Αν έχετε ουρολοίμωξη, μην καταναλώνετε αυτές τις τροφές

Επειδή τα βακτήρια τρέφονται με ζάχαρη και ακμάζουν στα όξινα περιβάλλοντα, πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση τροφών με αυτά τα χαρακτηριστικά προκειμένου να προλάβετε ή να αντιμετωπίσετε την ουρολοίμωξη.

Η ουρολοίμωξη προκαλείται κυρίως από βακτήρια. Επιπλέον, όταν καταναλώνετε ορισμένες τροφές, μπορεί στην πραγματικότητα να επιδεινώνετε την κατάστασή σας.

Στα συνηθισμένα συμπτώματα περιλαμβάνονται το κάψιμο ή ο πόνος κατά την ούρηση και η συχνοουρία. Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να έχετε πυρετό ή να προσέξετε ότι υπάρχει αίμα στα ούρα.

Για να μειώσετε τα συμπτώματα ή για να προλάβετε την ουρολοίμωξη, συνιστούμε να αποφεύγετε ή να μειώσετε την κατανάλωση των παρακάτω τροφών:

Ζάχαρη
Οι ζαχαρούχες τροφές (π.χ., τα φουρνιστά γλυκίσματα) «τρέφουν» τα βακτήρια. Αυτό επιβραδύνει τη διαδικασία ίασης της ουροφόρου οδού σας και μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης.

Τα αναψυκτικά, τα μπισκότα και τα γλυκά περιλαμβάνονται στις ζαχαρούχες τροφές που πρέπει να αποφεύγετε όταν πάσχετε από ουρολοίμωξη.

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.


Close