Φτιάξτε τη δικιά σας βιταμίνη C

Τώρα που μπήκαμε στο φθινόπωρο και με το χειμώνα να ακολουθεί, οι ιώσεις καραδοκούν και η βιταμίνη C είναι το βασικό μας όπλο για να τις αντιμετωπίσουμε. Κάντε τη δικιά σας βιταμίνη C και κάντε την καλύτερη από οποιαδήποτε αγοραστή και δωρεάν. Ίσως να μην το γνωρίζετε, αλλά σχεδόν όλη η βιταμίνη C που πωλείται σαν συμπλήρωμα διατροφής, παρασκευάζεται από γενετικά βιομηχανοποιημένο καλαμπόκι.

Και πώς θα προμηθευτώ βιταμίνη C για μένα και την οικογένειά μου αν δεν την αγοράσω από τα καταστήματα με συμπληρώματα διατροφής; Αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω είναι κάτι που οι μεγάλες φαρμακευτικές και τα καταστήματα με συμπληρώματα διατροφής δε θέλουν να γνωρίζετε. Κι όμως. Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας βιταμίνη C που θα είναι δέκα φορές καλύτερη απ’ οτιδήποτε κυκλοφορεί στην αγορά και δε θα σας κοστίσει τίποτα.
 Θα έχει 1.000mg η κάθε δόση; Όχι. Θα έχει την ημερήσια συνιστόμενη δόση; Όχι. Είναι εγκεκριμένη από τον ΕΟΦ; Όχι βέβαια. Αυτό που έχει η σπιτική βιταμίνη C είναι ζωντανά ένζυμα που επιτρέπουν στη βιταμίνη αυτή να απορροφηθεί 100 τοις εκατό από το σώμα σας. Περιέχει τη δική της πηγή ρουτίνης, εσπεριδίνης και βιοφλανοειδών. Είναι πανεύκολη στην παρασκευή της και έχει εξαιρετική γεύση. Είναι απλά οι φλούδες των πορτοκαλιών και των λεμονιών.

Όποιες φλούδες από βιολογικά πορτοκάλια και λεμόνια μείνουν, αφού τα έχετε καταναλώσει, είναι κατάλληλες. Κρατείστε τις και κόψτε τις σε λωρίδες. Αφήστε τις σ’ ένα πιάτο σε μια άκρη για δύο μέρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, μέχρι να στεγνώσουν εντελώς και να γίνουν τραγανές. Αν έχετε αφυγραντήρα για τρόφιμα, μπορείτε να τις κάνετε εκεί και να τις κρατείσετε για ένα χρόνο μέσα σ’ ένα στεγνό δοχείο.
 Για τη χρήση
Screen Shot 2014-10-08 at 20.18.40
Mια ιδέα είναι να σπάσετε τις φλούδες σε μικρότερα κομμάτια και να τις χρησιμοποιείσετε μέσα στο τσάι. Θα σας κάνει το τσάι υπέροχο, αλλά το κακό εδώ είναι ότι το ζεστό νερό θα καταστρέψει τα ένζυμα. Μια καλύτερη λύση είναι να βάλετε τις ξερές φλούδες στο μπλέντερ και να τις κάνετε σκόνη (τα ένζυμα δε θα πάθουν τίποτα) και να χρησιμοποιείτε τη σκόνη σε κάποιο χυμό που πίνετε το πρωί. Ένα γεμάτο κουταλάκι του τσαγιού θα σας προσφέρει περισσότερη βιταμίνη και τα υπόλοιπα συστατικά από αυτό που χρειάζεται το σώμα σας για μια μέρα, ανεξάρτητα από το βάρος σας. Τώρα ξέρετε και δεν μένει παρά να το δοκιμάσετε γιατί η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία.
πηγή:spoons.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.


Close