Αναιμια: Συμπτώματα και κίνδυνοι για την υγεια!

Αναιμία είναι η πάθηση που αναπτύσσεται όταν το αίμα σας έχει πολύ λίγα ερυθρά αιμοσφαίρια για να μεταφέρουν οξυγόνο σε όλο το σώμα σας. Αν το σώμα σας έχει πολύ λίγα ερυθρά αιμοσφαίρια, αλλιώς γνωστή ως αιμοσφαιρίνη, τα κύτταρα δεν παίρνουν το οξυγόνο που χρειάζονται και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά.

Αιτίες

Ορισμένες μορφές αναιμίας θεωρούνται κοινές, ή ακόμη και φυσικές,όπως το είδος της αναιμίας που μια γυναίκα μπορεί να βιώσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του χρόνου τεκνοποίησης της. Όμως, άλλες μορφές ή  αιτίες της αναιμίας είναι πολύ πιο σοβαρές, και μπορεί να διαρκέσουν μια ζωή.

Τα διάφορα είδη και οι κίνδυνοι της αναιμίας και τα αίτια της

– Η κληρονομικότητα
– Οι γυναίκες σε ηλικία τεκνοποίησης , οι οποίες  είναι πιο επιρρεπείς  λόγω της απώλειας αίματος από την έμμηνο ρύση και την αυξημένη ζήτηση της προσφοράς αίματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
– Οι ηλικιωμένοι , οι οποίοι βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο από την κακή διατροφή και  άλλες ιατρικές παθήσεις
–  η έλλειψη σιδήρου
–  η ανεπάρκεια βιταμίνης Β12
–  χρόνια ασθένεια , όπως ο καρκίνος, το HIV / AIDS, ρευματοειδή αρθρίτιδα, νεφρική νόσο, νόσο του Crohn και άλλες χρόνιες φλεγμονώδεις νόσοι
– απλαστική αναιμία , μια πολύ σπάνια και απειλητική για τη ζωή ασθένεια που προκαλείται όταν το σώμα σας δεν παράγει αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια
– ασθένειες του μυελού , όπως  η λευχαιμία, η οποία προκαλεί την αναιμία επηρεάζοντας την παραγωγή του αίματος στο μυελό των οστών του σώματός σας
–  αιμολυτική αναιμία,  η οποία προκαλείται όταν το σώμα σας δεν μπορεί να παράγει ερυθρά αιμοσφαίρια κύτταρα

 Αιτίες και συμπτώματα της αφυδάτωσης

 

αναιμια
Τα συμπτώματα της αναιμίας
Τα σημάδια και τα συμπτώματα της αναιμίας διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο της, αλλά σε γενικές γραμμές τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:
– Κόπωση
– Αδυναμία
– ωχρό ή κιτρινωπό δέρμα
– Παράτυπους χτύπους της καρδιάς
– Δύσπνοια
– Ζάλη ή αίσθημα ζαλάδας
– Πόνος στο στήθος
– Κρύα χέρια και  πόδια
– Πονοκέφαλος

 Λιπώματα: Πόσο επικίνδυνα είναι και τι πρέπει να κάνουμε

Θεραπεία 
Η θεραπεία της αναιμίας εξαρτάται από τον παράγοντα που την προκάλεσε. Αν έχετε αναιμία από έλλειψη βιταμινών, θα πρέπει να θέσετε τα επίπεδα τους υπό έλεγχο. Εάν έχετε αναπτύξει αναιμία εξαιτίας της έλλειψης σιδήρου, θα πρέπει να συνταγογραφηθεί ένα σχήμα για να πάρει το σώμα σας το σίδερο που χρειάζεται. Αλλά εάν έχετε απλαστική αναιμία – η οποία προκαλείται όταν το σώμα σας δεν παράγει αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια – κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστούν μεταγγίσεις.
Δεν μπορείτε να διαγνώσετε την αναιμία από μόνοι σας, έτσι  αν νιώθετε ανεξήγητη αδυναμία  ή οποιοδήποτε από τα παραπάνω συμπτώματα, είναι σημαντικό να δείτε το γιατρό σας αμέσως για να διαγνωστεί.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close