​κρεμμυδάκι και σάλτσα σόγιας, με 50γρ (ξηρό βάρος) καστανό ρύζι και 1 φλιτζάνι φρέσκα φασολάκια.

Τρίτη

Πρωινό

2 αυγά ομελέτα
10γρ ηλιόσπορους.
1 πορτοκάλι.
Πράσινο τσάι.
Σνακ

1 λεπτή φέτα ψωμί σίκαλης με φυστικοβούτυρο.
Μεσημεριανό

Σαλάτα με όσπρια (κρεμμυδάκια, ντομάτα, πράσινη πιπεριά, 2 κ.σ κόκκινα φασόλια, 2 κ.σ ρεβίθια και 2 κ.σ σάλτσα χωρίς λιπαρά).
1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως.
Σνακ

Smoothie με φρούτα και 250ml αποβουτυρωμένο γάλα.
Δείπνο

50γρ καστανό ρύζι.
Σαλάτα λαχανικών με 25γρ τυρί φέτα.

Τετάρτη

Πρωινό

Smoothie με 1 φλιτζάνι μούρα ή φράουλες, ½ γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και 275ml αποβουτυρωμένο γάλα.
Σνακ

Κέικ ρυζιού με τυρί cottage.
Μεσημεριανό

250γρ σολομό με πράσινη σαλάτα.
Σνακ

125γρ τόνου με ντοματίνια, τεμαχισμένο μαρούλι και μαύρες ελιές.
Δείπνο

100γρ ψητό φιλέτο κοτόπουλο με 1 ψητή ντομάτα, 1 μεγάλη ψημένη γλυκοπατάτα και 100γρ φασολάκια.
Πέμπτη

Πρωινό

30γρ βρώμη με 200ml αποβουτυρωμένο γάλα και σταφίδες.
Πράσινο τσάι.
Σνακ

1 κουταλιά της σούπας χούμους με χαμηλά λιπαρά και ωμά λαχανικά.
Μεσημεριανό

Σαλάτα λαχανικών που σερβίρεται με 30γρ. ψημένα κάσιους.
Σνακ

1 φέτα ψωμί σικάλεως του τοστ με φυστικοβούτυρο.
Δείπνο

125γρ σε κύβους άπαχο φιλέτο αρνί που σερβίρετε με ψωμί και ελληνική σαλάτα (χωρίς φέτα).
Παρασκευή

Πρωινό

2 κομμάτια φρούτων, 125γρ γιαούρτι, 20γρ καρύδια.
Πράσινο τσάι.
Σνακ

1 φέτα ψωμί σικάλεως του τοστ με φυστικοβούτυρο.
Μεσημεριανό

50γρ τυρί κατσικίσιο, 1 φέτα ψωμί σικάλεως, μια μεγάλη σαλάτα και dressing με χαμηλά λιπαρά.
Σνακ

Φρουτοσαλάτα με 1/2 γιαούρτι.
Δείπνο

120γρ ψημένο σολομό με πιπεριές, 4 μικρές βραστές πατάτες. Σαλάτα λαχανικών με κάρδαμο και λίγο ελαιόλαδο.
Σάββατο

Πρωινό

Ομελέτα με 1 αυγό, ντομάτα, μανιτάρια και 1 φέτα ψωμί σικάλεως.
1 ποτήρι χυμό και 1 φρούτο.

Σνακ

3 καρότα σε φέτες.
Μεσημεριανό

50γρ καστανό ρύζι (ξηρό βάρος) με 85γρ μανιτάρια.
Σνακ

1 χούφτα αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.
Δείπνο

Χοιρινά σουβλάκια με 125γρ άπαχου κρέατος, με πιπεριές, μανιτάρια και ντομάτες. 50γρ (ξηρό βάρος) καστανό ρύζι και πράσινη σαλάτα.
Κυριακή

Πρωινό

30γρ δημητριακά ολικής αλέσεως με γάλα και 50γρ βατόμουρα ή φράουλες.
1 μικρό ποτήρι χυμό φρούτων.
Σνακ

1 φέτα ψωμί, τυρί και ανανά.
Μεσημεριανό

2 ψητές ντομάτες πασπαλισμένες με ρίγανη και ξύδι μπαλσάμικο που σερβίρονται σε 2 φέτες φρυγανισμένο ψωμί τσιαπάτα και στην κορυφή προσθέτουμε 25γρ τυρί κατσικίσιο.
Σνακ

1 μπολάκι ρυζόγαλο.
Δείπνο

1 φιλέτο σολομού στη σχάρα με σάλτσα πέστο, 50γρ καστανό ρύζι και μπρόκολο.

πηγη:https://diaitabeauty.gr/
Αν σας άρεσε το άρθρο μας για το πως να χάσετε λίπος γύρω από την κοιλιά. Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!! Είναι η ανταμοιβή μας!!

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close