(Προσοχή!) 4 + 1 λάθη που κάνουν οι γονείς στις καλοκαιρινές του διακοπές

Ο καιρός της καλοκαιρινής άδειας του μπαμπά και της μαμάς έχει φτάσει και ήρθε η ώρα για βουτιές μεγάλου μήκους εκτός από τις… mini κοντινές εξορμήσεις. Τα εισιτήρια έχουν κλείσει, τα δωμάτια έχουν ετοιμαστεί και ολόκληρη η οικογένεια περιμένει με αγωνία το ξυπνητήρι της μέρας αναχώρησης! Μήπως όμως το ταξίδι μπορεί να γίνει λίγο καλύτερο; Παρακάτω κάποια από τα συνηθέστερα λάθη των γονιών που πηγαίνουν διακοπές με τα παιδιά τους!¬

1)
Είστε υπερπροστατευτικοί…

Η υπερπροστασία δεν είναι λάθος μόνο της περιόδου των διακοπών αλλά εκεί… πολλαπλασιάζεται σαν τις αταξίες των μικρών σας! Όσο νέο και συνάμα επικίνδυνο κι αν σας φαίνεται το περιβάλλον, είναι η κατάλληλη στιγμή για να αφήσετε τα παιδιά σας ελεύθερα για να γευτούν από πρώτο χέρι τη χαρά της ανακάλυψης!

2)
…αλλά καμιά φορά και το εντελώς αντίθετο.

Εντάξει, δεν θα τους γίνετε και κολλιτσίδες αλλά φυσικά και δεν θα πάρετε το νου σας από πάνω τους. Ειδικά στην παραλία πρέπει να είστε προσεκτικοί «τόσο όσο». Δε χρειάζεται να φωνάζετε κάθε τρεις και λίγο το όνομα του παιδιού σας (ήχος που συναγωνίζεται τις ρακέτες σε ενοχλητικότητα) αλλά επιβάλλεται να του παρέχετε δροσιά και αντιηλιακό.

3)
Κουβαλάτε μαζί σας πολλά. Πολλά. Πάρα πολλά πράγματα.

Δεν χρειάζεται να πάρετε μαζί μέχρι και το τελευταίο τους παιχνίδι! Για ακόμη μια φορά η λύση είναι μία: προτεραιότητες. Το φαγητό του μωρού και οι πάνες είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχετε μαζί σας για παράδειγμα.

Επειδή όμως οι πάνες είναι αυτές που καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο χώρο ως αποσκευές, πολλοί επιλέγουν να μην κουβαλήσουν μαζί και να πάρουν από κάποιο σούπερ/μίνι-μάρκετ στον ταξιδιωτικό προορισμό, ανακαλύπτοντας εκ των υστέρων όμως ότι οι τιμές είναι φαρμακείο . Για να μην ασχολείστε με το αν θα κλείσει η βαλίτσα, αν θα χωρέσουν στο πορτ-μπαγκάζ τα πράγματα, αλλά και για να μην κάνετε επιπλέον περιττά έξοδα, μπορείτε να επιλέξετε τις πάνες AGNOTIS, που έρχονται κατευθείαν στην πόρτα σας, όπου κι αν είστε!

(Προσοχή!) 4 + 1 λάθη που κάνουν οι γονείς στις καλοκαιρινές του διακοπές
Παραγγείλετέ τις πριν αναχωρήσετε για τις διακοπές και σε 2-3 μέρες θα σας περιμένουν στο ξενοδοχείο, στο εξοχικό ή στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, όπου και αν βρίσκεστε. Και το πιο σημαντικό με δωρεάν μεταφορικά. Επιπλέον η τιμή τους πραγματικά δε συγκρίνεται με ό, τι πάνες κι αν βρείτε σε τοπικά mini – market. Να ένα περιττό βάρος που έφυγε αμέσως!

4)
Προσπαθείτε να επιβάλλετε το πρόγραμμά σας στα παιδιά.

Ναι, είναι η πρώτη φορά που έρχεστε στο νησί και θέλετε να γυρίσετε όλες τις γαλάζιες παραλίες που προτείνει το τάδε blog ή να φάτε όλες τις τοπικές γεύσεις που προτείνει το άλλο blog. Το πιτσιρίκι όμως; Μην ξεχνάτε πως το παιδί δεν πρέπει να κουράζεται πολύ, γι’ αυτό και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τον προγραμματισμό σας. Κοσκίνισμα των δραστηριοτήτων λοιπόν, και προτεραιότητες.
ΒΟΝUS

Το ένα και σημαντικότερο! Ξεχνάτε πως οι διακοπές αφορούν πρώτα από όλους εσάς και θυσιάζετε την ξεκούρασή σας προσέχοντας τα πάντα, δίχως να χαλαρώσετε στιγμή. Μη πέσετε στην παγίδα, κοιτάξτε να το απολαύσετε όσο περισσότερο μπορείτε γιατί οι επόμενες καλοκαιρινές διακοπές είναι 356 μέρες μακριά!

Close