Παγώστε τα λιποκύτταρα και διώξτε τα μια και καλή!

Η διόγκωση του λίπους ταλαιπωρεί πάρα πολλούς ανθρώπους. Όταν παίρνουμε λίπος εκτός από το γεγονός οτι τα ρούχα μας δεν μας κάνουν, αυξάνεται και ο κίνδυνος για ορισμένες ασθένειες, όπως ο είναι ο διαβήτης τύπου 2 και η καρδιακής νόσος. Ωστόσο για δεκαετίες, διεξάγονται έρευνες οι οποίες προσπαθούν να βρουν τρόπους για τη μείωσή του λίπους.

Οι άνθρωποι έχουν 2 τύπους λιποκυττάρων: το καφέ και το λευκό λίπος αλλά αν κατανοήσετε τις  διαφορές μεταξύ των δυο , τότε είναι που θα βοηθήσετε τον εαυτό σας να χάσει βάρος.

” Το λευκό λίπος” είναι ένα λεπτό στρώμα λίπους που βλέπουμε σε ένα ανθρώπινο σώμα – στους μηρούς και στη πίσω μεριά των χεριών. Αυτό το λίπος δρα ως θερμικός μονωτής ,ο οποίος διατηρεί τη σταθερότητα της θερμοκρασίας του σώματος.

Δείτε ακόμη: Μειώστε το λίπος στην κοιλιά μέσα σε 7 ημέρες εύκολα και γρήγορα.. Χωρίς δίαιτα!

” Το καφέ λίπος” είναι λιγότερο άφθονο στοα σώμα και δημιουργεί θερμότητα , σε αντίθεση με το λευκό . Στην πραγματικότητα, το καφέ λίπος ζεσταίνει το κρύο σώμα καίγοντας θερμίδες και ενέργεια.

Που βρίσκεται το ”καφέ” λίπος;

Το καφέ λίπος είναι δύσκολο στη μελέτη του, επειδή είναι δύσκολο να το βρείτε σε ενήλικες, και συνήθως μπορεί να βρεθεί σε τυχαίες θέσεις στο σώμα, και όχι πάντα στην ίδια περιοχή σε κάθε άτομο. Υπάρχει μια περιοχή στους ώμους και στο λαιμό, όπου μπορείτε να το βρείτε τις περισσότερες φορές, αλλά και πάλι δεν είναι το ίδιο σε κάθε άτομο. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων έχουν περισσότερο καφέ λίπος από ό, τι άλλες. Για παράδειγμα:

  • Οι νεότεροι άνθρωποι έχουν πολύ περισσότερο καφέ λίπος από τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
  • Τα λεπτά άτομα έχουν πολύ περισσότερο καφέ λίπος από οτι τα υπέρβαρα άτομα.
  • Τα άτομα με φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα έχουν με κάποιο τρόπο περισσότερο καφέ λίπος από ό, τι αυτά με υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Έρευνες έχουν δείξει οτι η έκθεση στο κρύο προκαλεί τον ”θάνατο” των λιποκυττάρων.

Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι επειδή οι άνθρωποι επειδή ξοδεύουν τον περισσότερο χρόνο τους σε εσωτερικούς χώρους, στα γραφεία και στα θερμενόμενα σπίτια τους, και για αυτό το σώμα δεν καίει θερμίδες προκειμένου να παραμείνει ζεστό.

Οι εμπειρογνώμονες έχουν μια πρακτική που είναι γνωστή ως «ψυχρή θερμογένεση», η οποία θα μπορούσε να διπλασιάσει τον όγκο του μεταβολικά ενεργού καφέ λίπους, με μια αυξηση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, καίγοντας περισσότερες θερμίδες.

Μια μέτρια ένταση της κρύας θερμογένεσης θα μπορούσε να είναι να καθίσετε σε ένα δωμάτιο με ένα σορτς το οποίο θα έχει θερμοκρασία, 10-15 βαθμούς Κελσίου το οποίο είναι πολύ σημαντικό  για το σχηματισμό του καφέ λίπους.

Μια σκληρή ένταση της κρύας θερμογένεσης θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με φορώντας ένα γιλέκο  με πάγο και ς σορτς τα οποία θα τα είχατε γεμίσει με παγοκύστες. Η συγκεκριμένη πρακτική κάνει το σώμα να τρέμει και να καίει τεράστιο ποσό  θερμίδων.

Μια εσφαλμένη χρήση των παγοκυστών θα μπορούσε να προκαλέσει εγκαύματα στο δέρμα, το οποίο μπορεί να κυμαίνεται από ήπια εγκαύματα δευτέρου ή τρίτου βαθμού, με σοβαρότερα τα εγκαύματα πρώτου βαθμού.

Θεραπεία με πάγο για να κάψετε περισσότερο λίπος

Ο συγγραφέας του βιβλίου “Το τετράωρο σώμα”, Tim Ferriss, αναφέρει ότι θα μπορούσατε να αυξήσετε το κάψιμο μεγάλων ποσοτήτων λίπους προσθέτοντας την θεραπεία του πάγου στη ρουτίνα της άσκησης σας και της υγιεινής διατροφής σας.

Χρησιμοποιήστε Παγοκύστες στο σπίτι σας προκειμένου να απομακρύνετε το υπερβολικό λίπος

Για δεκαετίες, οι παγοκύστες αποτρέπουν το πρήξιμο στους αθλητικούς τραυματισμούς και μειώνουν την φλεγμονή. Ωστόσο οι ειδικοί λένε οτι μπορείτε με τις παγοκύστες να κάνετε και κάτι άλλο που πραγματικά θα λατρέψετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παγοκύστες και να απομακρύνετε το λίπος από τα δύσκολα σημεία σας μια και καλή.

Τι πρέπει να προσέξετε;

Μια εσφαλμένη χρήση των παγοκυστών θα μπορούσε να προκαλέσει εγκαύματα στο δέρμα, το οποίο μπορεί να κυμαίνεται από ήπια εγκαύματα δευτέρου ή τρίτου βαθμού, με σοβαρότερα τα εγκαύματα  πρώτου βαθμού.

Δείτε ακόμη: 6 τρόποι να χάσετε άμεσα το λίπος στη κοιλιά χωρίς ασκήση

Δεν χρειάζεται να φέρετε τις παγοκύστες σε απευθείας επαφή με το δέρμα σας. Τοποθετήστε ανάμεσα στις παγοκύστες και το δέρμα σας ένα λεπτό στρώμα όπως ένα λεπτό μπλουζάκι  ή μια πετσέτα προκειμένου να το προστατέψετε .

Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που αυξάνουν τα εγκαύματα από το κρύο και αυτοί είναι :

  • Άνθρωποι που χρησιμοποιούν φάρμακα τα οποία μειώνουν την ροή του αίματος στο δέρμα, όπως οι β-αναστολείς.
  • ‘Ανθρωποι που έχουν περιφερική αγγειακή νόσο, η οποία μειώνει την ροή του αίματος στο συγκεκριμένο ιστό.
  • Οι άνθρωποι που έχουν περιφερική νευροπάθεια, η οποία μειώνει το αίσθημα του τραυματισμού.
  • Ο διαβήτης και το κάπνισμα.

Συμπτώματα τα οποία προκαλούνται από τα εγκαύματα από την επαφή στο κρύο :

  • Αίσθηση οτι σε τσιμπάει βελόνα και καρφίτσα,η οποία ακολουθείται από μούδιασμα και φαγούρα
  •  Πόνος και ερυθρότητα στην πληγείσα χώρα
  • Αίσθηση ψεύτικου δέρματος που δεν το νιώθεια και είναι μουδιασμένο
  • Δέρμα με φουσκάλες

Δείτε ακόμη: 2 γουλιές φτάνουν και το λίπος σας εξαφανίστηκε!!

Αντιμετώπιση των εγκαυμάτων από το πάγο:

Θα σας έχει προκληθεί ένα έγκαυμα από την παγοκύστη, αν αναπτυχθούν στα σημεία συμπτώματα  όπως: αίσθηση καψίματος, ανάπτυξη φουσκάλων , φαγούρα, μούδιασμα, και αίσθηση πόνου στην πληγείσα χώρα. Το χρώμα της προσβεβλημένης περιοχή σας μπορεί να είναι προς το κίτρινο. Η πληγείσα περιοχή θα πρέπει να ξαναζεσταθεί, έτσι ώστε να σταματήσετε τα εγκαύματα και να μην γίνουν σοβαρά.

  • Η διαδικασία της θέρμανσης πρέπει να είναι σταδιακή προκειμένου να μην καείτε και προκαλέσετε μεγαλύτερη ζημιά στο δέρμα σας.
  • Ενυδατώστε τη πληγείσα περιοχή μέσα σε ζεστό νερό. Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας υποστηρίζει ότι η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι 40 έως 42 βαθμούς, και να το τοποθετήσετε στην περιοχή για περίπου 20 λεπτά (μην χρησιμοποιείτε ποτέ ζεστό νερό).
  • Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ζεστές κομπρέσες ή να τυλίξτε την πληγείσα περιοχή με κάποια κουβέρτα.
  • Αποφύγετε το μασάζ και μην μετακινείτε την κατεστραμμένη περιοχή, γιατί αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά.
  • Αποφύγετε την άμεση επαφή με μια ζεστή πηγή προκειμένου να ζεστάνετε την πληγείσα χώρα, όπως είναι το πιστολάκι για τα μαλλιά ή το καλοριφέρ, επειδή αυτές οι περιοχές είναι πολύ μουδιασμένες και θα μπορούσατε να τις κάψετε πολύ εύκολα.

keepyourbody.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close