Συνταγές για παιδιά: Ιδέες για υγιεινά σνακ παραλίας

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των γονιών στην παραλία,είναι όταν τα παιδιά πεινάσουν και δεν ξέρουμε τι να τους δώσουμε για να μην βαρύνουν πολύ. Παρακάτω θα δείτε υγιεινά σνακ  για τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις στις παραλίες.

Αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί

σνακ για την παραλια

Τα αποξηραμένα φρούτα και οι ξηροί καρποί είναι ίσως η ιδανικός διατροφικός συνδυασμός για μια ημέρα στην παραλία.Πάρτε μαζί σας  ανάλατους ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και σπόρους ή ό, τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, και έχετε ένα στιγμιαίο υγιεινό σνακ. Είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά όπως αντιοξειδωτικά και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Δείτε εδώ 10 απίθανες καλοκαιρινές λιχουδιές για τα παιδιά

Φρέσκα φρούτα

σνακ για την παραλια

Οι καλύτερες επιλογές είναι τα εσπεριδοειδή, το καρπούζι, το σταφύλι, το μάνγκο και το βερίκοκο. Γιατί; Όλα αυτά τα φρούτα βοηθούν να προστατεύσετε  το δέρμα των παιδιών από τις βλαβερές ακτίνες UV.

Μπανάνα + φυστικοβούτυρο

banana bake-1239114_960_720

Θέλετε κάτι εύκολο που θα  χορτάσει τα παιδιά; Μια μπανάνα με φυστικοβούτυρο είναι ότι πρέπει Οι μπανάνες είναι φορτωμένες με κάλιο καθώς και βιταμίνες B6 και C. Προσθέστε λίγο φυστικοβούτυρο και  απολαύσετε αυτόν το παραδεισένιο συνδυασμό σε μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως.

Γρανίτα φράουλα σε ξυλάκι.Το απόλυτο καλοκαιρινό σνακ με 3 υλικά!
Λαχανικά

ιδέες για παραλία

Κόψτε μερικά καρότα, κόκκινη πιπεριά και  μπρόκολο και πάρτε τα μαζί στην παραλία. Όπως ίσως γνωρίζετε, είναι γεμάτα με βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που κρατούν το σώμα σας δυνατό και υγιή. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι όλα αυτά τα λαχανικά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος σας από τον ήλιο. Επιπλέον, τα λαχανικά είναι μια μεγάλη πηγή νερού που θα βοηθήσει κρατήσει ενυδατωμένα τα παιδιά.

Ποπ Κορν

PopcornBag

Μια ακόμη καλή επιλογή που λατρεύουν τα παιδιά είναι τα ποπ κορν. Φτιάξτε σπιτικά,χωρίς συντηρητικά ποπ κορν και δώστε τα άφοβα στα παιδιά όταν πεινάσουν

Σνακ για παιδιά:Πατατάκια στον φούρνο

Τυροπιτάκια

τυροπιτακια παραλιας

Φτιάξτε σπιτικά τυροπιτάκια εύκολα και πολύ οικονομικά.Δείτε εδώ την συνταγή

Κεκάκια με βρώμη και μέλι

σνακ για την παραλια

Τα κεκάκια είναι ένα εύκολο σνακ καθώς δεν χρειάζονται ψυγείο.Δείτε εδώ μια πεντανόστιμη και υγιεινή συνταγή

Μπισκότα ολικής με βρώμη και μέλι

 

 

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μπισκοτάκια που θα τσιμπολογάνε τα παιδιά με ευχαρίστηση

honey oat biscuits

Υλικά

Τι χρειαζόμαστε:
2 φλυτζανια αλευρι ολικης,1 κ 3/4 φλυτζανια βρωμη
3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 /2φλιτζάνι νιφαδες σοκολάτας
1 φλιτζάνι σπασμένα καρύδια
2 κ.γ. κανέλλα
1 κ.γ. κοφτό σόδα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
5-6 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση Συνταγής

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ,
τελευταίο το αλεύρι, στο χυμό πορτοκάλι διαλύουμε τη σόδα να αφρίσει
και ζυμώνουμε καλά να γίνει μαλακιά ζύμη να μην κολλάει. Aφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Κάνουμε μπαλάκια ίσα με ένα καρύδι και τα πατικώνουμε, τοποθετούμε σε λαδόκολα
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15  περιπου λεπτά, ανάλογα το φούρνο.

Σαντουιτσάκια με αγγούρι

σνακ για την παραλια

Τα ελαφριά σαντουιτσάκια είναι η τέλεια λύση για τα πεινασμένα πιτσιρίκια μας.Δοκιμάστε αυτά τα δροσιστικά σάντουιτςμε αγγούρι

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • ½ μεγάλο αγγούρι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s Real
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένος άνηθος
  • ¼ κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 12 φέτες άσπρο ή πολύσπορο ψωμί

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Κόβουμε το αγγούρι σε πολύ λεπτές φέτες. Βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για 10 λεπτά.
  2. Σε δεύτερο μπολ, ανακατεύουμε καλά το τυρί κρέμα με τη μαγιονέζα σε λείο μείγμα. Προσθέτουμε τον άνηθο και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στραγγίζουμε το αγγούρι και το στεγνώνουμε ελαφρά.
  4. Απλώνουμε ανοιχτές τις φέτες του ψωμιού και αλείφουμε ομοιόμορφα, έως και τις άκρες, με το μείγμα της μαγιονέζας. Μοιράζουμε το αγγουράκι σε 4 φέτες και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί, με την πλευρά που αλείψαμε προς τα κάτω.
  5. Προσθέτουμε μια ακόμη στρώση μαγιονέζας. Κόβουμε σε τρίγωνα ή σε μπαστουνάκια και γαρνίρουμε με λίγες ακόμη φέτες από αγγουράκι, αφού κόψουμε.

hellmanns

Club sanwich .Το αγαπημένο των παιδιων! (και το δικό μας βεβαίως βεβαίως)

clvb

Ένα τυπικό club sandwich προσφέρει πάρα πολλές θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά Παρόλα αυτά, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για φαγητό.Δείτε παρακάτω την υγειυνη εκδοχη του

Θα χρειαστείτε:

Ψωμί για τοστ (προτιμήστε ολικής άλεσης)
Τυρί για τοστ (2 φέτες για κάθε club)
Γαλοπούλα βραστή (2 φέτες για κάθε club) ή κοτόπουλο
Ντομάτα, μαρούλι, αγγούρι
Μαγιονέζα light ή γιαούρτι ανακατεμένο με λίγο μαγιονέζα

Εκτέλεση: Κόβετε τα λαχανικά σε φέτες. Για κάθε club sandwich που θα φτιάξετε ψήνετε στην τοστιέρα 3 φέτες ψωμί. (εάν τα πάρετε στη παραλία καλύτερα να παραλείψετε το ψήσιμο)Αλείφετε τις φέτες ψωμί με τη μαγιονέζα.. Τοποθετείτε στην 1η φέτα μαρούλι, τυρί, γαλοπούλα, αγγούρι. Σκεπάζετε με τη 2η φέτα και τοποθετείτε μαρούλι, ντομάτα, γαλοπούλα ή κοτόπουλο,τυρί . Σκεπάζετε με την 3η φέτα. Καρφιτσώνετε 4 οδοντογλυφίδες σε σχήμα σταυρού στο κάθε club και κόβετε σε 4 μικρά τρίγωνα. Τοποθετείτε τα τρίγωνα σε ταπεράκι και ετοιμα!

 

Αλμυρό κέικ

cake-feta-herbes-herb-feta-bread-750x400

Αν θέλετε να αποφύγετε τα γλυκά φτιάξτε ένα αλμυρό κέικ .

Δείτε εδώ πολλες  συνταγες

Στριφτάρια σφολιάτας με τυρί

σνακ για την παραλια

Είναι ιδανική λύση για γρήγορο σνακ και φτιάχνονται πολύ εύκολα.

Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας ξεπαγωμένα
250 γρ. τυρί έμενταλ (ή άλλο ημίσκληρο τυρί) τριμμένο
1 αυγό χτυπημένο
λίγη γλυκιά πάπρικα
σουσάμι
αλάτι χοντρό

Εκτέλεση
Προθερμένετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώνετε το ένα φύλλο της σφολιάτας και το αλείφετε με το αυγό. Πασπαλίζετε σε όλη την επιφάνεια το τριμμένο τυρί και την πάπρικα. Βάζετε από πάνω το άλλο φύλλο της σφολιάτας και το αλείφετε κι αυτό με το αυγό. Πασπαλίζετε παντού με σουσάμι και λίγο χοντρό αλάτι. Κόβετε με μαχαίρι ή με το ροδάκι της πίτσας τη σφολιάτα στη μέση κατά μήκος. Στη συνέχεια κόβετε τα δύο κομμάτια σε λωρίδες 1,5 πόντου περίπου. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Παίρνετε κάθε λωρίδα και την στρίβετε. Την βάζετε στο ταψί. Ψήνετε τα στριφτάρια μέχρι να ροδίσουν.

Εδώ θα βρείτε πολλες συνταγές για παιδια

Μην ξεχνάτε πως είναι καλύτερο να κρατήσετε κοντά σας  το παιδί μετά το φαγητό για να αποφύγετε τις δυσάρεστες συνέπειες που προκύπτουν από το κολύμπι με γεμάτο στομάχι,όπως ναυτία και εμετός και ακομή και πνιγμος!Για να μπουν τα παιδιά στη θάλασσα θα πρέπει να εχουν περάσει τουλάχιστο 5 ‘ωρες απο τη τελευταία φορά που έφαγαν!

 

 

Close