Υγιεινές συνταγές για να εξαφανίσετε τη λιγούρα για γλυκά

Κάποια στιγμή της ημέρας (τις βραδινές ώρες κυρίως), όταν κάνει κρύο ή όταν είστε αγχωμένοι για κάτι, αρχίζετε να εμφανίζεται μια λιγούρα για σοκολάτα, επιδόρπια, καραμέλες και γλυκά. Τι πρέπει να κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις; Ανακαλύψτε στο παρακάτω άρθρο τις πιο υγιεινές συνταγές για να εξαφανίσετε τη λιγούρα για γλυκό.
Συνταγές για να σταματήσετε τη λιγούρα για γλυκό
Μερικές από αυτές τις συνταγές είναι πιο υγιεινές από άλλες. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι θα σας προσφέρουν την κατάλληλη ποσότητα φυσικών γλυκαντικών ουσιών που χρειάζεστε ώστε να σταματήσετε να κάνετε επιδρομές στο ψυγείο ή στα ντουλάπια για να βρείτε κάτι που περιέχει υπερβολική ζάχαρη.

Φράουλες με σοκολάτα

Strawberries In Chocolate
Υπάρχουν ορισμένα είδη μαύρης σοκολάτας που μπορείτε να λιώσετε για να φτιάξετε φοντού. Εκτός από φράουλες, μπορείτε να επιλέξετε άλλα φρούτα ανάλογα με την προτίμησή σας, όπως μήλα. Μπορείτε να τα αφήσετε στην κατάψυξη για να φτιάξετε κάποιο παγωτό. Αν σας αρέσουν οι μπανάνες, είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών B και C, φυτικών ινών και καλίου. Το καλύτερο από όλα είναι ότι θα σας χορτάσουν ή θα εξαφανίσουν τη λιγούρα για γλυκό.

Γιαούρτι και μούσλι
Αναμειγνύετε μια κούπα άπαχο, φυσικό γιαούρτι ή με γεύση βανίλια με μερικές κουταλιές της σούπας μούσλι ή θρυμματισμένα μπισκότα. Άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές είναι τα αποξηραμένα φρούτα (αμύγδαλα, καρύδια) ή τα κομμάτια φρέσκων φρούτων.

Φρούτα
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια καλή μερίδα φρέσκων φρούτων για την καταπολέμηση της λιγούρας. Φτιάξτε μια ολοκληρωμένη σαλάτα με οτιδήποτε μπορείτε να βρείτε στο ψυγείο και ένα χυμό πορτοκαλιού. Μην χρησιμοποιήσετε υπερβολική ποσότητα ζάχαρης για να τη γλυκάνετε ή ακόμη καλύτερα επιλέξτε κάτι πιο υγιεινό όπως στέβια.

Μαύρη σοκολάτα
Αυτή είναι η μοναδική σοκολάτα που «επιτρέπεται» για την εξαφάνιση της λιγουρας με υγιεινό τρόπο. Το ποσοστό κακάου θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν υψηλότερο (70-99%). Δεν θα πρέπει να περιέχει καθόλου γάλα ή ζάχαρη. Επιπλέον, θα πρέπει να την καταναλώνετε με μέτρο προκειμένου να μειώσετε την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες. Σας βοηθά επίσης να συγκεντρώνεστε πριν τη μελέτη.

Η σοκολάτα είναι επίσης πλούσια σε τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που βοηθά και σταθεροποιεί το νευρικό μας σύστημα και ελέγχει το άγχος.

Smoothies
Τα smoothies είναι μια ιδανική συνταγή για την εξάλειψη του αισθήματος της πείνας, αποκτάτε την ενέργεια που χάσατε στο γυμναστήριο ενώ παράλληλα εξαφανίζουν τις λιγούρες. Υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικές συνταγές και μπορείτε να αναμείξετε διάφορα συστατικά. Τα smoothies που περιέχουν φρούτα συνιστώνται πολύ περισσότερο από εκείνα που περιέχουν γάλα ή κρέμα, αν θέλετε ακόμη πιο υγιεινές επιλογές.

Παγωμένοι χυμοί
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερα από έναν καλό φρεσκοστυμμένο χυμό, απολύτως φυσικό για να εξαφανίσετε τη λιγούρα για γλυκό. Και αυτό είναι πολύ εύκολο. Στύβετε ένα πορτοκάλι, ένα γκρέιπφρουτ ή οτιδήποτε άλλο παρόμοιο. Προσθέτετε παγάκια και τα αναμειγνύετε στο μπλέντερ. Μπορείτε να προσθέσετε μια πρέζα ζάχαρης, αν θέλετε. Ακόμη μια επιλογή είναι να βάλετε κομμάτια από ροδάκινα ή κράνου απευθείας στο μπλέντερ και μην ξεχάσετε να προσθέσετε τα παγάκια. Ο πάγος θα κάνει το χυμό πιο κρεμώδη.

Καφέ μόκα
Ακόμη και αν δεν έχετε συνηθίσει να πίνετε καφέ τις βραδινές ώρες, μια μικρή μερίδα καφέ δεν θα σας βλάψει (μην πίνετε κάθε μέρα). Θα λάβετε επίσης μια δόση καφεΐνης και μαύρης σοκολάτας που θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τη λιγούρα για κάτι γλυκό. Αντικαταστήστε τη ραφιναρισμένη ζάχαρη με την καστανή ζάχαρη ή με ζάχαρη panela για να τον γλυκάνετε.

Φυσικές γρανίτες
Φτιάχνονται πολύ εύκολα και είναι αρκετά νόστιμες. Δεν είναι ανάγκη να τις τρώτε μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μπορείτε να φτιάξετε αρκετές και κατά τη χειμερινή περίοδο. Χρησιμοποιήστε μέλι για να τις γλυκάνετε. Φτιάχνετε ένα χυμό φρούτων ή smoothie (όπως περιγράψαμε και παραπάνω) και τα τοποθετείτε στην κατάψυξη για δυο με τρεις ώρες.

Παγωμένο γιαούρτι
Προσθέστε διάφορες γαρνιτούρες στο γιαούρτι που σας αρέσει, όπως ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, φρούτα κομμένα σε κύβους, και το τοποθετείτε στην κατάψυξη. Δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιεινό και πλούσιο για να εξαφανίσετε τη λιγούρα για γλυκό.

Ψητό μήλο

psita-mila-me-kanella
Είναι πραγματικά πολύ εύκολο να το φτιάξετε και ιδανικό για τις νύχτες του χειμώνα. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με αχλάδια. Το βάζετε σε μια αντικολλητική κόλλα με λίγο νερό και τα βάζετε στο ψυγείο. Μπορείτε να αδειάσετε το φρούτο και να φτιάξετε ένα σιρόπι με καστανή ζάχαρη και νερό.

Πουτίγκα
Η σπιτική πουτίγκα βανίλια είναι μια από τις καλύτερες συνταγές που μπορείτε να απολαμβάνετε τα απογεύματα αλλά επίσης και όταν έχετε την ανάγκη να φάτε κάτι γλυκό. Είναι υγιεινή αν την φτιάξετε με λίγη ζάχαρη ή αν τη γλυκάνετε με μέλι ή χουρμάδες. Αν θέλετε να αποκτήσει μια ξεχωριστή γεύση, λιώστε λίγη μαύρη σοκολάτα.

Μπάρες δημητριακών
Είναι θρεπτικές, σας προσφέρουν μια μεγάλη ποσότητα βιταμινών και είναι ιδανικές για όταν θέλουμε να ανακτήσουμε την ενέργεια που χάσαμε κατά τη διάρκεια των καθημερινών μας ασκήσεων, για παράδειγμα. Δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από την κουζίνα σας καθώς περιέχουν ξηρούς καρπούς, σπόρους και φρούτα. Μπορείτε επίσης να τις φτιάξετε και μόνοι σας αναμειγνύοντας τα υλικά και περιχύνοντάς τες με μέλι όπως τη γκρανόλα.

Φρούτα και τυρί cottage
Είναι μια γευστική επιλογή για να εξαφανίσετε τη λιγούρα για γλυκό ενώ παράλληλα θα σας γεμίσει με πρωτεΐνες. Αν τα φρούτα δεν σας αρκούν, μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας μέλι ή μια κουταλιά του γλυκού σκόνη κακάο.

Ψωμί με κανέλα

Κανελόψωμο-Συνταγές2
Το φρυγανισμένο ψωμί με κανέλα είναι γλυκό και υγιεινό. Κόβετε μερικές φέτες ολικής αλεσης ψωμί και το αλείφετε με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο με χαμηλά λιπαρά και από πάνω ρίχνετε λίγη κανέλα.

Γλυκιά μαρμελάδα και τυρί
Πρόκειται για μια ακόμη πιο υγιεινή εναλλακτική γιατί εκτός του ότι είναι γλυκόξινη μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη και των δυο συστατικών. Επιπλέον, η προετοιμασία του είναι πανεύκολη. Απλώς κόβετε φέτες και τρώτε από το κάθε ένα παράλληλα.

Ποικιλία ξηρών καρπών
Μπορείτε να το αγοράσετε σε καταστήματα φυσικών προϊόντων ή να το φτιάξετε μόνοι σας. Φουντούκια, αμύγδαλα, καρύδια, χουρμάδες, σταφίδες. Τα τοποθετείτε όλα σε μια κούπα και τα απολαμβάνετε. Μην φάτε πολλούς καθώς έχουν αρκέτες θερμίδες αλλά τα καλά νέα είναι ότι σας χορταίνουν και εξαφανίζουν τη λιγούρα για γλυκό.

πηγη:meygeia.gr

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close