Αμερικανίδα υπέγραψε συμβόλαιο με τις κόρες της για να μείνουν στο σπίτι της

Να σας πω τη γνώμη μου για το παρακάτω κείμενο; Ποσώς με ενδιαφέρει που διδάσκει η κυρία στο Yale. Να τη χαίρονται. Την έχω δει επανειλημμένα σε συνεντεύξεις και είναι άλλο ένα υστερικό τσ…ρο με ανάγλυφα κόμπλεξ. Στο βιβλίο άλλωστε περιγράφει πώς, πριν από ένα ρεσιτάλ της κόρης της και όταν η μικρή αρνήθηκε να συνεχίσει να προβάρει ξανά και ξανά το “δύσκολο” σημείο του κομματιού, η στοργική μητέρα πήρε το αγαπημένο αρκουδάκι του παιδιού της και την απειλούσε, κρατώντας ένα ψαλίδι, ότι θα το κάνει κομμάτια, αν δε συνεχίσει να παίζει το μουσικό κομμάτι, μέχρι να το εκτελέσει τέλεια.

Ή σε άλλη περίπτωση, που οι κόρες της της έδωσαν μια χειροποίητη κάρτα για την ημέρα της μητέρας και … τους την επέστρεψε για να την ξαναγράψουν με πιο ωραία γράμματα. Να την χαίρονται οι κινέζοι την πρότυπο μητέρα, δε θα πάρουμε, ευχαριστούμε. Τα παιδιά μου θέλω να είναι χαρούμενοι, εργατικοί, ελεύθεροι και σκεπτόμενοι άνθρωποι – όχι φοβισμένα ρομποτάκια σε γραμμή παραγωγής για να κάνω εγώ φιγούρα στις υπόλοιπες άσπονδες κότες φίλες μου! Άμα πια. Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε στο protothema.gr και σας το παραθέτω αυτούσιο και περιμένω τα σχόλια σας.

 

Το γύρο του Διαδικτύου έχει κάνει η απόφαση μίας Αμερικανίδας, με κινεζική καταγωγή, μητέρας να υπογράψει συμβόλαιο με τις δύο κόρες της ώστε να τους επιτραπεί η παραμονή στο διαμέρισμα της οικογένειας για το καλοκαίρι.

Η Έιμι Τσουά, η οποία είναι καθηγήτρια Νομικής στο πανεπιστήμιο Γέιλ και συγγραφέας, κάλεσε τις δύο κόρες της ηλικίας 20 και 23 ετών να υπογράψουν συμβόλαιο με εννέα συγκεκριμένους κανόνες ώστε να τους δώσει το «πράσινο φως» για να ζήσουν επί ένα μήνα στο δεύτερο διαμέρισμά τους στη Νέα Υόρκη.

Η Τσουά εξήγησε στην Wall Street Journal ότι ανάμεσα στους κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσουν η Σοφία και η Λουίζα θα είναι να κοιμούνται μόνο στη μικρή κρεβατοκάμαρα, να χαιρετούν με «αυθόρμητη χαρά και ευγνωμοσύνη τους γονείς τους όταν τους επισκέπτονται», να στρώνουν το κρεβάτι τους, να μην χρησιμοποιούν τη φράση «χαλάρωσε, δεν τρέχει τίποτα», να αφήνουν πάντα ανοιχτές τις εσωτερικές πόρτες όταν έχουν καλεσμένους, να υποδέχονται με ενθουσιασμό τους προσκεκλημένους τους και να συζητούν μαζί τους στο σαλόνι τουλάχιστον για 15 λεπτά, να φροντίζουν τους δύο σκύλους τους, να γεμίζουν το ψυγείο με φρέσκα προϊόντα και να έχουν πάντα τακτοποιημένο το σαλόνι με τα μαξιλάρια του καναπέ πάντα «αφράτα», καθώς και να καθαρίζουν το τραπεζάκι με υγρό για τα τζάμια όποτε είναι απαραίτητο.

Επιπροσθέτως, η Τσουά δεσμεύει τις θυγατέρες της να κάνουν τις δουλειές του σπιτιού χωρίς δικαιολογίες όπως κούραση, ασθένεια, ημικρανία.

Όπως τόνισε η συγγραφέας του βιβλίου «Μητέρα Τίγρη», το οποίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και προκάλεσε σειρά αντιδράσεων για τις αυστηρές συμβουλές της σε νέους γονείς, το συμβόλαιο υπογράφηκε από την ίδια, τον σύζυγό της και τις κόρες της και τέθηκε σε εφαρμογή τις τελευταίες ημέρες.To βιβλίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με τα διδάγματά της περί ανατροφής των παιδιών χωρίς παιχνίδι, τηλεόραση κι ηλεκτρονικά παιχνίδια…

Μάλιστα, είχε απόλυτη επιτυχία καθώς «όποτε επισκεπτόμασταν τα κορίτσια, το ψυγείο ήταν γεμάτο με χυμό πορτοκάλι, το μεγάλο υπνοδωμάτιο έμοιαζε αχρησιμοποίητο και οι κόρες μας μας υποδέχονταν με αυθόρμητη χαρά και ευγνωμοσύνη».

 

 

 

 

Close