Οι εχθροί των ματιών μας

Τα μάτια σας απαιτούν σωστή προστασία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.Το ξέρετε ότι περισσότερες από 75% των περιπτώσεων απώλειας όρασης και τύφλωσης μπορούν να προληφθούν; Για να προλάβετε τις βλάβες στα μάτια σας και να διαφυλάξετε την όρασή σας δώστε προσοχή στο παρακάτω άρθρο.

Πολυκαιρισμένο make-up

οι εχθροι των ματιων

Τα καλλυντικά πρέπει να χρησιμοποιούνται 3 μήνες από την ημέρα που τα ανοίγουμε.Η περαιτέρω χρήση τους,ειδικά εάν δεν αφαιρούνται με ένα καλό ντεμακιγιαζ στο τέλος της ημέρας,μπορεί να προκαλέσει  έκθεση σε μολυσματικά βακτήρια.

Η υπερβολική κατανάλωση σταγόνων

οι εχθροι των ματιων

Οπως συμβαίνει με κάθε φάρμακο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε τις οφθαλμικές σταγόνες με βάση τις οδηγίες. Οι ελλιπείς δοσολογίες ή η υπερβολική χρήση μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.Ελέγξτε την ημερομηνία λήξης και ποτέ μα ποτέ μην προσφέρετε μόνοι σας στον εαυτό σας θεραπεία για τα κόκκινα μάτια ή για άλλες παθήσεις των ματιών. Συμβουλευτείτε έναν οφθαλμίατρο.

Συχνή εστίαση στην οθόνη

οι εχθροι των ματιων

Στον καθένα εναπόκειται πλέον να λαμβάνει τα μέτρα του για να επωφελείται στο μέγιστο δυνατό βαθμό από τις σύγχρονες τεχνολογίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με τους λιγότερους κινδύνους ή ενοχλήσεις.Κάντε συχνά μικρά διαλείμματα κατά τη χρήση οθόνης, κάθε 30 λεπτά περίπου. Τα διαλείμματα αυτά πρέπει να είναι διάρκειας 1 έως 2 λεπτών και  εκείνα τα λεπτά εστιάστε την όραση σας σε ένα αντικείμενο που βρίσκεται μακριά. Αυτό βοηθά τα μάτια

Προσοχή στους φακούς επαφής

οι εχθροι των ματιων

Οι κακές συνήθειες – όπως η συμπλήρωση και όχι η πλήρης αντικατάσταση του διαλύματος των φακών επαφής – μπορεί να οδηγήσει σε δυνητικά καταστροφικές μολύνσεις των ματιών, όπως τη κερατίτιδα – μια φλεγμονή του κερατοειδούς που μπορεί να προκαλέσει τύφλωση.

Κάπνισμα

οι εχθροι των ματιων

Το κάπνισμα βλάπτει γενικά και ειδικά. Συγκεκριμένα και όσον αφορά στην οφθαλμολογική υγεία αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καταράκτη και της νόσου εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Το κάπνισμα, επιπλέον, αποδυναμώνει την ικανότητα του οργανισμού να τροφοδοτεί με θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο τους ιστούς του ματιού και όχι μόνο.

Γυαλιά ηλίου 

οι εχθροι των ματιων

Ο ήλιος είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή και έχει πράγματι οφέλη. Ωστόσο, πρέπει να είμαστε φειδωλοί απέναντί του λόγω των ακτίνων UV που έχουν βλαβερές συνέπειες στην υγεία  των ματιών μας. Για να τον αντιμετωπίσουμε και να μπορέσουμε πραγματικά να χαρούμε τα οφέλη του, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούμε γυαλιά ηλίου με υψηλό δείκτη προστασίας.

Μην ξεχνάτε τη σημασία που έχουν για τα μάτια σας οι τακτικές και πλήρεις εξετάσεις από ειδικούς οφθαλμίατρους.

Για περισσότερα θέματα υγείας πατήστε εδώ

 

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close