Στη γυναίκα που με ρώτησε πότε γεννάω…Δεν είμαι έγκυος κυρά μου

Στη γυναίκα που με ρώτησε πότε γεννάω…

Αγαπητή γυναίκα που με ρώτησες πότε γεννάω,

Προσπάθησα πολύ σκληρά για να αγνοήσω την ερώτηση σου. Ήλπιζα ότι δεν άκουσα καλά, και ότι θα γλιτώναμε αυτήν την απίστευτα δύσκολη κατάσταση, γιατί ήμουν παγιδευμένη πίσω από τον πάγκο των πωλήσεων και δεν υπήρχε άλλος τρόπος να ξεφύγω. Αλλά είχα ακούσει σωστά, και όταν προσποιήθηκα ότι δεν ακούω, εσύ δεν κατάλαβες την υπεκφυγή και συνέχισες… Με ρώτησες αν είναι το πρώτο μου παιδί.

Δυστυχώς, από τότε που γέννησα δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω αυτήν την ερώτηση, και έτσι έχω μάθει να χαμογελάω και να λέω «Δεν είμαι έγκυος!».

Κι όμως, μου χάλασες τη διάθεση.. Μου χάλασες τη διάθεση γιατί προσπαθώ καιρό τώρα να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης και πάνω που άρχισα να νιώθω καλά για το σώμα μου ήρθες εσύ. Με μια και μόνο ερώτηση κατάφερες να με κάνεις για αρκετό καιρό να ψάχνω κάθε ρούχο στην ντουλάπα μου, να προσπαθώ να βρω εκείνα τα φαρδιά μου μπλουζάκια και να κοιτιέμαι περισσότερη ώρα στον καθρέφτη απογοητευμένη από την εμφάνιση μου.

Δες εδώ πως να χασεις όλα τα κιλά με υπέροχα διατροφικά προγραμματα

Παρ’ όλα αυτά, θα μπορούσε να είναι και χειρότερα. Ξέρω πολλές γυναίκες που ταλαιπωρούνται με προβλήματα υπογονιμότητας ή με συνεχείς αποβολές. Σε μια τέτοια γυναίκα, η ερώτηση σου θα προκαλούσε πολύ πιο άσχημα συναισθήματα. Πάλι καλά που ρώτησες εμένα αντί για κάποια από αυτές τις γυναίκες. Εγώ ένιωσα απλά χοντρή, ένιωσα ότι μετά την εγκυμοσύνη ίσως δεν βρω ποτέ ξανά το σώμα μου. Για εκείνες τις γυναίκες το αίσθημα θα ήταν καταστροφικό.

Γι’ αυτό, σε παρακαλώ. Μόνο αν είσαι σίγουρη οτι αυτή η γυναίκα που έχεις μπροστά σου είναι έγκυος, μόνο αν στο είπε η ίδια ή αν το μωρό είναι έτοιμο να βγει από εκείνη την κοιλιά – μόνο τότε να ρωτάς!

Με εκτίμηση,

οι γυναίκες όλου του κόσμου

Πηγή: mamamia.com.au

Μετάφραση για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Close