Πως να ανακουφίσετε τα πονεμένα μάτια με αλατονερο και αλλες τρεις φυσικες συνταγες

To χαλάζιο είναι μια κύστη στο βλέφαρο που προκαλείται από φλεγμονή του αδένα. Προκαλεί πίεση στο μάτι, ερυθρότητα και ερεθισμό. Ένας κοινός τρόπος για να καταργήσετε αυτές τις κύστες είναι μέσα από μια διαδικασία κατά την οποία ένας χειρουργός γυρίζει το βλέφαρο προς τα έξω και στη συνέχεια, κάνει μια μικρή τομή στο βλέφαρο. Κατόπιν το χαλάζιο τραβιέται έξω από αυτή την τομή. Ο χειρουργός στη συνέχεια ασκεί πίεση στην τομή για να  σταματήσει την αιμορραγία και το μάτι είναι καλυμμένο με επίδεσμο.

Ο makeup artist Goss αποφάσισε να δοκιμάσει μια θεραπεία στο σπίτι με βραστό νερό και  αρκετό αλάτι  για να θεραπεύσει το μάτι τους. Άφησε το νερό να κρυώσει και στη συνέχεια  γέμισε ένα φλιτζάνι  με το αλμυρό νερό.

Εξηγεί ότι έκανε κομπρέσες με το νερό στο μάτι του για ένα ολόκληρο λεπτό,αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μέσα σε 24 ώρες, το μάτι του δεν ήταν πλέον ερεθισμένο και το χαλάζιο είχε ελαττωθεί. Στο βίντεο, που ακολουθεί εξηγεί γιατί αυτή η θεραπεία φαίνεται να λειτουργεί τόσο καλά και συνηγορεί για τη σωστή υγιεινή των βλεφάρων.

Περισσότερες Φυσικές θεραπείες για  Λοιμώξεις των ματιών

Το χαλάζιο δεν είναι το μόνο είδος  μόλυνσης των ματιών που θα μπορούσε να βλάψει την όρασή σας. Άλλοι τύποι λοιμώξεων του οφθαλμού  μπορεί να προκαλέσουν πόνο και ερεθισμό στα μάτια.

Ενώ είναι πάντα καλό να αναζητούμε άμεση ιατρική βοήθεια, υπάρχουν πολλές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της μόλυνσης. Αυτές οι λύσεις είναι οικονομικά προσιτές, με φυσικά προϊόντα  που πιθανόν να έχετε  ήδη στη διάθεση σας!

Πριν από την θεραπεία της λοίμωξης των ματιών, είναι σημαντικό να καθαρίσετε και να αφαιρέσετε όλη τη βρωμιά και τα βακτήρια που συσσωρεύονται. Μπορείτε να  καθαρίσετε τα μάτια σας χρησιμοποιώντας μια μπατονέτα που είναι ήδη βουτηγμένα σε ζεστό νερό.

Ζεστές κομπρέσες

ματια

Η καλύτερη θεραπεία στο σπίτι για να αφαιρέσετε το κριθαράκι του οφθαλμού είναι με τη χρήση ζεστής κομπρέσας. Απλώστε ένα πανί, εμποτισμένο σε ζεστό νερό στο μάτι σας, τουλάχιστον 3 με 4 φορές την ημέρα. Αυτό βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας και στραγγίζει το κριθαράκι.

Πώς να την χρησιμοποιήσετε:

Χρησιμοποιήστε μια καθαρή πετσέτα ή βαμβάκι εμποτισμένο  σε καυτό νερό και στυμένο καλά.
Με τα μάτια κλειστά εφαρμόστε για 5 λεπτά.
Επαναλάβετε  3-4 φορές την ημέρα.

Αλατισμένο νερό

ματια

 

Το βραστό αλατισμένο νερό έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό. Γι ‘αυτό το φάρμακο, βράστε μια κατσαρόλα με νερό και χοντρό αλάτι και βουτήξτε το βαμβάκι σε αυτό.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε:

Πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και βάλτε το σε μια κατσαρόλα με νερό.
Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.
Αφήστε το να βράσει και στη συνέχεια να κρυώσει εντελώς.
Ξεπλύνετε το μολυσμένο μάτι σας.
Επαναλάβετε  3-4 φορές ημερησίως.

Ακατέργαστο μέλι

matia

Το μέλι είναι γεμάτο με αντιβακτηριακές ιδιότητες που το καθιστούν τέλειο φυσικό φάρμακο για μολύνσεις των ματιών.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε:

Προσθέστε  μέλι σε  αποσταγμένο νερό (ίσες ποσότητες) και ανακατέψτε.
Εφαρμόστε απευθείας πάνω στο μάτι, χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι βαμβάκι.
Εκτελέστε 2 έως 3 φορές ανά ημέρα.

familylifegoals

Προσοχη πριν χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε απο τα παραπανώ ρωτήστε το γιατρό σας!

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close