Φασολάκια με κιμά και σάλτσα γιαουρτιού.

Ένα πολύ ωραίο και νόστιμο πάντρεμα από φασολάκια και κιμά φωτογραφημένο από εμένα με χρώματα ελληνικά!
Ένα πιάτο που μπορούμε να συνοδεύσουμε με υπέροχη σάλτσα γιαουρτιού ή με την πολυαγαπημένη μας φέτα και φυσικά ζυμωτό ψωμί!
Φασολάκια με κιμά και σάλτσα γιαουρτιού.
Υλικά:
• 1 κιλό φρέσκα φασολάκια μπαρμπούνια, καθαρισμένα, ζεματισμένα και στραγγισμένα.
• 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 μικρό καρότο τριμμένο
• 400 γρ. φρέσκια ντομάτα αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη
• 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
• ½ φλ. Ελαιόλαδο
• 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
• 1 ½ φλ. ζωμό κρέατος
• 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 πρέζα κανέλα
• ½ κ.γ μπαχάρι
• Λίγη ζάχαρη
• Αλάτι-πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
• 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
• 1-2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
• Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
• Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο.
• Προσθέτουμε το κρεμμύδι με το καρότο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
• Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο με τον κιμά και σοτάρουμε για 4’-5’ ακόμα μέχρι να “ασπρίσει” ο κιμάς.
• Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί η αλκοόλη και έπειτα προσθέτουμε τον πελτέ, την ντομάτα, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, την κανέλα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε για 10’.
• Προσθέτουμε στον κιμά τα ζεματισμένα φασολάκια, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε ελαφρά και σιγοβράζουμε για 30’-40’ λεπτά ενώ 5’ πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και τον μαϊντανό.
• Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχουμε το φαγητό και αν χρειαστεί ανακινούμε την κατσαρόλα ώστε να ανακατέψουμε ελαφρά. Αν είναι απαραίτητο συμπληρώνουμε λίγο ζωμό η νερό.
Εκτέλεση για τη σάλτσα γιαουρτιού:
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο σερβίρουμε βάζοντας από πάνω λίγη από τη σάλτσα γιαουρτιού ή τριμμένη φέτα.

Φασολάκια με κιμά και σάλτσα γιαουρτιού.

Close