Αγαπητές μαμάδες, αυτά είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να σταματήσετε οπωσδήποτε να κάνετε το 2018!

Διανύουμε τις πρώτες μέρες της νέας χρονιάς. Με τη νέα χρονιά, έρχονται και οι νέοι στόχοι και αποφάσεις. Συνήθως, οι στόχοι αυτοί είναι τόσο μεγαλεπήβολοι που σπάνια τους επιτυγχάνει κανείς διότι απαιτούν πολύ κόπο και χρόνο.

Σας παρουσιάζουμε τα 5 πράγματα που πρέπει να σταματήσετε οπωσδήποτε να κάνετε το 2018 όλες οι φίλες αναγνώστριες – μαμάδες. Πρόκειται για ουσιαστικούς στόχους, για του οποίους δεν θα χρειαστεί να σπαταλήσετε 365 μέρες για να γίνουν πραγματικότητα, παρά μόνο θέληση και αποφασιστικότητα.

1. Μην απολογείστε διαρκώς

Σταματήστε να είστε ενοχική και να απολογείστε διαρκώς για το ακατάστατο σπίτι σας, για το ότι ξεχάσετε κάποια υποχρέωσή σας και γενικά για το ότι δεν έχετε τον απεριόριστο χρόνο να ασχοληθείτε με ό,τι ανάγκη προκύπτει. Χαλαρώστε! Το σπίτι σας δεν αντανακλά τις γονεικές σας ικανότητες και κανείς δε θα κρίνει πόσο καλή μαμά είστε από το πόσο γυαλισμένο είναι το παρκέ και πόσο συγυρισμένο το σαλόνι σας!

2. Δεν χρειάζεται να λέτε πάντα «ναι»σε ό,τι σας ζητηθεί

Είστε πάντα διαθέσιμη και πρόθυμη να προσφέρετε απλόχερα την βοήθειά σας σε όσους την έχουν ανάγκη αλλά δυσκολεύεστε να ζητήσετε εσείς βοήθεια για να μην επιβαρύνετε ή να μην στενοχωρήσετε τους άλλους; Λέτε «ναι», ενώ στην πραγματικότητα θέλετε να πείτε «όχι»; Η οριοθέτηση απέναντι στους άλλους είναι από τις σημαντικότερες δεξιότητες ζωής και δηλώνει τι είσαστε διατεθειμένοι να κάνετε και να ανεχτείτε. Όταν τα προσωπικά σας όρια δεν είναι προσδιορισμένα με σαφήνεια, κινδυνεύετε να γίνετε θύματα της δικής σας καλοσύνης. Οπότε καλό θα είναι από φέτος να μπει ένα όριο στην διαρκή σας προσφορά.

3. Δεν πρέπει να σας ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνον το όφελος των παιδιών

Σαφέστατα και το παιδί είναι προτεραιότητα για τον γονιό, όμως δεν θα πρέπει να είναι η αποκλειστική του προτεραιότητα. Το να είσαι μια υπερπροστατευτική μαμά που είναι διαρκώς προσκολλημένη στο παιδί μόνο προβλήματα δημιουργεί. Το παιδί νιώθει καταπιεσμένο και ανελεύθερο, αποζητά τρόπους διεξόδου απ’ την μητρική (υπερβολική) στοργή.

4. Μην αμελείτε τις ανάγκες σας και αφήνετε παραπονεμένο τον εαυτό σας

Ξαναβρείτε τον εαυτό σας. Δεν γίνεται αλλιώς. Τόσο για εσάς όσο και για την οικογένειά σας. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για ένα παιδί, από μία μαμά που έχει συνείδηση του εαυτού της και ενδιαφέροντα που την κάνουν χαρούμενη.

5. Μην πιστεύετε και μην ζηλεύετε τις “σούπερ” μαμάδες που προβάλλουν τα social media

Τα social media προσφέρουν ένα στιγμιότυπο της ζωής των ανθρώπων και μάλιστα άκρως σκηνοθετημένο καθώς ο χρήστης ανεβάζει και δημοσιεύει βίντεο και φωτογραφίες. Για το λόγο λοιπόν αυτό μην θεωρείτε αντιπροσωπευτικές τις “σούπερ” μαμάδες που τα καταφέρνουν όλα χωρίς κόπο, χωρίς καβγάδες με τα παιδιά και φυσικά με μπόλικη χρυσόσκονη. Κάθε οικογένεια είναι μοναδική. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για την οικογένειά σας και αφήστε κατά μέρους τις συγκρίσεις.

Πηγή: infokids.gr
Close