Δαμάσκηνα: Πώς καταπολεμούν καρκίνο του παχέος εντέρου, διαβήτη και καρδιακά

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα είναι μια πολύ θρεπτική τροφή και παρέχει σπάνια οφέλη για την υγεία, όπως σημαντικές βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, ενώ ταυτόχρονα δεν έχουν πάρα πολλές θερμίδες.

 

Όταν καταναλώνονται συχνά, αλλά με μέτρο, τα δαμάσκηνα συμβάλλουν στη συνολική πρόσληψη διαιτητικών ινών και πολλών σημαντικών βιταμινών, μετάλλων και φαινολικών ενώσεων, οι οποίες λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά.

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε το 2015 στο επιστημονικό συνέδριο Πειραματικής Βιολογίας στην Βοστώνη των ΗΠΑ, τα αποξηραμένα δαμάσκηνα παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, αλλά και άλλων σοβαρών παθήσεων.
Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου με την ενίσχυση των βακτηρίων του εντέρου

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε κάλιο, φυτικές ίνες και φυτοχημικά, συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών, τα οποία μπορεί να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών. Ωστόσο, αυτό που τα κάνει ξεχωριστή τροφή είναι η ιδιότητά τους να ενισχύουν τα βακτήρια του παχέος εντέρου.

Σε μια μελέτη σε ζώα (αρουραίους), οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι εκείνα που τρέφονταν με αποξηραμένα δαμάσκηνα είχαν σημαντική αύξηση στον αριθμό των βακτηρίων στο έντερο, γνωστά ως Bacteroidetes και Firmicutes.

δείτε περισσότερα στο apithano.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close