Δέκα σημάδια που δείχνουν οτι το σώμα σας είναι γεμάτο με οιστρογόνα

Τα εκκρεμή πηγαίνουν και από τις δυό πλευρές. Το πρόβλημα με αυτά είναι ότι μένουν μόνο στο ισορροπημένο σημείο, στη μέση, για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Εδώ και πολλά χρόνια, όταν μια γυναίκα πλησίαζε στην εμμηνόπαυση, της συνταγογραφούσαν αυτόματα οιστρογόνα τα οποία βοηθούσαν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.

Το 2002, μια μελέτη HRT δημιούργησε πανικό όταν προσκαλούσε τις γυναίκες να εγκαταλείψουν τα οιστρογόνα, κάνοντας τες να υποφέρουν άσκοπα από τις ενοχλήσεις της εμμηνόπαυσης. Η αλήθεια ωστόσο βρίσκεται κάπου στη μέση. Αν εσείς ή κάποιος που αγαπάτε είναι άνω των 35 ετών, ελέγξτε τα 10 συμπτώματα που δείχνουν οτι είστε γεμάτοι με οιστρογόνα  και εάν αισθάνεστε ότι έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, τότε δείτε έναν γιατρό προκειμένου να έχετε μια ορθή διάγνωση.

Δείτε ακόμη: Οι 5 Καλύτερες Τροφές για όσες Γυναίκες πάσχουν από Ορμονικές Διαταραχές (και ποιες πρέπει να αποφεύγονται)

1. Πρησμένα στήθη. Ο Δρ. Lam δηλώνει ότι ένα από τα κοινά συμπτώματα της κυριαρχίας των οιστρογόνων είναι τα πρησμένα στήθη. Θυμάστε πως αισθανόσασταν τα στήθη σας κατά την περίοδο της εφηβείας; Λοιπόν, αν αισθάνεστε και πάλι έτσι, ίσως χρειάζεται να κλείσετε ραντεβού με το γιατρό σας.

2. Ευαίσθητα στήθη. Ένα άλλο σύμπτωμα, σύμφωνα με τον Δρ. Lam, μπορεί να είναι ότι όταν κάποιος σας αγκαλιάζει, τα στήθη σας να αρχίζουν να πονάνε. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι πρήζονται και πάλι ή λόγω ινοκυστικού ιστού.

Δυστυχώς, το πρήξιμο δεν μένει μόνο στα χέρια, αλλά συχνά πρήζονται και τα πόδια και οι γυναίκες παραπονιούνται ότι δεν μπορούν πλέον να φορούν τα παπούτσια τους

3. Δυσλειτουργία του θυρεοειδούς. Ο Dr. Northrup επισημαίνει ότι η κυριαρχία των οιστρογόνων μπορεί επίσης να προκαλέσει δυσλειτουργία του θυρεοειδούς που μπορεί να επηρεάσει πολλές άλλες περιοχές του σώματος.

Δείτε ακόμη: Τα 20 συμπτώματα της εμμηνόπαυσης που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει!

4. Μεταβολές διάθεσης. Ένα άλλο σύμπτωμα που επισημαίνει ο Δρ. Northrup είναι οι διακυμάνσεις της διάθεσης, που σας κάνουν να αισθάνεστε ευερέθιστοι ή καταθλιπτικοί. Το Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο που είχατε στις αρχές επέστρεψε για να σας στοιχειώσει.

5. Πρησμένα χέρια. Ο Δρ Lam δηλώνει ότι συχνά έχει ασθενείς που λένε ότι δεν μπορούν πλέον να φορούν τα δαχτυλίδια τους επειδή τα δάχτυλά τους είναι τόσο πρησμένα.

6. Πρησμένα πόδια. Δυστυχώς, το πρήξιμο δεν μένει μόνο στα χέρια, αλλά συχνά πρήζονται και τα πόδια και οι γυναίκες παραπονιούνται ότι δεν μπορούν πλέον να φορούν τα παπούτσια τους.

7. Λίπος στην κοιλιά. Το υπερβολικού βάρος, ειδικά γύρω από την κοιλιά, τείνει να είναι σημάδι της κυριαρχίας των οιστρογόνων σύμφωνα με τον Dr. Northrup.

Δείτε ακόμη: 5 Λόγοι Για Τους Οποίους Δεν Πρέπει Να Αγνοήσετε Την Υπερβολική Τριχοφυΐα Στο Πρόσωπό Σας

8. Μη καθαρή σκέψη και απώλεια μνήμης. Σύμφωνα με τον Dr. Northrup, αυτοί που είναι γεμάτοι με οιστρογόνα, μερικές φορές νιώθουν ότι λειτουργούν μη σκέφτοντας καθαρά. Η μνήμη τους είναι κάπου εκεί μέσα στο κεφάλι τους αλλά αδυνατούν να την βρουν.

9. Ενδομητρίωση. Ο Δρ Lam μοιράζεται ότι η ενδομητρίωση μπορεί να είναι ένα ένοχο σημάδι των υπερβολικών οιστρογόνων.

Δείτε ακόμη: 8 συμπτώματα των ηλικιωμένων τα οποία πρέπει να προσέξετε

10. Κράμπες. Γενικά, καθώς μεγαλώνετε και σίγουρα αφού γεννήσετε τα παιδιά σας, οι κράμπες τείνουν να εξαφανίζονται. Ο Δρ Λαμ λέει ότι οι γυναίκες που είναι γεμάτες με οιστρογόνα συχνά παραπονιούνται ότι οι κράμπες τους έχουν επιστρέψει, όπως στις αρχές της περιόδους τους.

Να θυμάστε όμως οτι αυτά τα συμπτώματα μπορεί να προκληθούν και από άλλα πράγματα εκτός από τα υπερβολικά επίπεδα οιστρογόνων στον οργανισμό σας. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα και υποψιάζεστε ότι η αιτία για αυτά είναι η υπερβολική ποσότητα οιστρογόνων, κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας για να το συζητήσετε. Αφήστε τον ειδικό να κάνει τη σωστή διάγνωση και να σας δώσει την σωστή θεραπεία. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει θεραπεία για την υπερβολικά οιστρογόνα. Έτσι δεν χρειάζεται να υποφέρετε!

Πηγή: remedydaily.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close