Ανακατεύει βαζελίνη και πιπέρι και το απλώνει στα πόδια της...Το αποτέλεσμα;εξυπνο
Όλοι μας έχουμε μια μελανιά κάπου στο σώμα μας.Αυτά τα σημάδια προκύπτουν ως μώλωπες όταν τα αιμοφόρα αγγεία έχουν καταστραφεί ή φθαρεί. Όταν χτυπάτε το γόνατό σας στο τραπέζι, οι διαρροές του αίματος από τραυματισμένα αιμοφόρα αγγεία οδηγούν σε μια  μοβ μελανιά στο δέρμα.
μελανια
Παρόλο που μπορεί να νομίζετε ότι η καλύτερη λύση για να κρύψετε μια μελανιά, είναι να την καλύψετε με make-up, μέχρι να θεραπεύει, υπάρχουν πολλές θεραπείες που μπορεί πραγματικά να επιταχύνουν τη διαδικασία αποκατάστασης και να κάνουν την μελανιά να εξαφανιστεί πιο γρήγορα.
Έτσι, την επόμενη φορά που θα αποκτήσετε μώλωπες από ένα κτύπημα, απλά ανοίξτε το ντουλάπι της κουζίνας σας και δοκιμάστε ένα ή όλα αυτά τα συστατικά που έχετε μέσα στο σπίτι.

1. Μαϊντανός.

μελανιες

Αυτό το βότανο είναι γνωστό ότι μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο και κάνει τις μελανιές να ξεθωριάσουν πιο γρήγορα. Χτυπήστε στο γουδί μια χούφτα φύλλα μαϊντανού και απλώστε τα πάνω από την μελανιά. Τυλίξτε με έναν ελαστικό επίδεσμο και αφήστε το βότανο να κάνει τα μαγικά του.

2. Ξύδι και ζεστό νερό.

μελανιες

 Το ξίδι αυξάνει τη ροή του αίματος κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτός είναι ο λόγος που η εφαρμογή ξυδιού και ζεστού νερού στην μελανιά θα βοηθήσει να διαλυθεί το αίμα κάτω από το δέρμα πιο γρήγορα.

3. Λάχανο.

μελανιες

Το  λάχανο είναι μία σούπερ τροφή ενάντια στους μώλωπες, διότι είναι γεμάτο από βιταμίνη Κ και C. Για να χρησιμοποιήσετε το λάχανο τοπικά,  σπάστε μερικά φύλλα  και βυθίστε τα σε ζεστό νερό. Στη συνέχεια εφαρμόστε τα στην μελανιά. Εάν είστε επιρρεπείς σε μώλωπες, δοκιμάστε να προσθέσετε ξινολάχανο στη διατροφή σας.

4. Πιπέρι καγιέν και βαζελίνη.

αρχείο λήψης FRR9BLXIGTY6DGY.MEDIUM

Για να επιταχυνθεί η διαδικασία επούλωσης  μιας μελανιά,  αναμίξτε 1 μέρος πιπέρι καγιέν με 5 μέρη βαζελίνης. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το διάλυμα να κρυώσει πριν από την εφαρμογή του στην μελανιά.

5. Φακελάκια τσαγιού.

μελανιες

Το πράσινο και το μαύρο τσάι είναι πλούσια σε τανίνες, αποτελεσματικές στη συρρίκνωση του πρησμένου ιστού και την στένωση των αιμοφόρων αγγείων. Εφαρμόστε ένα φακελάκι τσαγιού που έχετε βυθίσει σε ζεστό νερό σε μια μελανιά για να βοηθήσετε να επουλωθεί.

6. Βραστό αυγό.

μελανιες

Ένα παλιό γιατροσόφι που λειτουργεί πραγματικά είναι το βρασμένο αυγό σε ένα μαύρο μάτι. Τυλίξτε το ασπράδι από ένα βραστό αυγό μαζί με ένα ασημένιο δαχτυλίδι σε ένα λεπτό μαντήλι ή ύφασμα. Θα πρέπει να το κάνετε αυτό, όταν το αυγό είναι ακόμα ζεστό. Απλώστε το ύφασμα στην μελανιά, τρίβοντας και μετακινώντας το αυγό μέχρι να κρυώσει.

7. Ανανάς.

smoothie

Ο ανανάς και η παπάγια έχουν υψηλά επίπεδα βρομελίνης, ένα ένζυμο χρήσιμο στην καταπολέμιση των θρόμβων στο αίμα και τη μείωση του οιδήματος . Επουλώστε μια μελανιά με ένα σούπερ smoothie από ανανά, παπάγια και  τζίντζερ. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε πιπέρι καγιέν.

8. Κρεμμύδι.

onion

Το κρεμμύδι είναι μία από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για μώλωπες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα κρεμμύδια είναι φυσικά αναλγητικά και περιέχουν ιδιότητες που βοηθούν τη διαδικασία επούλωσης. Ο καλύτερος τρόπος για να επωφεληθείτε από ένα κρεμμύδι είναι να εφαρμόσετε φρεσκοκομμένο κρεμμύδι ανακατεμένο με αλάτι απευθείας στο μώλωπα.
Οι μώλωπες είναι ένα φυσικό μέρος της ζωής. Αφού όμως μπορούμε να τους θεραπεύσουμε γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά γιατί να μην το δοκιμάσουμε;

Close