Όλη η αλήθεια για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα-5 αλήθειες που δεν γνωρίζετε

Οι καπνιστές σε όλο τον κόσμο πανηγύρισαν όταν κυκλοφόρησαν στην αγορά τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Επιτέλους ένας υγιής, μη τοξικός τρόπος για να σταματήσεις το κάπνισμα! Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα όμως είναι πάρα πολύ καλά για να είναι αληθινά … κυριολεκτικά.

hlektroniko tsigaro

 

 

photo view pinterest

Εδώ είναι 5 γεγονότα που  δεν ξέρατε σχετικά με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα:

1. Eίναι γεμάτα νικοτίνη

Μπορούν να είναι ελεύθερα πίσσας αλλά δεν είναι βέβαιο ότι η υγρή νικοτίνη, δεν τα καθιστά εξίσου εθιστικά με τα κανονικά τσιγάρα.

 

2. Είναι Πολύ Τοξικά

Η ίδια χημική ουσία που τα καθιστά εθιστικά, τα καθιστά επίσης εξαιρετικά επιζήμια για την υγεία σας! Η υγρή νικοτίνη είναι  θανατηφόρα αν καταποθεί ή εκτεθείς σε αυτήν τοπικά.

Υπήρξε μια δραστική αύξηση των κλήσεων προς το κέντρο δηλητηριάσεων για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα τα τελευταία 4 χρόνια. Κατά μέσο όρο 1 κλήση γινόταν ανά μήνα το 2010, όμως τώρα κατά μέσο όρο 215 κλήσεις γίνονται σήμερα κάθε μήνα.

3. Επιβλαβείς ατμοί 

Αυτά τα τσιγάρα εξακολουθούν να παράγουν επιβλαβείς ατμούς σε εκείνους που επιλέγουν να μην καπνίζουν! Αυτό που είναι ακόμα χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει κανένας κανονισμός σχετικά με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα σε δημόσιους χώρους. Εν τω μεταξύ, όσοι από εμάς δεν χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικά τσιγάρα εξακολουθούμε να εκτιθέμεθα σε επιβλαβείς ατμούς και τοξικά χημικά.

4. Αιτία ζημιών στους πνεύμονες

Γνωρίζουμε ότι τα συμβατικά τσιγάρα μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο των πνευμόνων, αλλά πολλοί άνθρωποι που καπνίζουν ηλεκτρονικά τσιγάρα νομίζουν ότι είναι ασφαλείς. Οι μανιώδεις καπνιστές ηλεκτρονικών τσιγάρων  παρουσιάζουν εξασθενημένη πνευμονική λειτουργία, αντίσταση των αεραγωγών και κυτταρικές αλλαγές. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα κύτταρα  μας αντιδρούν παρομοίως όταν εκτίθενται στον καπνό και όταν εκτίθεται στους ατμούς του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

5. Μηδενικός Έλεγχος Ποιότητας

Δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ επαρκής ποσότητα  πληροφοριών για να μας πείσει για την ασφάλειά τους.Οι περισσότεροι κατασκευαστές   δεν αποκαλύπτουν τα συστατικά στο προϊόν τους και δεν διευκρινίζουν την ακριβή ποσότητα νικοτίνης στα ανταλλακτικά.

Μερικά δοχεία περιείχαν διαιθυλενογλυκόλη (που χρησιμοποιείται ως αντιψυκτικό). Ακόμα και τα φυσίγγια που είναι χωρίς νικοτίνη  έχουν ίχνη υγρής νικοτίνης!
πηγη: theheartysoul
 
Σημείωση:Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο daddy-cool.gr παρέχονται ενημερωτικά και μόνο και δεν υποκαθιστούν τις ιατρικές, φαρμακευτικές ή άλλες συναφείς και μη υπηρεσίες.Κανένα μέρος του παρεχομένου στους χρήστες/ επισκέπτες περιεχομένου του δικτυακού τόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση, ευθέως ή εμμέσως, παρότρυνση, οδηγία, συμβουλή ή προτροπή για οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη, αντιθέτως εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών / επισκεπτών κατόπιν προσωπικής αξιολόγησης να ενεργήσουν με βάση τη δική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης μας.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close