Τα συγκλονιστικά οφέλη που έχει το μετάξι του καλαμποκιού για την υγεία.

Το καλαμπόκι συγκαταλέγεται στους υγιείς καταλόγους τροφίμων  και είναι πραγματικά ωφέλιμο για την υγεία του ανθρώπου. Ωστόσο, το μετάξι του καλαμποκιού, οι λεπτές μεταξένιες ίνες (τα μαλλιά) δηλαδή που καλύπτουν  το καλαμπόκι, δεν πρέπει ποτέ να απορρίπτονται. Οι κλώνοι που βρίσκονται κάτω από τα πράσινα φύλλα του καλαμποκιού είναι ό, τι χρειάζεστε για να διατηρήσετε την υγεία σας σε άριστη κατάσταση. Είναι εύκολο να εντοπιστούν και ακόμα πιο εύκολο να τα τραβήξετε έξω και να τα καταναλώσετε.

καλαμποκι

Εδώ είναι μερικά από τα καταπληκτικά οφέλη του μεταξιού του καλαμποκιού:

Προστατεύει από τις πέτρες στα νεφρά

 Έχουν την ικανότητα να αποτρέπουν τη διαμόρφωση κρυστάλλων μέσα στα νεφρά. Ωστόσο, εάν πάσχετε ήδη από πέτρες στα νεφρά,  δεν  είναι αποτελεσματικά.

10 τρόποι για να χρησιμοποιήσεις τον λιναρόσπορο

Πρόληψη των θρόμβων 

Λόγω της περιεκτικότητας τους σε βιταμίνη Κ, βοηθούν στην αποφυγή των θρόμβων του αίματος και προστατεύουν τον οργανισμό από την απώλεια αίματος  την ίδια στιγμή. 

Ρυθμίζουν το σάκχαρο του αίματος

Πολλές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει την ευεργετική επίδραση του μεταξιού του καλαμποκιού στη ρύθμιση και την εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Αυξάνουν τα επίπεδα ινσουλίνης και επισκευάζουν τα ανθυγιεινά κύτταρα του παγκρέατος.

καλαμποκι

Χοληστερόλη

Τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης στο σώμα μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστούν με την κατανάλωση του μεταξιού του καλαμποκιού. 

8 λόγοι που θα σε κάνουν να αγαπήσεις το μηλόξυδο

Φυσικό διουρητικό

Η περίσσεια υγρών και  τοξινών του σώματος μπορεί να εξαλειφθούν από τον οργανισμό με την συχνή κατανάλωση των μαλλιών καλαμποκιού. Μαζί με αυτό, το καλαμπόκι είναι σε θέση να προστατεύσει τον οργανισμό από διάφορες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (UTI).

Τρίβει κατεψυγμένα λεμόνια.Όταν δείτε γιατί θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό.

Κατανάλωση και χρήση:

Μπορείτε να το φάτε ακριβώς όπως είναι. Επίσης, μπορείτε να το βράσετε σε νερό και να το πίνετε ζεστό ή κρύο. Για να εμπλουτίσετε τη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε  χυμό λεμονιού. Το νερό μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα βάζο και να μείνει στο άμεσο ηλιακό φως για μία ημέρα. Το ίδιο βράδυ, προσθέστε μέλι και να καταναλώστε το.

Η κατανάλωση του μαλλιού του καλαμποκιού συνεπάγεται τη χρησιμοποίηση βιολογικού καλαμποκιού, αντί εκείνων που ψεκάζονται με φυτοφάρμακα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Το μετάξι του καλαμποκιού δεν συνιστάται για τις έγκυες γυναίκες. Αν θέλετε να το καταναλώσετε, συμβουλευτείτε το γιατρό σας, έτσι ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της αποβολής.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close