Ασε το ξεσκονοπανο και πιασε το μανο!Το δικαιουσαι!

Ποιος είναι αυτός που καθορίζει για το ποιος θα κάνει τις δουλειές του σπιτιού?
και μην φανταστείτε ότι εννοώ μόνο το  σφουγγάρισμα και το σκούπισμα, αλλά όλες τις δουλειές που αφορούν ένα σπίτι μιας οικογένειας με παιδιά!
Λίγο πολύ, πλέον οι άντρες δεν είναι όπως παλιά, θα πλύνουν κανα πιάτο, θα απλώσουν κανα πλυντήριο θα πάνε τα παιδιά στο φροντιστήριο… Φυσικά αυτό που ακολουθεί μετά είναι ένα βασανιστήριο:

μωρό μου κάνε μου ένα καφέ, είδες, εγώ σε βοήθησα στο άπλωμα ,
αγάπη μου πιάσε μια μπύρα να χαλαρώσω, είμαι πτώμα σήμερα με έβαλες να πλύνω και τα πιάτα,
καρδιά μου, κάνε ένα τοστάκι μιας και σε πέταξα τα σκουπίδια το πρωί!
Έχουν οι άντρες, μια μαγική ιδιότητα να σε εκνευρίζουν στο λεπτό, αλλά και πως  να κρατηθείς όταν έχεις σηκωθεί απ τις 6 έχεις φροντίσει για τα πάντα, για όλους και για όλα, έχεις αργήσει στη δουλειά και είσαι με τη ψυχή στο στόμα, και ενώ εσύ τα κάνεις όλα αυτά, εκείνος απολαμβάνει στο σπίτι την ησυχία και πίνει τον καφέ του μιας και σήμερα έχει ρεπό. Και το ωραίο είναι, ότι και πάλι εκείνη τη μέρα θα καταλήξει στο καναπέ με τη τηλεόραση αγκαλιά να σου λέει πως, είναι πολύ κουρασμένος για να σε βοηθήσει να κοιμίσετε τα παιδιά!!!
Ολόκληρο πλυντήριο άπλωσε, δείξε και εσύ λίγο έλεος, γκρινιάρα!!
Η αναπάντητη απορία μου, είναι σε τι δοκιμασίες πρέπει να υποβληθεί μια γυναίκα για να αναγνωριστεί και επίσημα ως η πιο κουρασμένη του σπιτιού, που πρέπει να τεντώσει το κορμί της πρώτη απ όλους χωρίς γκρίνια πάνω απ το κεφάλι της! Όπως είπα, είναι αναπάντητη η απορία μου και εννοείται πως ποτέ και καμία δεν έχει καταφέρει να κουραστεί πιο πολύ από τον άντρα της, ακόμα και αν εκείνος κοιμόταν όλη μέρα..

Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνουμε είναι να αναθέσουμε, για μία και μόνο μέρα, όλα τα καθήκοντα του σπιτιού και των παιδιών σε εκείνον. Μην λυγίσεις και μην σπάσεις όταν δεις την κόρη σου με ένα κόκκινο παπούτσι και ένα ροζ, ούτε όταν δεις τον άντρα σου να σε παρακαλάει να του δείξεις, πως στο καλό ξεκινάει το πλυντήριο πιάτων(όχι που θα τα έπλενε στ χέρι!!). κάτσε χαλαρά στον καναπέ σου και κάνε ότι και εκείνος! Μην ξεχάσεις να αποθανατίζεις την κάθε στιγμή του, θα λειτουργήσει ως το καλύτερο αντικαταθλιπτικό στις δύσκολες μέρες!!
Σε έναν μαγικό κόσμο ίσως και να μπορούσαμε να τα κάναμε όλα αυτά, αλλά τι να κάνουμε που τους αγαπάμε και τους λυπόμαστε(και έλα παραδέξου το, σ’ αρέσει να τον φροντίζεις)!! Επειδή όμως δεν μου αρέσει να αδικώ κανέναν, θέλω να αναγνωρίσω και μερικούς μπαμπάδες, που μπορεί να δουλεύουν 10-12 ώρες την μέρα και όταν γυρίζουν σπίτι, να ασχολούνται τόσο με τα παιδιά τους όσο και με τις δουλειές του σπιτιού!! Είδος προς εξαφάνιση, αλλά υπάρχει!!!

Close