Θαυμάσια πράγματα που η ασπιρίνη μπορεί να κάνει για τα μαλλιά σας

Τα αναρίθμητα οφέλη της ασπιρίνης περιλαμβάνουν πολύ περισσότερα από την ανακούφιση του πόνου. Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι χρησιμοποιείται μακροπρόθεσμα ως προληπτικό για την καρδιακή προσβολή, και οι μελέτες δείχνουν ότι μπορεί ακόμη και να περιορίσει τον κίνδυνο ανάπτυξης ορισμένων τύπων καρκίνου και της νόσου του Αλτσχάιμερ.Αλλά η ασπιρίνη έχει αμέτρητα άλλα πιθανά οφέλη, και πολλά από αυτά αφορούν την τρίχα.Μάθετε για τα θαυμάσια πράγματα που η ασπιρίνη μπορεί να κάνει για τα μαλλιά σας.

ασπιρινη

 

Επανόρθωση χρώματος μαλλιών 

Το χλώριο της πισίνας μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για το χρώμα των μαλλιών σας, ειδικά για τα άτομα με ανοιχτόχρωμα μαλλιά. Ευτυχώς,  μπορείτε να επαναφέρετε το αρχικό χρώμα των μαλλιών σας διαλύωντας μερικές ασπιρίνες σε ένα ζεστό ποτήρι νερό. Απλώστε το μείγμα γενναιόδωρα στα μαλλιά σας και αφήστε το να καθίσει για 10 έως 15 λεπτά.

Λαμπερά μαλλιά

Το σαλικυλικό οξύ στην ασπιρίνη βοηθά τα μαλλιά να γίνουν πιο λαμπερά.Ανοίγει τις τρίχες και αφαιρεί τυχόν συσσωρεύσεις που μπορεί να καταστρέψουν την φυσική λάμψη των μαλλιών.

Δείτε εδώ όλες τις χρήσεις της ασπιρίνης που δεν ξέρεις

Πιτυρίδα

Ναι, είναι ακόμα δυνατό να ελέγξετε την πιτυρίδα με ασπιρίνη με την προσθήκη της στο σαμπουάν σας.Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά  είναι ένα ισχυρό όπλο για την εξάλειψη της πιτυρίδας, η οποία κάνει τα μαλλιά σας να φαίνεται ξεθωριασμένα και ξηρά. Το σαλικυλικό οξύ που περιέχει η ασπιρίνη εργάζεται για να διαλύσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος  στο τριχωτό της κεφαλής.Αναμείξτε δυο λιωμένα χάπια στο σαμπουάν σας  μία φορά την εβδομάδα.

ασπιρινη

 Τριχόπτωση

Οι εμπειρογνώμονες έχουν καταλήξει στο συμπάρασμα ότι τα ζώα με αυξημένα ποσά της προσταγλανδίνης D2 είναι εντελώς φαλακρά. Αυτή η υπόθεση έχει οδηγήσει τους ερευνητές να ψάξουν για μια νέα θεραπεία  που λειτουργεί σε κάθε είδους τριχόπτωση αναστέλλοντας την παραγωγή της προσταγλανδίνης D2 στο σώμα, και η ασπιρίνη είναι ένας από τους πιο γνωστούς αναστολείς προσταγλανδίνης. Ενώ οι επιδράσεις της ασπιρίνης στην απώλεια μαλλιών δεν έχουν επισήμως αποδειχθεί, έχει παρατηρηθεί ότι κάποιοι άνθρωποι είχαν ανάπτυξη τριχοφυΐα κατά τη χρήση ασπιρίνης σε καθημερινή βάση.

Ασπιρίνη για το δέρμα

Η ασπιρίνη βοηθά επίσης να καθαρίσει το δέρμα από τα σπυράκια και  μειώνει τις φλεγμονές. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος στο ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας και το σαλικυλικό οξύ που περιέχει,ελαχιστοποιεί την πιθανότητα της απόφραξης των πόρων, η οποία είναι μια κοινή αιτία των ξεσπασμάτων ακμής. Επίσης, μειώνει την ερυθρότητα και το οίδημα. Οι πάσχοντες από ψωρίαση μπορεί επίσης να αποκομίσουν οφέλη από το σαλικυλικό οξύ της ασπιρίνης, αφού μπορεί να κάνει τις βλάβες μικρότερες και να ανακουφίσει από τον κνησμό.

Ασπιρίνη για την αναστολή ανάπτυξης τριχοφυΐας

Οι εισδύουσες τρίχες μπορεί να είναι ένα επώδυνο εμπόδια στην προσπάθεια για απαλό, άτριχο δέρμα.Οι εσωτερικές τρίχες είναι τρίχες που  παγιδεύονται και αναπτύσσονται μέσα στο δέρμα και όχι έξω από αυτό, και συχνά συμβαίνει λόγω υπερβολικού ξυρίσματος. Αυτές οι τρίχες είναι επώδυνες, καθώς συνήθως οδηγούν σε φλεγμονή του δέρματος. Μάσκες και κρέμες προσώπου που γίνονται με ασπιρίνη μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να διευκολύνουν  την απομάκρυνση και την πρόληψη αυτών των ενοχλητικών τριχών. Για να αποτρέψετε την εμφάνιση τους εφαρμόστε μια μάσκα προσώπου που περιλαμβάνει ασπιρίνη αμέσως μετά το ξύρισμα ή την αποτρίχωση.

Οικιακές Χρήσεις για την ασπιρίνη

Στην κορυφή όλων αυτών των χρήσεων, η ασπιρίνη είναι μια ευέλικτη εγχώρια θεραπεία σε πολλές περιπτώσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διατήρηση των  λουλουδιών, ως παράγοντας  ριζοβολίας, για την αφαίρεση δύσκολων λεκέδων και για τον περιορισμό της φλεγμονής και του πόνου από τσιμπήματα εντόμων, αφού παρέχει αντιμυκητιακές ιδιότητες και βοηθά να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης. Είναι ασφαλές να πούμε ότι η ασπιρίνη είναι ένα πραγματικό θαύμα που πρέπει να έχει μια θέση σε κάθε νοικοκυριό.

positivemed

Close