Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Οι άντρες που βγάζουν πολλές selfies έχουν τάσεις ψυχοπάθειας

Εάν ξυπνάς, τρως, πίνεις, ρεμβάζεις το άπειρο του ουρανού ή κάνεις τρελό clubbing με την παρέα και σε όλα αυτά προσθέτεις και τη σκέψη της selfie -ή ακόμα χειρότερα την κάνεις πραγματικότητα- τότε τα μαντάτα είναι κακά για εσένα! Το να αγαπάς τις selfies είναι πλέον η συνήθεια που έγινε λατρεία στη σύγχρονη εποχή, το να σου γίνεται όμως εμμονή, δεν το λες και φυσιολογικό. Και όλα αυτά δεν τα λέω εγώ, αλλά η επιστημονική κοινότητα.

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Οι άντρες που βγάζουν πολλές selfies έχουν τάσεις ψυχοπάθειας

Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο έρχεται να ρίξει φως στη ψυχική κατάσταση των ανδρών, που έχουν εμμονή με τις selfies. Η εικόνα αυτών των ανδρών, που παρουσιάζεται μέσω των προφίλ τους στα social media, μόνο αποθαρρυντική θα μπορούσε να είναι. Ο λόγος; Οι περισσότεροι άνδρες, που τρελαίνονται να βγάζουν selfies και φυσικά να τις δημοσιεύουν, έχουν ψυχοπαθητικές τάσεις, καθώς συγκεντρώνουν πολύ μεγάλη βαθμολογία στα τεστ του ναρκισσισμού και της ψυχοπάθειας.

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Οι άντρες που βγάζουν πολλές selfies έχουν τάσεις ψυχοπάθειας

Φυσικά οι ερευνητές δε μένουν μόνο εκεί. Πηγαίνοντας με το ρεύμα της εποχής, επεξηγούν πως όσοι δεν αρκεστούν απλά στη selfie και τη δημοσίευσή της, αλλά προηγηθεί η επεξεργασία της φωτογραφίας, τότε οι συγκεκριμένοι άνδρες έχουν μεγάλο βαθμό ναρκισσισμού, ενώ η αντικειμενοποίηση του εαυτού τους είναι δεδομένη.

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Οι άντρες που βγάζουν πολλές selfies έχουν τάσεις ψυχοπάθειας

«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνδρες που τραβούν πολλά selfies και περνούν περισσότερο χρόνο στην επεξεργασία τους είναι νάρκισσοι, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται σε μία μελέτη», δήλωσε η Jesse Fox, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και επίκουρος καθηγητής της επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο. «Το πιο ενδιαφέρον εύρημα είναι ότι έχουν επίσης υψηλότερη βαθμολογία σε αντι-κοινωνικά χαρακτηριστικά και είναι πιο επιρρεπείς στην αυτο-αντικειμενοποίηση» συμπλήρωσε.

 

Πηγή: tilestwra.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close