Δέκα απίστευτοι τρόποι για να δώσετε πάλι ζωή στα ρούχα και τα παπούτσια σας

Μερικές φορές, μια μικρή κηλίδα μπορεί να χαλάσει τελείως την εμφάνιση των ρούχων σας. Ωστόσο, δεν θέλετε  να πετάξετε τα αγαπημένα σας ρούχα  τα πράγματα που εκτός από αυτή τη μικρή ατέλεια, είναι μια χαρά.
Στο wikihow βρήκαμε πολύτιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να λύσετε τέτοια διλήμματα!

Λεκέδες από ιδρώτα

Δέκα απίστευτοι τρόποι για να δώσετε πάλι ζωή στα ρούχα και τα παπούτσια σας

Για να απαλλαγείτε από τους λεκέδες και την  μυρωδιά του ιδρώτα γύρω από τις μασχάλες στα ρούχα σας, ενυδατώστε τους λεκέδες με χλιαρό ή κρύο νερό. Χρησιμοποιήστε ένα ξεχωριστό δοχείο για να αναμίξετε ένα 1 μέρος νερού με  3 μέρη μαγειρική σόδα έως ότου φθάσει σε υφή πάστας.
Εφαρμόστε ένα παχύ στρώμα της πάστας σε όλη την περιοχή του λεκέ. Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να τρίψετε την πάστα στο ύφασμα. Αφήστε την στα ρούχα για μια ώρα. Αν οι λεκέδες είναι πολύ δύσκολοι, αφήστε το μια ολόκληρη μέρα.
Πλύνετε τα ρούχα σε ζεστό νερό (χρησιμοποιήστε τη μέγιστη θερμοκρασία που επιτρέπεται για το είδος του υφάσματος). Μερικοί λεκέδες μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο να αφαιρεθούν με την πρώτη προσπάθεια – επαναλάβετε τη διαδικασία, αν χρειαστεί.

 

Λεκέδες από makeup

Δέκα απίστευτοι τρόποι για να δώσετε πάλι ζωή στα ρούχα και τα παπούτσια σας

Οι λεκέδες από makeup δεν είναι εύκολο να φύγουν, αλλά εδώ είναι δύο από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις:
Κρέμα ξυρίσματος
Απλά απλώστε κρέμα ξυρίσματος πάνω στο λεκέ και βάλτε τα ρούχα στο πλυντήριο.
Απορρυπαντικό πιάτων
Ετοιμάστε ένα μείγμα από ζεστό νερό και υγρό πιάτων. Ενυδατώστε το λερωμένο κομμάτι ύφασμα στο διάλυμα, στύψτε το ελαφρά  και σκουπίστε την λεκιασμένη περιοχή.

Κολλημένο φερμουάρ

Δέκα απίστευτοι τρόποι για να δώσετε πάλι ζωή στα ρούχα και τα παπούτσια σας

Oι καλύτεροi δύο τρόποι για την επίλυση αυτού του προβλήματος είναι:
Λιπάνετε το φερμουάρ με γραφίτη
Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να καλύψετε τα δόντια του φερμουάρ με σκόνη γραφίτη, ή απλά τρίψτε τα με την άκρη  ενός μολυβιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  το μολύβι σε όλο το μήκος του φερμουάρ ή απλά να επικεντρωθείτε στην περιοχή όπου έχει κολλήσει. Μετά από αυτό, κουνήστε το φερμουάρ επάνω και προς τα κάτω, μέχρι να κινείται ελεύθερα και πάλι.
Αν ο γραφίτης δεν βοηθήσει, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι
Χύστε λίγο  απορρυπαντικό σε ένα μικρό δοχείο. Γεμίστε ένα άλλο μικρό δοχείο με νερό. Βυθίστε ένα κομμάτι βαμβάκι στο απορρυπαντικό, και στη συνέχεια στο νερό. Βεβαιωθείτε ότι η μπάλα είναι καλά εμποτισμένη με το διάλυμα  νερού – απορρυπαντικού και περάστε το πάνω από τα δόντια του φερμουάρ. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να μετακινήσετε προσεκτικά το ρυθμιστικό μερικές ίντσες κάτω. Όταν το ρυθμιστικό αρνείται να προχωρήσει  περαιτέρω, τραβήξτε πίσω πάλι. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι το ρυθμιστικό να κινείται ελεύθερα.

Χνούδια

Δέκα απίστευτοι τρόποι για να δώσετε πάλι ζωή στα ρούχα και τα παπούτσια σας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αφαιρέσετε τα χνούδια:
Ξυράφι
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ένα μίας χρήσης ή πολλαπλών χρήσεων ξυράφι. Πιάστε το ξυράφι προσεκτικά από το ένα άκρο. Ξεκινήστε απαλά σύροντας τη λεπίδα προς την κατεύθυνση της ύφανσης. Να είστε προσεκτικοί για να μην αφήσετε το ξυράφι να κόψει πάρα πολύ βαθιά.

Κολλητική ταινία
Ξεκολλήστε την ταινία και κρατήστε το ένα άκρο με τα δάχτυλά σας. Κολλήστε την ταινία στο  ύφασμα, και  τραβήξτε την για να αφαιρέσετε τις μπάλες από χνούδι.
Velcro λωρίδα
Πάρτε μια  λωρίδα βέλκρο και πιέστε τη στο ύφασμα (τα άγκιστρα πρέπει να είναι στραμμένα προς το ύφασμα),και στη συνέχεια, τραβήξτε τη λωρίδα προς τα πάνω. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη μέθοδο με φειδώ, δεδομένου ότι τα άγκιστρα velcro μπορεί να προκαλέσουν βλάβες σε  ευαίσθητα υφάσματα.

Πλαστική χτένα
Όπως συμβαίνει με όλες τις προηγούμενες μεθόδους, φροντίστε να ισιώσετε το ρούχο πάνω στο τραπέζι και να κρατήσετε το ύφασμα σφιχτά. Προχωρήστε στην χτένα στο ύφασμα κατά τη διεύθυνση της ύφανσης. Συνεχίστε μέχρι να απαλλαγείτε από όλες τις μπάλες από χνούδι.

Ξυριστική μηχανή
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  ξυριστική μηχανή ή ένα συνηθισμένο ηλεκτρικό ξυράφι. Περάστε το προσεκτικά πάνω από την επιφάνεια του υφάσματος στην κατεύθυνση της ύφανσης. Προσπαθήστε να μην πιέσετε την ξυριστική μηχανή πάρα πολύ σκληρά ενάντια στο ύφασμα.

Λεκέδες από αποσμητικό

Δέκα απίστευτοι τρόποι για να δώσετε πάλι ζωή στα ρούχα και τα παπούτσια σας

Βρέξτε τη λεκιασμένη περιοχή με ένα χρησιμοποιημένο μαλακτικό μαντηλάκι. Αυτό θα πρέπει να εξαλείψει το πρόβλημα σε μηδέν χρόνο.
Αν επιμένουν οι λεκέδες, δοκιμάστε μια άλλη αποτελεσματική θεραπεία – ένα καθαριστικό λεκέδων. Τρίψτε το σε ολόκληρη την περιοχή του λεκέ, ξεκινώντας από την κορυφή και  προς τα κάτω. Προσθέστε λίγο νερό αν έχετε να κάνετε με έναν πραγματικά σκληροπυρηνικό λεκέ.

Λεκέδες από κραγιόν

Δέκα απίστευτοι τρόποι για να δώσετε πάλι ζωή στα ρούχα και τα παπούτσια σας

Καθαρίστε το περίσσιο κραγιόν με μια καθαρή πετσέτα ή χαρτοπετσέτα. Ψεκάστε λίγο νερό στο μουτζούρωμα. Τρίψτε προσεκτικά μια σταγόνα υγρού πιάτων στο λεκέ και αφήστε το για 10-15 λεπτά. Συνεχίστε τρίβει το υγρό πιάτων στο λεκέ με τη βοήθεια του μια πετσέτα terry. Χρησιμοποιήστε κυκλικές κινήσεις, ξεκινώντας από το χείλος του λεκέ και κινείται προς το κέντρο. Όταν τελειώσετε, σκουπίστε την περιοχή ξηρά με την καθαρή τέλος του πετσέτα.

Ξεβαμμένα ρούχα

890755-650-1459143604-collΔέκα απίστευτοι τρόποι για να δώσετε πάλι ζωή στα ρούχα και τα παπούτσια σαςage4

Το πλύσιμο διαφορετικού χρώματος ρούχων μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα. Εύκολα μπορεί να ξεβάψουν.Για να επιλύσετε το πρόβλημα, θα χρειαστεί να τα πλύνετε ξανά. Αλλά πρώτα, βρείτε τα ρούχα των οποίων ο χρωματισμός προκάλεσε την ζημιά και χωρίστε τα από τα υπόλοιπα. Στη συνέχεια, γεμίστε το πλυντήριο με λευκαντικό. Βάλτε τα ρούχα στο πλυντήριο.

 Suede υφάσματα

Δέκα απίστευτοι τρόποι για να δώσετε πάλι ζωή στα ρούχα και τα παπούτσια σας

Θα πρέπει να δώσετε προσοχή στις ακόλουθες συμβουλές:
Ψεκάστε τα σουέτ αντικείμενα με προστατευτικό σπρέι, το οποίο θα  απωθήσει τη βρωμιά και θα βοηθήσει στην πρόληψη αποχρωματισμού.
Τα Suede υφάσματα χρειάζονται τακτικά αερισμό. Δεν θα πρέπει να κρατήσετε τα παπούτσια σουέτ σε πλαστικά κουτιά – χρησιμοποιήστε μαξιλαροθήκες  αντ ‘αυτού. Αυτό θα εξασφαλίσει την κυκλοφορία του αέρα, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τα παπούτσια σας από το να σκονίζονται.
Αν οι σουέτ μπότες σας έχουν λεκιαστεί με κάποιο υγρό, ταμπονάρετε τις λεκιασμένες περιοχές με ένα καθαρό, στεγνό πανί και αμέσως καλύψτε τα με ένα στρώμα από αλεύρι ή ταλκ. Αφήστε το να καθίσει  μια νύχτα και  στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για σουέτ για να αφαιρέσετε προσεκτικά το αποξηραμένο ταλκ.
Κρατήστε τα σουέντ παπούτσια σας σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος. Όταν δεν τα φοράτε, μην τα αφήνετε έξω στο  ηλιακό φως.

Λεκέδες από νερό σε δέρμα

Δέκα απίστευτοι τρόποι για να δώσετε πάλι ζωή στα ρούχα και τα παπούτσια σας

Τρίψτε τους λεκέδες με ένα υγρό, καθαρό πανί. Ψεκάστε μερικές σταγόνες υγρό σαπούνι αναμεμιγμένο με νερό, σε ένα κομμάτι από μαλακό ύφασμα. Χρησιμοποιήστε το ύφασμα για να σκουπίσετε την λεκιασμένη περιοχή έως ότου οι λεκέδες εξαφανιστούν εντελώς. Στη συνέχεια, πάρτε ένα κομμάτι στεγνό, καθαρό πανί και σκουπίστε το περίσσιο  υγρό και τα υπολείμματα σαπουνιού. Αφήστε  να στεγνώσουν φυσικά για 30 λεπτά.

 

Ξεθωριασμένα ασπρόρουχα

Δέκα απίστευτοι τρόποι για να δώσετε πάλι ζωή στα ρούχα και τα παπούτσια σας

2 τρόποι για να το διορθώσετε
-Ανακατέψτε 4 L χλιαρό νερό και 250 ml (ένα ποτήρι) μαγειρική σόδα. Αφήστε τη σόδα να διαλυθεί πλήρως. Εμποτίστε τα ρούχα στο διάλυμα για 8 ώρες.
-Διαλύεται πέντε  δισκία ασπιρίνης σε οκτώ λίτρα ζεστό νερό. Εμποτίστε τα λευκά ρούχα στο διάλυμα για 8 ώρες.
Στη συνέχεια, προχωρήστε με το πλύσιμο.

 

Περισσότερες έξυπνες λύσεις και κόλπα που θα σας βοηθήσουν στην καθημερινότητα σας θα βρείτε εδώ

Close