Δείτε την αναδιαταξη των εσωτερικών οργάνων μιας γυναίκας, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης!

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι έγκυες γυναίκες υποφέρουν; Εκτός από τις ορμονικές και τις εξωτερικές αλλαγές, ξέρετε τι συμβαίνει με τα εσωτερικά όργανα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Μπορεί να σας ακούγεται λίγο τρομακτικό, αλλά κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών, τα περισσότερα όργανα περνούν σε φάση αναδιάταξης για να χωρέσει το μωρό!

1

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το αίμα που ρέει προς τα νεφρά αυξάνεται από 35 σε 60%, το οποίο με τη σειρά του σημαίνει αύξηση της παραγωγής ούρων κατά 25%.

Επίσης, η ποσότητα του αίματος στο σώμα της γυναίκας αυξάνεται κατά 40-45% και ο ρυθμός με τον οποίο ρέει στο σώμα της μπορεί να αυξηθεί από 100ml ανά λεπτό σε 120ml ανά λεπτό. Όταν «μπείτε» στον μήνα σας, μπορεί να φτάσει και τα 350ml ανά λεπτό. Η αυξημένη ροή του αίματος στο δέρμα, σας κάνει να αισθάνεστε πιο ζεστή και ενισχύει τη λάμψη της επιδερμίδας σας.

2

Οι πνεύμονες και το διάφραγμα συμπιέζονται προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για το μωρό, πράγμα που δυσκολεύει την αναπνoη σας

Καθώς αυξάνετε η ροή του αίματος, η καρδιά το αντλεί πιο γρήγορα, συνεπώς μπορεί να παρατηρήσετε μια σημαντική αύξηση των καρδιακών σας παλμών (περίπου 10-20 ανά λεπτό).

3

Καθώς το μωρό μεγαλώνει, η μήτρα διαστέλλεται και ασκεί πίεση στην ουροδόχο κύστη και το έντερο.

4

Το δέρμα σας μπορεί να υποστεί πολλές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, με τις ραγάδες να είναι το πιο συνηθισμένο και ανεπιθύμητο αποτέλεσμα. Ως αποτέλεσμα της αυξημένης μελάγχρωσης, ενδέχεται να αναπτύξετε μέλασμα, δηλαδή να εμφανιστούν σκούρες κηλίδες στο πρόσωπό σας. Λόγω της επιπλέον ροής του αίματος, μπορεί επίσης να εμφανίσετε φλεβίτιδα στα πόδια. Ευρυαγγείες, ξηρότητα και φαγούρα είναι μερικά ακόμη δερματικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε.

Πηγή:fanpage

Close