Καταπολεμήστε το ελικοβακτηρίδιο του στομάχου με φυσικό τρόπο

Το ελικοβακτηρίδιο είναι ένα  αρνητικό βακτήριο το οποίο έχει σπειροειδές σχήμα και απλώνεται στο στομάχι και το δωδεκαδάκτυλο μολύνοντας τα.Πολλές ασθένειες αυτών των οργάνων είναι στενά συνδεδεμένες με την παρουσία  βακτηρίων στο σώμα. Ο γιατρός σας, θα σας συνταφοφραφήσει ειδικά αντιβιοτικά και προβιοτικά και η θεραπεία διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες.

Παρά τη σύγχρονη ιατρική, οι φυσικές θεραπείες  μπορεί να βοηθήσουν επίσης στην αντιμετώπιση αυτού του βακτηρίου.Πριν την έναρξη της θεραπείας, θα πρέπει να καθορίσετε την οξύτητα του γαστρικού υγρού.
Σε αυξημένη οξύτητα, ο λιναρόσπορος,ο χυμός πατάτας και τσάι από βότανα είναι χρήσιμα.

Λιναρόσπορος

στομαχι

Ρίξτε 200 ml βραστό νερό πάνω από 1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο. Σκεπάστε το και αφήστε το για 2-3 ώρες.

Σουρώστε και καταναλώστε 1 κουταλιά της σούπας πριν από κάθε γεύμα. Το προκύπτον υγρό έχει θετική επίδραση στο στομάχι, επειδή επικαλύπτει τα τοιχώματα του στομάχου και μειώνει τον πόνο.

Δείτε επίσης: Πως θα ανακουφιστείτε από τους κιρσούς με φυσικό τρόπο

Χυμός πατάτας

στομαχι

Για να προετοιμάσετε το χυμό, πλύνετε τρεις μεσαίες πατάτες, ξεφλουδίστε τις καλά και βάλτε τις σε ένα αποχυμωτή.Πίνετε μισό ποτήρι χυμό πριν από το γεύμα. Είναι καταπραϋντικό για το στομάχι και μειώνει τον πόνο.

Δείτε εδώ 5 φυσικές συνταγές για τους μύκητες

Τσάι βοτάνων

stomaxi

Για την παρασκευή αυτού του τσαγιού, θα χρειαστείτε ένα κουταλάκι από τα ακόλουθα βότανα:  φικαρία, χαμομήλι, βαλσαμόχορτο και αγριαψιθιά. Ρίξτε μισό λίτρο βραστό νερό πάνω από τα βότανα.Σκεπάστε το και αφήστε το για μία ώρα. Σουρώστε και καταναλώστε το σε μικρές δόσεις (50 ml), μισή ώρα πριν από τα γεύματα.

Φτερούγισμα στην καρδιά;Δείτε εδώ πότε πρέπει να επισκεφτείτε  γιατρό

Αν έχετε μειωμένη οξύτητα, η θεραπεία του ελικοβακτηρίου γίνεται με το χυμό του λάχανου.

Χυμός λάχανου

stomaxi

Στραγγίστε το χυμό από ένα μικρό λάχανο. Καταναλώστε μισό φλιτζάνι μία ώρα πριν από το γεύμα. Ο χυμός λάχανου είναι κατάλληλος για την αποκατάσταση των ιστών.

Δηλητηρίαση της μούχλας.Τι είναι και πως θα προφυλαχτείτε

Και στις δύο περιπτώσεις (με αυξημένη ή μειωμένη οξύτητα) το παρακάτω μείγμα προστατεύει άριστα το στομάχι και μειώνει τον πόνο.

 

Πάρτε 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 1κ. βούτυρο, 1κ. σκόνη κακάο, 1κ. πικρή κρανιά, 1κ. λάδι και 1 αυγό. Ανακατέψτε τα όλα καλά. Καταναλώστε 1 κουταλιά της σούπας πριν από τα γεύματα, τρεις φορές την ημέρα. Το μείγμα πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο.

Η πιο αποτελεσματική θεραπεία για τη θεραπεία του ελικοβακτηριού περιέχει πρόπολη και γύρη. Οι φυσικές θεραπείες που περιέχουν αντιμικροβιακή δράση και μπορεί να καταστρέψουν την ασθένεια από την «ρίζα» είναι είναι οι καλύτερες. Αλλά η πρόπολη και η γύρη μελισσών διαφέρουν ως προς τον τρόπο χρήσης.

raw-propolisstomaxi

Η πρόπολη χρησιμοποιείται καλύτερα με τη μορφή  βάμματος αλκοόλ (σταγόνες πρόπολης). Πιείτε 10 σταγόνες με ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα.

Η θεραπεία ολοκληρώνεται όταν καταναλώσετε 100 ml βάμματος. Μην καταναλώνετε πρόπολη πίνοντας αντιβιοτικά.

Η γύρη καταναλώνεται σε φρέσκια μορφή. Μασάτε 10 mg ανά ημέρα. Είναι καλύτερα να καταναλώνετε μετά τα γεύματα.

Φυσικά, μην ξεχάσετε το φαγητό. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, μην τρώτε αλμυρά τρόφιμα, τηγανητά,πικάντικα, λιπαρά και ζεστό φαγητό και το στομάχι σας δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.

naturalandhealthyworld

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close