Νυχτερινές εφιδρώσεις:7 πιθανοί λόγοι που τις προκαλούν

Ξυπνάτε το βράδυ λουσμένοι από ιδρώτα και από  δυσάρεστα συναισθήματα;Αυτά τα κύματα έντονης θερμότητας μπορεί να διακόψουν έναν καλό βραδινό ύπνο και να σας αφήσουν υποτονικούς την επόμενη μέρα. Έτσι, η κατανόηση του τι θα μπορούσε να προκαλέσει τις νυχτερινές εφιδρώσεις σας είναι το πρώτο βήμα για τη θεραπεία τους.
Παρακάτω παραθέτουμε μερικές από τις πιο κοινές αιτίες των νυχτερινών εφιδρώσεων. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η νυχτερινή εφίδρωση σας μπορεί να προκληθεί από το ζεστό κλίμα,τις πάρα πολλές κουβέρτες ή ακόμα και ένα στρώμα που διατηρεί τη θερμότητα του σώματος σας. Αν δεν ισχύει κάτι από αυτά, μία από τις παρακάτω επτά αιτίες μπορεί να εξηγήσει γιατί αντιμετωπίζετε νυχτερινές εφιδρώσεις.

υγεια

 

photo view healthyandnatural

1. Η εμμηνόπαυση
Ουσιαστικά, νυχτερινές εφιδρώσεις σας θα μπορούσαν να είναι βραδυνές εξάψεις. Οι γυναίκες που βρίσκονται σε περιεμμηνοπαυσιακή κατάσταση συχνά βιώνουν εξάψεις, οι οποίες μπορεί να συμβαίνουν στη μέση της νύχτας.
2. Φάρμακα
Ορισμένα φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν έντονη εφίδρωση. Ορισμένα αντικαταθλιπτικά, ψυχιατρικά φάρμακα, ακόμη και η ασπιρίνη μπορεί να προκαλέσει νυχτερινές εφιδρώσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με το φάρμακο που παίρνετε για να δείτε αν  προκαλεί αυτό τα συμπτώματα της νυχτερινής σας εφίδρωσης.

Αιτίες και συμπτώματα της αφυδάτωσης

3. Ο καρκίνος
Η νυχτερινή εφίδρωση μπορεί να είναι ένα πρώιμο σύμπτωμα καρκίνου,όπως το λέμφωμα. Άλλα συμπτώματα που συνοδεύουν συνήθως τον καρκίνο που προκαλεί νυχτερινές εφιδρώσεις είναι ανεξήγητη απώλεια βάρους και πυρετός.
4. Μόλυνση

Μια λοίμωξη, όπως η φυματίωση, το απόστημα,η  ενδοκαρδίτιδα (φλεγμονή των καρδιακών βαλβίδων) ή οστεομυελίτιδα (φλεγμονή των οστών) μπορεί να προκαλέσει νυχτερινές εφιδρώσεις. Άλλες σοβαρές λοιμώξεις, όπως το AIDS, μπορεί επίσης να προκαλέσουν νυχτερινές εφιδρώσεις.

Αναιμία:Συμπτώματα και κίνδυνοι για την υγεία

5. Άγχος
Το στρες και το άγχος μπορεί να προκαλέσουν το σώμα σας να ιδρώνει τη νύχτα. Άλλα συμπτώματα του άγχους περιλαμβάνουν νευρικότητα, ένταση και προβλήματα ύπνου.
6. Οι διαταραχές του ύπνου
Η άπνοια ή άλλη διαταραχή του ύπνου μπορεί να προκαλέσει νυχτερινές εφιδρώσεις. Άλλα συμπτώματα που μπορεί να συνοδεύσουν την διαταραχή του ύπνου περιλαμβάνουν το απότομο ξύπνημα, λαχάνιασμα ή πνιγμό, ημερήσια υπνηλία και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Δείτε τη ζημιά μπορεί να κάνει το αλάτι σε όλο το σώμα

7. Η υπογλυκαιμία
Τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να προκαλέσουν εφίδρωση. Τα άτομα με διαβήτη μπορεί να εμφανίσουν νυχτερινές εφιδρώσεις λόγω υπογλυκαιμίας τη νύχτα.

Αν τα συμπτώματα της νυχτερινής εφίδρωσης έχουν κάνει την εμφάνιση τους και σας ταλαιπωρούν,καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ώστε να σας δώσει την κατάλληλη θεραπεία.

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close