Γιουβαρλάκια της Λένας! Η μαγική σουπίτσα για το κρυολόγημα!

Τα γιουβαρλάκια αυτά είναι μαγικά!

Διώχνουν το κρυολόγημα με μιας!Γιατί; γιατί έχουν πολλά λαχανικά και μπόλικες βιταμίνες για να θωρακίσουν τα παιδιά! Είναι και πολύ νόστιμα! Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!

Εκτέλεση

Αλέθουμε στο μούλτι το κρεμμύδι,τα καρότα,τα κολοκύθια,τη πιπεριά (αν δεν σας πολύ αρέσει η πιπεριά μη τη βάλετε γιατί η γεύση είναι έντονη και μπορεί να σας ξενίσει),το σέλινο και το μαϊντανό.
Τοποθετούμε σε μια μεγάλη λεκάνη το κιμά,το μείγμα από τα λαχανικά, λίγο λαδάκι, το ρύζι, ένα αβγό, αλάτι, πιπέρι και το δυόσμο.
Πλάθουμε το κιμά μας και τον αφήνουμε για κάνα μισάωρο στο ψυγείο (αν βιαζόμαστε δεν είναι απαραίτητο αυτό το βήμα).

Δείτε ακόμη Σούπα γιουβαρλάκια με φιδέ και λαχανικά

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νεράκι να βράσει,και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Μόλις βράσει το νεράκι,χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε ένα ένα τα γιουβαρλάκια,εφόσον τα έχουμε αλευρώσει. (Εγώ βάζω στο νερό να βράσει και κολοκυθάκι,καρότο και φύλλα από σπανάκι για τις βιταμίνες),τα αφήνουμε να βράσουν για κάνα μισάωρο σε χαμηλή φωτιά.
Χτυπάμε το αυγό,και προσθέτουμε το λεμονί,το κορν φλάουρ και δυο τρεις κουτάλες ζουμί από τα γιουβαρλάκια.
Περιχύνουμε το φαγητό μας (Έχουμε κλείσει το μάτι της κουζίνας) και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να δέσει! Καλή σας όρεξη!

Μυστικά

Σημείωση πολλές φόρες κορν φλαουρ δε ρίχνω γιατί δεν τα θέλω να είναι τελείως πηχτά .
Και χωρίς αυτό ένα απλό αυγολέμονο είναι μούρλια!
Λένα Γατσή

Δείτε ακόμη Γιουβαρλάκια σαν φρικασέ με σάλτσα αυγολέμονο

Close