ΖΩΔΙΑ 2016 – ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2016 – ΕΤΗΣΙΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ 2016

ΖΩΔΙΑ 2016 – ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2016 – ΕΤΗΣΙΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ 2016

Αναλυτικές ετήσιες προβλέψεις 2016 για αισθηματικά και επαγγελματικά. Διαβάστε τις ετήσιες προβλέψεις σας και μάθετε πως επηρεάζεται το ζώδιο σας το 2016 στα αισθηματικά και γενικά την ιδιωτική ζωή σας, στα οικογενειακά θέματα, την αγάπη, τη φιλία. Από το αγαπημένο μας Μyastro.gr

Διαβάστε τις αστρολογικές ετήσιες προβλέψεις για τα ζώδια το 2016, σχετικά με θέματα που αφορούν χρήματα, οικονομικά και επαγγελματικά θέματα.
Ετήσιες Προβλέψεις – Κριός 2016
Το 2016 έρχεται να μετριάσει κάπως την πίεση που αισθάνεσαι, αγαπητέ Κριέ, ιδιαίτερα από τις αρχές του έτους μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου, που ο Δίας θα κινείται στην Παρθένο, δίνοντας σου ευκαιρίες, παρασύροντάς σε εποικοδομητικές αλλαγές και δημιουργώντας γύρω σου ευτυχείς συμπτώσεις για να δραστηριοποιηθείς. Μέχρι τότε, μπορείς να αξιοποιήσεις την κάθε ευκαιρία που θα σου παρουσιαστεί με όλους τους τρόπους και προς όλες τις κατευθύνσεις. Μάλιστα, τον Απρίλιο που θα κινείται και η Αφροδίτη στο ζώδιό σου, η εύνοια που θα λάβεις θα είναι πολύτιμη.

Από τον Ιούλιο, με τον κυβερνήτη σου Άρη να επιστρέφει σε ορθή πορεία από τον Σκορπιό, είναι πιθανόν οι καινούργιες ιδέες και οι αποφάσεις που θα πάρεις να αλλάξουν το τοπίο της ζωής σου (σπουδές, εργασία, οικονομική κατάσταση και ερωτική ζωή), ενώ είναι και πολύ πιθανό να βρεθείς με μεγαλύτερη δημοτικότητα ή αναγνωρισιμότητα. Από τον Σεπτέμβριο και μετά, με τη νέα θέση του Δία στον Ζυγό και τον Κρόνο που θα έχει επιστρέψει σε ορθή πορεία από τον Τοξότη, οι κινήσεις σου θα πρέπει να είναι εύστοχες, κυρίως στον επαγγελματικό τομέα, δεδομένου ότι θα έχεις μεγάλη εύνοια στον τομέα αυτό. Το πρωτοποριακό πνεύμα δεν σου λείπει και επειδή το 2016 απαιτεί ένα συγκερασμό παλιών ιδεολογιών, σκέψεων, τεχνοτροπιών, τόπων και προσέγγισης προσώπων, πραγμάτων και καταστάσεων, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα τα καταφέρεις.

Τους τελευταίους δύο μήνες του έτους, καλό θα είναι να επικεντρωθείς σε θέματα οικογένειας, γάμου, κοινωνικής θέσης, καριέρας και παιδιών. Από τις Μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, που ο Ουρανός επιστρέφει σε ορθή πορεία από το ζώδιό σου, μπορεί να ανακαλύψεις κάτι που ήταν κρυφό εδώ και καιρό, γεγονός που θα επανακαθορίσει το γάμο ή τις σχέσεις σου. Η αποκάλυψη αυτή ίσως να σου δημιουργήσει αρνητικά συναισθήματα και μία τάση εσωστρέφειας και αποξένωσης. Όμως ο Δίας που θα βρίσκεται στον Ζυγό, θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις. Προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις επιδεξιότητα και διπλωματία και διευθέτησε κάθε πρόβλημα που θα προκύψει με την ανάλογη ψυχραιμία και υπομονή. Να θυμάσαι πως το 2016 θα αλλάξεις ριζικά την ζωή σου, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και στον επαγγελματικό σου τομέα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να δεχτείς και μια κληρονομιά!
Αισθηματικές προβλέψεις

Ένας εξαιρετικός χρόνος θα είναι το 2016 για εσένα, φίλε Κριέ. Αποκλείεται να βαρεθείς ή να ατονήσεις κατά την διάρκεια του, παρά μόνο τα διαστήματα που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα (από 5 μέχρι 25 Ιανουαρίου, από 28 Απριλίου μέχρι 22 Μαΐου, από 30 Αυγούστου μέχρι 22 Σεπτεμβρίου και από 19 Δεκεμβρίου μέχρι τέλος του έτους) και θα σε μπλοκάρει. Οι φίλοι και η οικογένειά σου θα είναι κοντά σου και δεν θα σε αφήνουν στιγμή να πλήξεις.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους η ανάγκη για να ζήσεις τον έρωτα σε όλο του το μεγαλείο θα είναι έντονη και θα πειραματιστείς με εφήμερες καταστάσεις. Αν είσαι ελεύθερος, θα θελήσεις να ζήσεις έναν έντονο έρωτα και με την παραμικρή ευκαιρία θα ενδίδεις σε προκλήσεις και ερωτικά παιχνίδια. Πρόσεξε μόνο τις επιλογές ανθρώπων που θα κάνεις στην ερωτική σου ζωή, αν θέλεις να νιώσεις συναισθηματική πληρότητα και να εξαλείψεις κάθε πιθανότητα δυσάρεστων καταστάσεων και εξαπατήσεων.

Από τον Σεπτέμβριο και μετά, που ο Δίας θα μετακινηθεί στον Ζυγό, εσύ που είσαι δεσμευμένος θα έχεις την δυνατότητα να δημιουργήσεις μία ιδιαίτερα ρομαντική ατμόσφαιρα με το ταίρι σου και να επαναπροσδιορίσετε από κοινού τις ανάγκες της σχέσης σας. Τον τελευταίο μήνα του έτους οι ελεύθεροι φλερτάρετε άφοβα και προκλητικά, καθώς η έναρξη μίας δυνατής σχέσης είναι τώρα προ των πυλών!
Επαγγελματικά και χρήμα
Το 2016 μπαίνει με πολύ καλές προϋποθέσεις όσον αφορά τα επαγγελματικά σου αγαπητέ Κριέ. Νιώθεις έναν άνεμο αισιοδοξίας και αλλαγής, γεγονός που σε βοηθάει να κάνεις καλύτερες επιλογές σε τυχόν νέες συμφωνίες ή συνεργασίες. Το διάστημα που ο κυβερνήτης σου Άρης θα κινείται στον Σκορπιό, το πρώτο τρίμηνο του έτους, ακολουθώντας το ένστικτό σου θα καταφέρεις να κάνεις πιο ολοκληρωμένες κινήσεις, όμως θα πρέπει να αποφύγεις πάση θυσία να είσαι επιθετικός ή εγωιστής. Από εκεί και μετά και μέχρι τις 30 Ιουλίου, που ο Ουρανός θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του, θα γίνεις πιο ενεργητικός, ενώ αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, θα σε απασχολήσουν έντονα οι συνεργασίες ή η αύξηση του τζίρου σου.

Από το φθινόπωρο και μετά, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να σε βοηθήσουν σημαντικά από εκεί που δεν το περιμένεις, καθώς και απρόβλεπτες συνεργασίες μπορεί να σε εκπλήξουν ευχάριστα. Στον οικονομικό τομέα, φαίνεται πως εξαρτάται από εσένα τον ίδιο αν θα βελτιώσεις την οικονομική σου κατάσταση ή θα κάνεις τα πράγματα πιο δύσκολα από όσο είναι. Όσο πιο πολύ μετρημένος και λογικός φανείς, τόσο καλύτερα θα πας. Η αλήθεια είναι ότι το 2016 θα ξεκινήσει κάπως δύσκολα για εσένα, αφού θα πρέπει να ξεπληρώσεις υποχρεώσεις που είναι απόλυτα επιτακτικές και δεν σηκώνουν αναβολές. Όμως από το καλοκαίρι και μετά, μπορείς να ανασάνεις και να σηκώσεις κεφάλι. Ένα πολύ καλό διάστημα για εσένα θα είναι ο Νοέμβριος, όπου θα μπορέσεις να κινηθείς δραστικά και να “κλείσεις τρύπες”.

Ετήσιες Προβλέψεις – Ταύρος 2016

Χωρίς στρες θα περάσει το μεγαλύτερο διάστημα του 2016 για εσένα, αγαπητέ Ταύρε. Απαλλαγμένος από το άγχος και με όλη την απαιτούμενη ενέργεια που θα σου χαρίσει ο Δίας στην Παρθένο για το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πετύχεις τους περισσότερους από τους στόχους σου. Οι προτεραιότητες σου τώρα αλλάζουν. Από εκεί που ψηλά στην πυραμίδα ήταν τα οικονομικά σου, τώρα θα αρχίσεις να δίνεις περισσότερη προσοχή στην επικοινωνία και στο πνεύμα σου, και η αλήθεια είναι ότι το είχες ανάγκη, καθώς είναι κάτι που σε ανανεώνει. Επίσης, φέτος είναι η κατάλληλη στιγμή για να σταματήσεις να δίνεις τόση σημασία στη διασκέδαση και τα ερωτικά, εφήμερα παιχνίδια και να δώσεις μία ευκαιρία στον έρωτα της ζωής σου – αν παραμένεις αδέσμευτος! Δεν θα είναι έκπληξη το τέλος του 2016 να σε βρει με έναν σοβαρό δεσμό ή ακόμη και παντρεμένο.

Το φθινόπωρο, με τον Δία να περνάει στον Ζυγό και τον Ερμή να κινείται ανάδρομα από 30 Αυγούστου μέχρι 22 Σεπτεμβρίου, θα είναι μια απαιτητική εποχή για εσένα. Θα είσαι κάτω από την ένταση και το άγχος να τα προλάβεις όλα. Θα χρειαστείς αρκετό ψυχικό σθένος, για να χτίσεις και όχι για να γκρεμίσεις. Επίσης, καλό θα είναι να κάνεις σωστό καταμερισμό υποχρεώσεων, για να μην παραπονιέσαι αργότερα ότι δεν τα προλαβαίνεις όλα.

Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο θα διευθετήσεις εκκρεμείς υποθέσεις σου και μία διαφορετική επικοινωνιακή πολιτική θα σε βοηθήσει να διευθετήσεις παρεξηγήσεις και να επιλύσεις διφορούμενες καταστάσεις. Τα επαγγελματικά, ο γάμος ή ένα διαζύγιο, η σχέση με την οικογένειά σου, ένα νομικό θέμα, οι σπουδές, μία αλλαγή σε πρόσωπα του στενού σου οικογενειακού περιβάλλοντος ή ένα παιδί, είναι μερικά από τα ζητήματα που θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν. Μην αγχωθείς, αλλά προσπάθησε να οργανωθείς και να συγχρονιστείς κατάλληλα, ώστε να προλάβεις τα πάντα.
Αισθηματικές προβλέψεις
Μέσα στους πρώτους οχτώ μήνες του 2016 είναι πολύ πιθανό να αναπτυχθεί μία σύντομη αισθηματική σχέση, που θα σε κάνεις να ζήσεις στιγμές πάθους και έντονων συγκινήσεων, αγαπητέ Ταύρε. Αν είσαι δεσμευμένος, το ίδιο διάστημα έλεγξε την αδικαιολόγητη ζήλεια και περιόρισε τα παράπονα που έχουν κουράσει το ταίρι σου, γιατί δεν θα έχεις καλά ξεμπερδέματα. Τώρα καλό θα είναι επίσης να αποφύγεις κάθε είδους συζήτηση που να δηλώνει την τάση σου για ανεξαρτησία, γιατί είναι βέβαιο ότι θα παρερμηνευτεί και τελικά ίσως σε οδηγήσει ακόμα και στον χωρισμό!

Η αισθηματική σου ζωή βελτιώνεται αισθητά τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Η επιθυμία σου να βρίσκεσαι με τον σύντροφό σου θα είναι έντονη αυτό το διάστημα και θα έχεις πολλές ευκαιρίες να κάνεις νέο ξεκίνημα στο δεσμό σου. Οι αδέσμευτοι του ζωδίου θα καταφέρετε να βρείτε μία σωστή άκρη στις αισθηματικές σας σχέσεις. Ξεκολλήστε πρώτα από καταστάσεις του παρελθόντος, μνήμες και κολλήματα και ακολουθήστε άλλο δρόμο, για να βρείτε επιτέλους την ερωτική σας ευτυχία.

Το διάστημα που η Αφροδίτη θα κινείται στο ζώδιό σας, από αρχές Μαΐου μέχρι τις 24 του ίδιου μήνα, θα φέρει κοντά σας ευχάριστα και ενδιαφέροντα πρόσωπα και κάποιο από αυτά μπορεί να σημαίνει κάτι περισσότερο για εσάς. Από τις 13 Αυγούστου, που ο Κρόνος θα σταματήσει να είναι ανάδρομος, οι σοβαρές και σωστές σχέσεις συσφίγγονται και σφυρηλατούνται πιο γερά, γι’ αυτό έχετε το νου σας να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εύνοιά του.
Επαγγελματικά και χρήμα
Το 2016 θα είσαι πολύ δημιουργικός και ανταγωνιστικός, αγαπητέ Ταύρε. Ο Δίας στην Παρθένο μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου (εκτός των διαστημάτων της ανάδρομης πορείας του Ερμή, από 5 μέχρι 25 Ιανουαρίου, από 28 Απριλίου μέχρι 22 Μαΐου και από 30 Αυγούστου μέχρι 22 Σεπτεμβρίου), θα σε βοηθήσει να μεταβείς από μια δύσκολη περίοδο σε μια πιο θετική, μέσα από σκληρή δουλειά και υπευθυνότητα. Αν ασχολείσαι με επιχειρήσεις και αγαπάς το ρίσκο, ο Μάρτιος είναι ο καλύτερος μήνας για ανοίγματα με επιτυχία. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού θα δεχτείς πολλές προτάσεις για συνεργασίες, τις οποίες όμως θα πρέπει να μελετήσεις καλά, ιδιαίτερα αν έχεις κάνει επαγγελματικά λάθη στο παρελθόν. Από τον Σεπτέμβριο και μετά, καλό θα είναι να είσαι προσεχτικός με αυτά που θα σου τάξουν, για να σε πείσουν να ξεκινήσεις κάτι άλλο από αυτό που κάνεις μέχρι τώρα. Προτίμησε να είσαι πρακτικός, ρεαλιστής και τα σχέδιά σου να βρίσκονται στην σφαίρα της λογικής και όχι της φαντασίας.

Στα οικονομικά σου, διάφορα οικογενειακά, επαγγελματικά και προσωπικά θέματα που πρέπει να λύσεις, θα σε υποχρεώσουν να σκεφτείς πιο ανοιχτά και πρακτικά για το πώς πρέπει να χειριστείς τα έσοδα και τα έξοδά σου. Η Αφροδίτη στο ζώδιό σου τον Μάιο, θα σου δώσει ευκαιρίες να αναπτυχθείς εκ νέου, αν και πάλι θα υπάρχει ο φόβος ανατροπής, λόγω του δύσκολου παρελθόντος στην οικονομική σου διαχείριση. Το διάστημα των Εκλείψεων του έτους (Έκλειψη Ηλίου στις 9 Μαρτίου στους Ιχθείς, Έκλειψη Σελήνης στις 23 Μαρτίου στον Ζυγό, Έκλειψη Ηλίου την 1η Σεπτεμβρίου στην Παρθένο και Έκλειψη Σελήνης στις 16 Σεπτεμβρίου στους Ιχθείς) απόφυγε να υπερεκτιμήσεις τις καταστάσεις και να κάνεις οικονομικά ανοίγματα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από την μεριά σου, γιατί μπορεί να κάνεις λάθος κινήσεις ή αγορές, για τις οποίες θα μετανιώσεις αργότερα και δεν θα έχεις την δυνατότητα να διορθώσεις.

Ετήσιες Προβλέψεις – Δίδυμοι 2016

Αυτοεκτίμηση, ανανωςη και πείσμα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του 2016 για εσένα αγαπητέ Δίδυμε. Ο Δίας στην Παρθένο μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου και ο Κρόνος στον Τοξότη για όλη τη διάρκεια της χρονιάς, σου χαρίζουν την αυτοπεποίθηση που σε βοηθάει σημαντικά να πετύχεις τους στόχους σου, με αποτέλεσμα στο τέλος του χρόνου το σκηνικό να είναι πολύ διαφορετικό παντού, στα ερωτικά, στα επαγγελματικά, στους ανθρώπους που θα έχεις γύρω σου, αλλά και στην ενέργεια σου… Ακόμη και η εξωτερική σου εμφάνιση ενδέχεται να είναι διαφορετική φέτος, φίλε Δίδυμε!

Ο τομέας που απαιτεί μεγάλη προσοχή για εσένα είναι αυτός των οικονομικών, ιδιαίτερα τα διαστήματα που ο κυβερνήτης πλανήτης σου Ερμής θα κινείται ανάδρομα (από 5 μέχρι 25 Ιανουαρίου, από 28 Απριλίου μέχρι 22 Μαΐου, από 30 Αυγούστου μέχρι 22 Σεπτεμβρίου και από 19 Δεκεμβρίου μέχρι τέλος του έτους), όπου θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι σου ανήκει. Η πορεία της ζωής σου καθώς και η καριέρα σου θα επανακαθοριστούν το διάστημα που ο Κρόνος θα κινείται ανάδρομα, μέχρι τις 13 Αυγούστου, και τότε θα τεθούν σε νέες βάσεις. Αυτό το διάστημα θα χρειαστεί να επιδείξεις ψυχικό σθένος, αλλά και να μην προσπαθείς να τα κάνεις όλα μόνος σου. Καλό θα είναι να ζητήσεις την συνδρομή οικείων, φίλων και συνεργατών.

Ο Δίας στην νέα του θέση στον Ζυγό, από τις 9 Σεπτεμβρίου, σε ενισχύει με αισιοδοξία και με την πεποίθηση ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Το ίδιο διάστημα, με την παρουσία της Αφροδίτης στον Ζυγό μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, το δέσιμό σου με την οικογένεια και με τα παιδιά, θα σου εξασφαλίσει το γαλήνιο λιμανάκι, για να επαναφορτίζεις τις… ψυχικές σου μπαταρίες. Μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, που ο Ουρανός θα κινείται ανάδρομα στο ζώδιο του Κριού, το φλερτ θα είναι πολύ σημαντικό για εσένα, αλλά πρόσεξε τα… ξενοπερπατήματα, γιατί δεν είναι καιρός για λάθη και είναι κρίμα η χρονιά να εκπνεύσει, αφήνοντας… άδειο το κρεβάτι σου!

Αισθηματικές προβλέψεις
Παρά την δυσκολία της εποχής, ο τομέας των αισθηματικών σου προβλέπεται περισσότερο ευχάριστος από τις προηγούμενες χρονιές, αγαπητέ Δίδυμε. Βέβαια, η παρουσία του Άρη στον Σκορπιό μέχρι τις αρχές Μαρτίου, σε κρατά σε μία συνεχή ένταση και αναστάτωση. Ο Άρης όμως σε αυτήν την θέση, πρόκειται να δώσει και ένα καινούργιο νόημα στην ερωτική σου ζωή, να σε κάνει πιο τολμηρό και πιο γοητευτικό και να σε απαλλάξει από οτιδήποτε σε ταλαιπωρούσε την προηγούμενη χρονιά.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο Πλούτωνας, που παραμένει στον Αιγόκερω και για εσένα προμηνύει την παρουσία ενός μοιραίου και δυναμικού προσώπου στην ζωή σου. Το διάστημα όμως που θα κινείται ανάδρομα, από τις 18 Απριλίου μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου, αν έχεις προβλήματα με το δεσμό σου, θα αναγκαστείς να πάρεις αποφάσεις, που θα δώσουν τέλος στις ανησυχίες σου. Αποφάσεις που θα είναι δίκαιες και που θα εξυπηρετούν μία πραγματικότητα, την οποία δεν μπορούσες να διακρίνεις μέχρι τώρα, καθώς οι ανασφάλειες και οι εγωισμοί σου θόλωναν τις περισσότερες φορές την επιφάνεια.

Οι Εκλείψεις που θα λάβουν χώρα καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και που σχεδόν όλες σε επηρεάζουν άμεσα (Έκλειψη Ηλίου στις 9 Μαρτίου στους Ιχθείς, Έκλειψη Σελήνης στις 23 Μαρτίου στον Ζυγό – αυτή σε επηρεάζει λιγότερο από τις υπόλοιπες – Έκλειψη Ηλίου την 1η Σεπτεμβρίου στην Παρθένο και Έκλειψη Σελήνης στις 16 Σεπτεμβρίου στους Ιχθείς), θα ταράξουν τα νερά της αισθηματικής σου ζωής, αλλά και πάλι, οι λύσεις και οι ευκαιρίες δεν θα λείψουν.

Επαγγελματικά και χρήμα

Από τις 9 Σεπτεμβρίου και μετά, η νέα θέση του Δία στον Ζυγό θα σηματοδοτήσει την αρχή μίας νέας εποχής για τον τομέα των αισθηματικών σου.
Ο Δίας στην Παρθένο μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου βοηθά τις επαγγελματικές σου προοπτικές το 2016, αγαπητέ Δίδυμε. Για να νιώσεις πιο σίγουρος για τον εαυτό σου, αλλά και για να διασφαλίσεις όσο το δυνατόν περισσότερο τη θέση σου, πρέπει να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου με επιμορφωτικά σεμινάρια. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να παραμείνεις ανταγωνιστικός και να έχεις επαγγελματικές επιτυχίες. Η Αφροδίτη στο ζώδιό σου από τις 24 Μαΐου μέχρι τις 17 Ιουνίου, σε προσγειώνει μεν στα επαγγελματικά σου όνειρα, σε βοηθάει όμως να επιτύχεις έναν πολύ δύσκολο στόχο, που έχεις βάλει καιρό τώρα.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού ενίσχυσε το επαγγελματικό σου προφίλ, δείξε αυτοπεποίθηση για τις ιδέες σου και «πούλησε» λίγο πιο ακριβά τις υπηρεσίες σου. Αυτό το διάστημα είναι ευνοϊκό για να κυνηγήσεις τις φιλοδοξίες σου. Από τον Σεπτέμβριο και μετά, βρες τρόπους να αντιμετωπίσεις τις αυξημένες υποχρεώσεις που θα έχεις και διεκπεραίωσε κάθε σου υπόθεση. Η διαίσθησή σου στην επιλογή των σωστών συνεργατών, αλλά και στις ορθές επιλογές, δεν θα σε διαψεύσει και καλό θα είναι να την ακολουθήσεις. Η ελεύθερη πρωτοβουλία και δράση σου θα έχει πολλές ευκαιρίες για ανάπτυξη και εποικοδομητικές αλλαγές. Δράσε χωρίς ανασφάλεια και αναστολές!

Ο οικονομικός τομέας σε έχει απασχολήσει πολύ μέχρι τώρα, αλλά αυτήν την χρονιά αρχίζει να διαφαίνεται ελπίδα για κάτι καλύτερο. Τώρα θα είσαι πιο φιλόδοξος από ό,τι συνήθως, με συνέπεια να κυνηγήσεις δυναμικότερα οικονομικές ευκαιρίες και να προφυλαχτείς από τις μεγάλες σπατάλες. Από τον Σεπτέμβριο και μετά, φρόντισε να μην κάνεις μεγάλα ανοίγματα και να μην πάρεις ρίσκα σε επενδύσεις, αλλά κυνήγησε νέες πηγές εσόδων.
Ετήσιες Προβλέψεις – Καρκίνος 2016

Το τέλος του 2015 έφερε αρκετές αλλαγές, τόσο στην επαγγελματική όσο και στην οικογενειακή σου ζωή, αγαπητέ Καρκίνε, με αποτέλεσμα πλέον να έχεις ξεκαθαρίσει το πώς πρέπει να κινηθείς από εδώ και στο εξής. Με τον ερχομό του 2016, το κλίμα είναι γενικά ρευστό και αυτό δεν εξαρτάται από εσένα. Δεν είναι διόλου απίθανο βέβαια, στις επιθυμίες ή και τις φιλοδοξίες σου να παρεμβαίνουν και εξωτερικοί παράγοντες, που μπορεί να σε κάνουν ανυπόμονο και διεκδικητικό, προκειμένου να ξέρεις πού βαδίζεις. Ωστόσο, επειδή εσύ μπορεί μεν να σχεδιάζεις, αλλά η φάση στην οποία θα βρίσκεσαι ως και τον Μάρτιο, που ο Άρης θα κινείται στον Σκορπιό, θα διακρίνεται από μεγάλες εναλλαγές και αυξημένη ρευστότητα, καλό είναι να μετράς τις αποφάσεις, τις κινήσεις και την συμπεριφορά σου, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε αισθηματικό επίπεδο.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο που ο Δίας θα κινείται στην Παρθένο, μπορείς να ζήσεις αλλαγές στο αντικείμενο της εργασίας σου ή στον επαγγελματικό σου χώρο. Κάτι θα προσθέσεις, κάτι θα αφαιρέσεις! Όπως αντιλαμβάνεσαι, κάτι που ξεκινάει ή κάτι που αλλάζει, δεν μπορεί να δείξει γρήγορα την επιτυχία του, αλλά ούτε και να προχωρήσει άνετα κι άκοπα. Από τις 9 Σεπτεμβρίου και μετά, που ο Δίας θα εισέλθει στον Ζυγό και ιδιαίτερα από τις 26 και μετά, που ο Πλούτωνας θα σταματήσει την ανάδρομη πορεία του από τον Αιγόκερω, οι διαθέσεις σου θα εναλλάσσονται πολύ συχνά και έντονα. Από τη μία θα νιώθεις πανέτοιμος για να πραγματοποιήσεις τα πάντα και να αντιμετωπίσεις τους πάντες, από την άλλη θα σε πιάνει μία διάχυτη μελαγχολία και θα κλείνεσαι στον εαυτό σου και στο καβούκι σου, χωρίς καμία διάθεση επικοινωνίας, καθώς δεν θα υπάρχουν δίπλα σου πολλοί πρόθυμοι για να σε καταλάβουν και να σε βοηθήσουν.

Η αλήθεια είναι ότι το φθινόπωρο δεν θα έχει ούτε τις ίδιες προκλήσεις, ούτε τα ίδια ζητήματα προς επίλυση, όσο θα έχουν οι υπόλοιπες εποχές του έτους, που τις συντρόφευε ο Δίας στην Παρθένο… Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό, καθώς τότε θα μπορέσεις να εστιάσεις καλύτερα και πιο αποδοτικά στο πώς μπορείς να καλύψεις τις ανάγκες σου, τις επιθυμίες σου, να μην βάλλεσαι τόσο πολύ από τον επαγγελματικό ανταγωνισμό που σε έχει κουράσει, αλλά και να αποφύγεις ερωτικά μπερδέματα και συναισθηματικές απώλειες.
Αισθηματικές προβλέψεις
Στον αστερισμό των προκλήσεων, αλλά και των αναταράξεων θα βρεθείς μέχρι το καλοκαίρι, αγαπητέ Καρκίνε. Μάλλον θα πρέπει να προσέξεις αρκετά αυτό το χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα αν είσαι δεσμευμένος, ώστε να προφυλάξεις την ερωτική σου ζωή, για να μην γίνει αντικείμενο χλευασμού από τρίτους ή ακόμη και από στενούς συγγενείς και φίλους.

Ο Άρης στον Σκορπιό μέχρι τον Μάρτιο και από τις 27 Μαΐου μέχρι τις 2 Αυγούστου, αλλά και η Αφροδίτη στο ζώδιό σου από τις 17 Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουλίου, θα ενισχύσει το σεξαπίλ σου, αλλά και την επιθυμία σου να εμβαθύνεις περισσότερο στο ίδιο σου το σώμα και τις ανάγκες του. Τα εν λόγω διαστήματα, ακόμη και αν είσαι αδέσμευτος δεν είναι διόλου απίθανο να ζήσεις ιδιαίτερες καταστάσεις, όπως μία εγκυμοσύνη (επιθυμητή ή ανεπιθύμητη), μία απόφαση δική σου ή της άλλης πλευράς, που θα οδηγήσει σε χωρισμό ή γάμο, ή γενικότερα κάτι που θα σε υποχρεώσει να προχωρήσεις σε αποφάσεις και επιλογές. Κατά την διάρκεια αυτών των χρονικών διαστημάτων, όλο και κάτι διαφορετικό πρόκειται να γίνει ή να αλλάξει ριζικά, και αυτό με την σειρά του θα δημιουργήσει νέες… καραμπόλες. Κατά κάποιον τρόπο, το πρώτο μέρος του 2016 λειτουργεί σαν ένα τεστ αντοχής για σχέσεις, γάμους και γνωριμίες, που βρίσκονται σε μία εύθραυστη φάση.

Στις 13 Αυγούστου η επιστροφή του Κρόνου σε ορθή πορεία στον Τοξότη θα αρχίσει να ευνοεί τη σχέση σου και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Βέβαια, μεγαλύτερη ικανοποίηση και πιο στέρεα σχέδια για το μέλλον προβλέπονται για εσένα από τις 19 Νοεμβρίου και μετά, που ο Ποσειδώνας θα επιστρέψει σε ορθή πορεία από τους Ιχθείς. Από τις 9 Νοεμβρίου μέχρι 19 Δεκεμβρίου ο Άρης περνάει στο ζώδιο του Υδροχόου και με μεγαλύτερη ηρεμία πια, θα μπορέσεις να πάρεις ό,τι καλύτερο έχει η σχέση ή ο γάμος σου. Αν παραμένεις μόνος σου, να ξέρεις ότι τότε δημιουργούνται προοπτικές για να δεσμευτείς. Διεκδίκησε αυτό που σου αξίζει!
Επαγγελματικά και χρήμα
Ο επαγγελματικός τομέας υποστηρίζεται σημαντικά για εσένα, αγαπητέ Καρκίνε, έστω και μέσα σε δύσκολες συνθήκες, τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μείνει ανέπαφος, χωρίς αλλαγές και ανακατατάξεις, οι οποίες όμως θα προέρχονται από μία γενικότερα δύσκολη κατάσταση. Το διάστημα αυτό, καθώς και τα διαστήματα που θα πραγματοποιηθούν οι Εκλείψεις του χρόνου (Έκλειψη Ηλίου στους Ιχθείς στις 9 Μαρτίου, Έκλειψη Σελήνης στις 23 Μαρτίου στον Ζυγό, Έκλειψη Ηλίου την 1η Σεπτεμβρίου στην Παρθένο και Έκλειψη Σελήνης στις 16 Σεπτεμβρίου στους Ιχθείς), καλό θα είναι να μην διαφωνήσεις, εφόσον υπάρχει έστω και ένα μικρό ενδεχόμενο να τα βρεις με τους ανωτέρους σου ή ακόμη και με νόμους ή κανονισμούς, που μπορεί να σε θίγουν με κάποιον τρόπο. 

Οι συνθήκες που θα δημιουργηθούν από τις 9 Σεπτεμβρίου και μετά, που ο Δίας θα κάνει το πέρασμά του στον Ζυγό, θα σου επιτρέψουν να κάνεις πιο ελεύθερες επιλογές. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι μέχρι τότε δεν πρέπει να αγωνιστείς και ότι δεν θα πετύχεις πράγματα. Εσύ δώσε τον καλύτερο σου εαυτό στο σύνολο του έτους, μείνε συγκεντρωμένος στη δουλειά σου και στις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις και στο τέλος θα ανταμειφθείς αναλόγως.

Σε οικονομικό επίπεδο, το πρώτο εξάμηνο του χρόνου είτε θα αυξηθούν οι υποχρεώσεις σου, είτε ότι θα μειωθούν τα έσοδα σου. Ενδεχομένως να προκύψουν αυξημένες ανάγκες και έξοδα του σπιτιού, όπως φόροι, επισκευές, ρυθμίσεις. Επίσης, μπορεί να χρειαστεί να καλύψεις κάποιες ανάγκες, συναισθηματικές και οικονομικές, ενός πολύ οικείου και αγαπημένου σου προσώπου. Μέχρι το καλοκαίρι, τα οικονομικά σου μπορεί να γίνουν μόνιμη πηγή γκρίνιας για το άλλο σου μισό ή εσένα. Πιθανές αγοραπωλησίες κατά της διάρκεια της παραμονής της Αφροδίτης στον Αιγόκερω, από τις 12 Νοεμβρίου μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, ίσως να μην είναι και τόσο κερδοφόρες για σένα, γι’ αυτό μην τις επιδιώξεις. Αν δανείσεις χρήματα, μάλλον θα είναι δύσκολο να τα ξαναπάρεις πίσω, γι’ αυτό απόφυγέ το. Από το φθινόπωρο και ύστερα δεν πρόκειται να αρχίσει να ρέει το χρήμα, αλλά μπορεί να είναι πιο ελεγχόμενη η κατάσταση, εξαιτίας κάποιων λίγο πιο αισιόδοξων πλανητικών συνθηκών.
Ετήσιες Προβλέψεις – Λέων 2016
Το 2016 είναι φυσικό να σε βρίσκει ανήσυχο και κουρασμένο, αγαπητέ Λέοντα. Δεν είναι διόλου απίθανο να έχεις δεχτεί και τόνους αχαριστίας από άτομα στα οποία πίστευες ή άτομα που είχες στηρίξει και βοηθήσει στο παρελθόν. Ωστόσο, δεν ωφελεί να σκέφτεσαι ποιος ή τι σε πλήγωσε. Αξιολόγησε την εμπειρία σου και πιο σοφός πια συνέχισε παρακάτω. Άλλωστε, ο Κρόνος από τον Τοξότη σε ανάδρομη πορεία από τις 25 Μαρτίου μέχρι τις 13 Αυγούστου, συχνά-πυκνά θα σε περιορίζει και θα σου θέτει δοκιμασίες.

Το διάστημα που ο Δίας θα κινείται στην Παρθένο, μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου, θα περάσεις μία φάση, κατά την οποία αυτό που χρειάζεται να επιδείξεις εκτός από υπομονή, είναι η προσαρμοστικότητα. Αυτή θα σου χρειαστεί, όπως και η ευελιξία, για να παρακολουθείς την γρήγορη και συχνά αναπάντεχη εναλλαγή καταστάσεων στην εργασία, στις φιλίες, αλλά και στην οικογενειακή και αισθηματική σου κατάσταση. Κατά το διάστημα αυτό, είναι ανάγκη να τιθασεύσεις τον εγωισμό σου, ακόμη κι αν με κάποιο τρόπο σου θιγεί, όπως επίσης και δύο από τα βασικά σου ελαττώματα, το να δρας παρορμητικά και με βιασύνη ή να καθυστερείς μία απόφαση, που πρέπει να παρθεί άμεσα. Αν καταφέρεις να βρεις τη μέση οδό, θα διευκολύνεις τόσο τον εαυτό σου όσο και τα άτομα που είναι πολύ κοντά σου.

Το πέρασμα του Δία στον Ζυγό από τις 9 Σεπτεμβρίου και μετά, θα σου χαρίσει μία μικρή ανάπαυλα, για να συμμαζέψεις τα σπασμένα, να πάρεις πιο αβασάνιστα αποφάσεις, αλλά και να υποστηρίξεις περισσότερο τομείς που έδειξαν ότι το είχαν ανάγκη. Εν κατακλείδι όμως, να γνωρίζεις ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους θα υπάρχουν περίοδοι που θα καταφέρεις να κάνεις ορθές και συμφέρουσες επιλογές, αλλά και να αισθανθείς και εσύ πιο γεμάτος. Δώσε προσοχή την περίοδο των Εκλείψεων, που σχεδόν όλες θα σε επηρεάσουν άμεσα (Έκλειψη Ηλίου στις 9 Μαρτίου στους Ιχθείς, Έκλειψη Σελήνης στις 23 Μαρτίου στον Ζυγό, Έκλειψη Ηλίου την 1η Σεπτεμβρίου στην Παρθένο και Έκλειψη Σελήνης στις 16 Σεπτεμβρίου στους Ιχθείς). Αν δεις ότι δεν τα καταφέρνεις με την κοινή λογική, αρκεί να επιστρατεύσεις την πονηριά και την διπλωματία σου, για να βγεις στο τέλος ωφελημένος.
Αισθηματικές προβλέψεις
Το 2016 θα μπορούσε να μπει με τους καλύτερους οιωνούς για εσένα, φίλε Λέοντα, αν ο Ερμής δεν ξεκινούσε την ανάδρομη πορεία του στις 5 Ιανουαρίου. Ωστόσο, ο Άρης που το ίδιο διάστημα θα κινείται στον Σκορπιό, δεν θα σε αφήσει τελείως ακάλυπτο, όμως θα χρειαστεί να βάλεις και εσύ το χεράκι σου για να ισορροπήσουν κάποιες καταστάσεις. Μην προσπαθείς συνεχώς να έχεις τον πρώτο και τελευταίο λόγο στη σχέση σου και κάνε λίγο πίσω τις στιγμές που απαιτείται.

Τα διαστήματα των Εκλείψεων οι συνθήκες δεν θα είναι καλές για εσένα και η δυσαρέσκεια μάλλον θα υπερκαλύπτει τις ευτυχισμένες σου στιγμές. Βέβαια, είναι καλή αφορμή για να δεις τα αδύνατα σημεία στη σχέση σου και να προσπαθήσεις να τα βελτιώσεις. Ίσως πάλι χρειαστεί να αλλάξεις κάποια πράγματα στη στάση σου ή να προσαρμοστείς με την σειρά σου στις αλλαγές του συντρόφου σου. Σε κάθε περίπτωση, όλο αυτό μόνο σε καλύτερες σχέσεις μπορεί να σε οδηγήσει.

Από το φθινόπωρο και μετά, που ο Δίας θα κινείται στον Ζυγό και ο Πλούτωνας θα επιστρέψει σε ορθή πορεία από τον Αιγόκερω στις 26 Σεπτεμβρίου, μπορείς να περάσεις όμορφα, αρκεί να είσαι ευέλικτος και προσαρμοστικός. Οι ανάγκες του συντρόφου σου και οι δικές σου μπορεί να μην συμπίπτουν, αλλά για όλα υπάρχει η χρυσή τομή… στο χέρι σου είναι να την βρεις. Αν μέχρι τότε παραμείνεις αδέσμευτος, θα συναντήσεις αιφνίδια και από εκεί που δεν το περιμένεις ανθρώπους γοητευτικούς και πολύ κοντά στα γούστα σου. Αν είσαι ανοιχτός, δεν θα χάσεις!
Επαγγελματικά και χρήμα
Σε γενικές γραμμές, αγαπητέ Λέοντα, είσαι ανοιχτός σε αυτά που θα σου πει ο περίγυρος σου, αλλά η στατιστική λέει ότι στο τέλος θα κάνεις το δικό σου. Όπως έχεις ήδη αντιληφθεί από τον προηγούμενο χρόνο, με την παρουσία του Δία στο ζώδιο της Παρθένου, τα πράγματα δεν είναι εύκολα για εσένα και σε παιδεύουν πολύ… Το ίδιο λοιπόν ισχύει και αυτήν την χρονιά, τουλάχιστον όσο ο Δίας θα παραμείνει στο εν λόγω ζώδιο, δηλαδή μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου. Δεν έχεις άλλη επιλογή, παρά να πολεμήσεις με αξιοπρέπεια. Δύο είναι τα κύρια στοιχεία τα οποία πρέπει να διαχειριστείς με προσοχή. Το ένα είναι η κούραση, που δεν πρέπει να την αφήσεις να σε καταβάλλει και το δεύτερο είναι η εμπιστοσύνη που πρέπει να δείξεις σε άτομα που δεν γνωρίζεις καλά, αλλά που ευτυχώς ή δυστυχώς πρέπει να συνεργαστείς μαζί τους, για να έχεις ένα κερδοφόρο αποτέλεσμα στην εργασία σου. Προσπάθησε να προσαρμοστείς εύκολα στους νεωτερισμούς και τις αλλαγές, καθώς και να είσαι πιο διαλλακτικός σε νέες προτάσεις που θα σου γίνονται. Τώρα, όλοι και όλα μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμοι!

Τα διαστήματα που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα (από 5 ως 25 Ιανουαρίου, από 28 Απριλίου ως 22 Μαΐου, από 30 Αυγούστου ως 22 Σεπτεμβρίου και από 19 Δεκεμβρίου ως το τέλος του έτους) απόφυγε να εμπλακείς σε κλίκες και ίντριγκες, γιατί οι ανταγωνιστείς μπορεί να καραδοκούν και να θελήσουν να σε μπλέξουν. Αν έχεις δική σου επιχείρηση, θα δεχτείς μία μικρή εύνοια σε συνεργασίες και σε δημιουργικές προτάσεις, που θα αποδώσουν από το φθινόπωρο και μετά. Επίσης, αν ψάχνεις για εργασία, αυτό το διάστημα θα σου προσφέρει μεγαλύτερες δυνατότητες για να την βρεις.

Σε οικονομικό επίπεδο, ως και τον Μάρτιο θα υπάρχει μία μικρή αύξηση στα έσοδά σου. Βέβαια, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, δε θα λείψουν τα πάνω και τα κάτω στα έσοδα και τα έξοδά σου, ωστόσο θα υπάρξουν οι προοπτικές για να τα ισορροπήσεις. Αν έχεις οικονομικές εκκρεμότητες, δάνεια ή άλλα ανοίγματα, φρόντισε για την ρύθμιση τους το πρώτο και το τελευταίο τρίμηνου του έτους. Οι λύσεις που θα βρεις αυτά τα διαστήματα, θα είναι και οι πιο συμφέρουσες. Όχι ότι τον υπόλοιπο χρόνο δεν θα έχεις ευκαιρίες σε εργασία και οικονομικά, ωστόσο οι συνθήκες που θα επικρατούν, οι νόμοι και οι κανονισμοί μπορεί να δημιουργήσουν περισσότερα εμπόδια. Επειδή θα υπάρχει μία γενικότερη ασάφεια στην οικονομική σου κατάσταση, μην επιδιώξεις αβέβαιες τοποθετήσεις χρημάτων και φυσικά, μην δημιουργήσεις νέες υποχρεώσεις, με πολύ φιλόδοξες προοπτικές. Στήριξε με μεγαλύτερη επιμονή αυτά που έχεις πετύχει μέχρι τώρα και άφησε τις πιο τολμηρές ενέργειες για το 2017. Θα έχεις πιο ξεκάθαρη εικόνα τότε!

Ετήσιες Προβλέψεις – Παρθενος 2016
Ευχάριστες εκπλήξεις σου επιφυλάσσει ο Δίας στο ζώδιό σου μέχρι τον Σεπτέμβριο, αγαπητέ Παρθένε. Θα σε βοηθήσει σημαντικά ή ακόμη και θα σε αναγκάσει για το καλό σου να δημιουργήσεις νέες βάσεις, για να στηρίξεις τις δραστηριότητές σου. Βασικός ρυθμιστής για να το καταφέρεις αυτό εκτός από τον Δία, θα είναι και ο Πλούτωνας από το ζώδιο του Αιγόκερου, ο οποίος με την σειρά του θα επηρεάσει τις σχέσεις σου σε επίπεδο αισθηματικής και επαγγελματικής συνεργασίας. Στο σύνολο της χρονιάς αυτής θα νιώθεις έντονα την ανάγκη για μια επιτυχημένη συμβίωση ή συνεργασία με στόχο την ασφάλεια. Τώρα ήρθε η ώρα να πάρεις αποφάσεις που θα σε λυτρώσουν, καθώς πλέον έχεις και την ωριμότητα, αλλά και την όρεξη για να αλλάξεις πράγματα και καταστάσεις. Τόσο την άνοιξη, που η Αφροδίτη θα κινείται στον Ταύρο (από τις 30 Απριλίου ως τις 24 Μαΐου), όσο και το καλοκαίρι που θα βρίσκεται στο ζώδιό σου (από τις 5 ως τις 30 Αυγούστου), μπορείς να κάνεις τις κατάλληλες επιλογές, ώστε να βρεις έναν άξιο συνοδοιπόρο στην προσωπική, την επαγγελματική και την κοινωνική σου ζωή.

Τα διαστήματα που ο κυβερνήτης σου Ερμής θα κινείται ανάδρομα (από 5 ως 25 Ιανουαρίου, από 28 Απριλίου ως 22 Μαΐου, από 30 Αυγούστου ως 22 Σεπτεμβρίου και από 19 Δεκεμβρίου ως το τέλος του έτους) θα υπάρξουν αντιθέσεις και εντάσεις και δεν πρέπει να είσαι αντικοινωνικός. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού βρες έναν τρόπο να συγχρονίσεις την λογική με το συναίσθημα. Αρκέσου στα καλά που μπορεί να σου δώσει μία σχέση, μην φοβηθείς να παραδοθείς σε μία νέα παθιασμένη αγάπη και διακριτικά φρόντισε να υπάρχει ένα μέτρο.

Από τις 9 Σεπτεμβρίου και μετά που ο Δίας θα αποχωρήσει από το ζώδιό σου και θα εισέλθει στον Ζυγό, τα πράγματα θα δυσκολέψουν κάπως για εσένα. Το στενό περιβάλλον, η αισθηματική σου ζωή και οι επαγγελματικές επιδιώξεις σου συχνά θα βρίσκονται σε διαμάχη. Βρες τρόπο να διατηρήσεις τις βασικές ισορροπίες και να περιορίσεις τις αντιθέσεις. Δεν πρέπει να διαψεύδεις τον εαυτό σου, ενδίδοντας στις παρορμήσεις. Από την άλλη, θα πρέπει να δείξεις ανοχή όταν σε ενοχλεί κάτι. Επίσης, θα πρέπει να υπερασπιστείς τη δουλειά σου ή να βρεις μία νέα, που να σε γεμίζει. Με τον Ποσειδώνα να επιστρέφει σε ορθή πορεία από τους Ιχθείς στις 19 Νοεμβρίου, οι οικονομικές σου ανάγκες δε θα μείνουν ακάλυπτες, αν και κανείς δεν θα σου δώσει εγγυήσεις. Τότε είναι που θα πρέπει να εφαρμόσεις μία λιτή και προσεχτική τακτική στη διαχείριση των οικονομικών σου.
Αισθηματικές προβλέψεις
Σε αισθηματικό επίπεδο, ο έρωτας εξακολουθεί να σε παρασύρει και το 2016, αγαπητέ Παρθένε, και θα είναι συναρπαστικός σε όλες τις εκφάνσεις του. Όσο καιρό ο Δίας παραμείνει στο ζώδιό σου, θα σε γεμίζει με αυτοπεποίθηση, γεγονός που, αν είσαι αδέσμευτος, θα σε βοηθήσει να διευρύνεις τον κοινωνικό σου περίγυρο και να αυξήσεις τις κατακτήσεις σου. Ο Άρης στο ζώδιο του Σκορπιού (από τις 3 Ιανουαρίου ως τις 6 Μαρτίου και από τις 27 Μαΐου ως τις 2 Αυγούστου) θα αλλάξει την ερωτική σου κατάσταση και θα σε προκαλέσει να απελευθερωθείς ερωτικά. Μέχρι να αποχωρήσει από τον Σκορπιό, θα έχεις πολλές πιθανότητες να κάνεις έναν σοβαρό δεσμό και να νιώσεις την συναισθηματική πληρότητα, που τόσο έχεις ανάγκη.

Την περίοδο των Εκλείψεων (Έκλειψη Ηλίου στις 9 Μαρτίου στους Ιχθείς, Έκλειψη Σελήνης στις 23 Μαρτίου στον Ζυγό, Έκλειψη Ηλίου την 1η Σεπτεμβρίου στο ζώδιό σου και Έκλειψη Σελήνης στις 16 Σεπτεμβρίου στους Ιχθείς) πρέπει να έχεις τον νου σου, γιατί μπορεί η σχέση σου να κινδυνέψει λίγο από ένα πλάσμα που θα σε προκαλέσει. Για να μην χάσεις το παιχνίδι του έρωτα, χρειάζεται να δώσεις ελευθερία στη σχέση σου, για να αναπνεύσει. Να ξέρεις ότι μία υγιής σχέση μπορεί να αντιμετωπίσει σχεδόν όλα τα προβλήματα, ακόμη και τα «φλερτ»!Επαγγελματικά και χρήμα.

Επαγγελματικά και χρήμα

Φέτος πρέπει να δείξεις τον καλύτερο σου εαυτό στον επαγγελματικό τομέα, φίλε Παρθένε, γιατί πολλά πράγματα θα εξαρτηθούν μόνο από εσένα και την σκληρή δουλειά που θα κάνεις. Τα διαστήματα που θα πραγματοποιηθούν οι Εκλείψεις του έτους, μην απογοητεύεσαι από κάποιες τις δοκιμασίες, γιατί αφενός θα είναι μικρής διάρκειας, αφετέρου δεν θα σε επηρεάζουν άμεσα. Να είσαι ψύχραιμος και σταθερός. Μέχρι τον Σεπτέμβριο προσπάθησε να κλείσεις εκκρεμότητες ή να βγάλεις από το πρόγραμμα σου και από το φάσμα της δουλειάς σου εργασίες, που δεν αποδίδουν. Θα πρέπει να διαχειριστείς καλύτερα τις σχέσεις σου με τον νόμο ή τους ανωτέρους σου, που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα την πρόοδο σου.

Το καλοκαίρι θα σου δώσει ευκαιρίες και θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος από τις αλλαγές που θα καταφέρεις να κάνεις. Από το φθινόπωρο και μετά, προσπάθησε να είσαι πάνω απ’ όλα ευπροσάρμοστος και ευέλικτος. Όταν κάτι δεν προχωράει εύκολα, σου υπαγορεύει την αλλαγή τακτικής και την υιοθέτηση μοντέρνων προσεγγίσεων, για να ευθυγραμμιστεί με το κλίμα της αγοράς. Μην γυρνάς στο παρελθόν, αλλά γίνε αποδοτικός στο παρόν. Σε οικονομικό επίπεδο, το χρήμα δεν θα σου λείψει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλη την χρονιά δεν θα λείψουν και υποχρεώσεις και ανάγκες, που περιοδικά θα ανακυκλώνονται. Με την βοήθεια του Δία στο ζώδιό σου, προσπάθησε να αποταμιεύσεις έστω κι ένα μικρό ποσό, για να είσαι σε ετοιμότητα τις δύσκολες στιγμές.

Ετήσιες Προβλέψεις – Ζυγός 2016

Η αρχή του 2016 ίσως είναι λίγο πιεστική για εσένα, φίλε Ζυγέ, και μπορεί να σε παρασύρει σε λανθασμένα συμπεράσματα. Οι σχέσεις σου θα είναι κάπως μπερδεμένες και πολύ συχνά θα απαιτούν από εσένα να τις ξεκαθαρίσεις. Θα πρέπει να σκέφτεσαι πολύ προτού πράξεις το οτιδήποτε και ιδιαίτερα τις συμπεριφορές σου σε οικείους και μη, γιατί ιδιαίτερα το διάστημα που ο Άρης θα κινείται στον Σκορπιό, μέχρι τις αρχές Μαρτίου, όλα θα είναι υπ’ ατμόν. Αν πρυτανεύσει η λογική και το μέτρο, όλα θα γίνουν πιο ευνοϊκά για εσένα, ιδιαίτερα το δεύτερο εξάμηνο του έτους, που και ο Δίας θα κάνει την είσοδό του στο ζώδιό σου, από τις 9 Σεπτεμβρίου και μετά. Τότε θα νιώσεις πιο δυνατός και ενισχυμένος, προκειμένου να κάνεις αποφασιστικές τομές στην ζωή σου, καθώς σχεδόν όλες σου οι ενέργειες θα έχουν θετικά αποτελέσματα.

Στις 26 Σεπτεμβρίου ο Πλούτωνας επιστρέφει σε ορθή πορεία από τον Αιγόκερω και σε συνδυασμό με τον Ήλιο (από τις 22 Σεπτεμβρίου) και τον Ερμή (από τις 7 Οκτωβρίου) στο ζώδιό σου, θα σου ανοιχτούν καινούργιοι δρόμοι. Θα νιώσεις αποφασιστικός, δυνατός και απελευθερωμένος από στεγανά και περιορισμούς, για να κυνηγήσεις πιο εύκολα τους στόχους σου. Το ίδιο διάστημα ο Δίας μπορεί να λειτουργήσει και ως… από μηχανής θεός στις περιπτώσεις που μπορεί να νιώσεις εγκλωβισμένος.

Από τις 19 Νοεμβρίου και μετά, που ο Ποσειδώνας θα επιστρέψει σε ορθή πορεία από τους Ιχθείς, θα έχεις δίπλα σου πολύτιμους φίλους και συνεργάτες, που θα σου φέρουν σπουδαίες ευκαιρίες. Τότε παρουσιάζονται για εσένα ενδιαφέρουσες προοπτικές για ένα ταξίδι, το οποίο θα σου χαρίσει μοναδικές εμπειρίες. Στον τομέα της εργασίας σου θα νιώθεις σίγουρος για να ολοκληρώσεις αυτό που ήδη έχεις αρχίσει το προηγούμενο διάστημα και να πας ένα βήμα πιο μπροστά την καριέρα σου. Αυτό συνεπάγεται τόσο ηθική όσο και υλική ικανοποίηση.
Αισθηματικές προβλέψεις
Στα ερωτικά σου, αγαπητέ Ζυγέ, ήδη από τα μέσα του 2015 φαίνεται πως είσαι αρκετά ευνοημένος. Τα αισθηματικά σου ενισχύονται ακόμα περισσότερο το 2016, εκτός των διαστημάτων που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα (από 5 ως 25 Ιανουαρίου, από 28 Απριλίου ως 22 Μαΐου, από 30 Αυγούστου ως 22 Σεπτεμβρίου και από 19 Δεκεμβρίου ως το τέλος του έτους), που θα υπάρξουν εντάσεις, εμπόδια και τρικλοποδιές από τρίτους. Ενδεχομένως και ο σύντροφός σου να έχει κάποια προβλήματα, που θα επιβαρύνουν τη σχέση σας. Πρέπει να δείξεις κατανόηση και αντοχή.

Από τον Σεπτέμβριο που ο Δίας θα περάσει στο ζώδιό σου, θα έχεις εναλλακτικές και ευκαιρίες σε έρωτα και συντροφικότητα. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι άνθρωποι του περιβάλλοντός σου, με την συμπαράστασή τους. Ωστόσο, θα υπάρξουν και περιπτώσεις που το ίδιο το περιβάλλον θα αντιταχθεί στις προσωπικές σου επιλογές. Εδώ θα πρέπει να δημιουργήσεις στεγανά και να υπερασπιστείς τις επιλογές σου.

Γενικότερα το 2016, αν είσαι μόνος σου κάνε ό,τι μπορείς για να αξιοποιήσεις την ευκαιρία μιας σημαντικής αισθηματικής επένδυσης, αναζητώντας εκείνο το άτομο που θα σε καλύψει ερωτικά και πιθανότατα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ζωή σου τα επόμενα χρόνια. Τα διαστήματα που θα πραγματοποιηθούν οι Εκλείψεις του έτους (Έκλειψη Ηλίου στις 9 Μαρτίου στους Ιχθείς, Έκλειψη Σελήνης στις 23 Μαρτίου στο ζώδιό σου, Έκλειψη Ηλίου την 1η Σεπτεμβρίου στην Παρθένο και Έκλειψη Σελήνης στις 16 Σεπτεμβρίου στους Ιχθείς) φρόντισε λίγο καλύτερα και περισσότερο τη σχέση σου, γιατί δεν θα λείψουν οι διαφωνίες και οι προκλήσεις. Κράτησε τον θυμό σου και μην εκδηλώνεις την έντασή σου με κάθε αφορμή.
Επαγγελματικά και χρήμα
Η δουλειά σου είναι μία υπόθεση κύρους για εσένα, φίλε Ζυγέ. Ποτέ δεν την φοβήθηκες και ποτέ δεν λύγισες μπροστά στις δυσκολίες. Άλλωστε, είσαι και πολύ ικανός, αλλά και αρκετά τυχερός αυτήν την χρονιά. Το πρώτο εξάμηνο του χρόνου μπορείς να διαχειριστείς τα συμφέροντά σου και τις επαγγελματικές σου υποθέσεις και, αν όχι να τα βελτιώσεις ακόμη περισσότερο, τουλάχιστον να διατηρήσεις την παρούσα κατάσταση. Όποιο κι αν είναι το αντικείμενο σου, οι θυσίες που πρέπει να κάνεις, δεν θα είναι δυσβάσταχτες. Οι συμπτώσεις θα εξυπηρετήσουν πολύ την εργασία σου και θα έχεις την υποστήριξη των ανωτέρων σου. Πολλές θα είναι οι φορές που θα εξυπηρετηθείς από συγκυρίες ή από κάποιους παράγοντες που ούτε καν είχες φανταστεί.

Τις περιόδους των Εκλείψεων πρόσεξε τα λάθη και προσπάθησε να είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου. Γενικότερα όμως, όλη την χρονιά μην χρονοτριβείς με λεπτομέρειες και αποδέξου τις όποιες αλλαγές. Το τελευταίο δίμηνο του έτους προσπάθησε να επεκταθείς επαγγελματικά ακόμα και στο εξωτερικό, ή όπου η δουλειά σου θα αποδώσει περισσότερο, ιδιαίτερα αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας.

Στα οικονομικά σου απαιτείται ψυχραιμία, επινοητικότητα, σωστή διαχείριση και αισιοδοξία για το μέλλον. Η γενικότερη κατάσταση συνεχίζει να σε επηρεάζει, σίγουρα όμως έχεις αποδείξει ότι είσαι πολύ ικανός στην διαχείριση των δυσκολιών. Όμως, στις αρχές του 2016 θα έχεις συσσωρευμένες εκκρεμότητες και οφείλεις να στερηθείς κάποια πράγματα, προκειμένου να τις καλύψεις. Το εισόδημά σου μπορεί να έχει μία μικρή βελτίωση τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Από την άλλη πλευρά, κάποια πρόσωπα είτε από το οικογενειακό είτε από το επαγγελματικό σου περιβάλλον, ενδέχεται να γίνουν αρωγοί στην κάλυψη των αναγκών σου. Γενικά όμως, θα πρέπει να αποφύγεις τα παρορμητικά έξοδα. Όταν δέχεσαι πιέσεις, δεν πρέπει να καταλαμβάνεσαι από φόβο, αλλά και τις στιγμές που έχεις ρευστό, δεν πρέπει να αφήνεσαι στην παρόρμηση. Το τελευταίο δίμηνο του έτους θα πρέπει να βάλεις σε τάξη εκκρεμότητες που έχουν συσσωρευτεί και να προβείς σε διαπραγματεύσεις. Τότε, θα έχεις την ευκαιρία να ρευστοποιήσεις περιουσιακά σου στοιχεία ή να απαλλαγείς από υποχρεώσεις των προηγούμενων ετών.
Ετήσιες Προβλέψεις – Σκορπιός 2016
O 2016 έχει καθοριστική σημασία για εσένα, αγαπητέ Σκορπιέ. Με τον Δία να κινείται στο ζώδιο της Παρθένου μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου, η περίοδος είναι μαχητική, αλλά και λυτρωτική. Ο Άρης που θα κινείται στο ζώδιό σου (από τις 3 Ιανουαρίου μέχρι τις 6 Μαρτίου και από τις 27 Μαΐου μέχρι 2 Αυγούστου), ρυθμίζει τα πράγματα στις σχέσεις σου, αισθηματικές και κοινωνικές. Ο κυβερνήτης Πλούτωνας από το ζώδιο του Αιγόκερου (σε ανάδρομη πορεία από τις 18 Απριλίου μέχρι 26 Σεπτεμβρίου) θα σου δίνει πάντα μια διέξοδο και ένα νέο νόημα στη ζωή σου, ό,τι και αν συμβαίνει. Το 2016 θα ολοκληρώσει τις αλλαγές που έχουν ήδη αρχίσει για σένα από τον προηγούμενο χρόνο, δίνοντας απαντήσεις σε πολλά ερωτήματά σου και βοηθώντας σε να πάρεις μια σταθερή θέση απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που σε απασχολούν.

Όσο δύσκολη και αν είναι η καθημερινότητα, θα έχεις την δυνατότητα να προσαρμόσεις τους ρυθμούς σου στις συνθήκες. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο Δίας από την Παρθένο θα ενισχύσει τα συναισθήματά σου, θα τονίσει τη δίψα σου για ουσιαστική γνώση και θα σε βοηθήσει να βρεις διεξόδους, ειδικά σε συναλλαγές, οικογενειακές υποχρεώσεις και διευθετήσεις περιουσιακών υποθέσεων. Ο εν λόγω πλανήτης, από το φθινόπωρο και μετά στο ζώδιο του Ζυγού, θα γίνει αρωγός για σένα που ασχολείσαι με υπηρεσίες, που έχεις μια ανώτερη θέση ή που ανήκεις στο χώρο μια ανθρωπιστικής επιστήμης. Με τη στήριξή του θα μπορέσεις ευκολότερα να προσαρμοστείς στους περιορισμούς, που θα σου επιβάλλουν οι εκλείψεις του χρόνου (Έκλειψη Ηλίου στις 9 Μαρτίου στους Ιχθείς, Έκλειψη Σελήνης στις 23 Μαρτίου στο ζώδιο του Ζυγού, Έκλειψη Ηλίου την 1η Σεπτεμβρίου στην Παρθένο και Έκλειψη Σελήνης στις 16 Σεπτεμβρίου στους Ιχθείς).

Από 19 Νοεμβρίου και μετά, ο Πλούτωνας που επιστρέφει σε ορθή πορεία από το ζώδιο των Ιχθύων, θα σε εμπνεύσει ώστε να θέσεις νέους στόχους και να καλύψεις τις ανάγκες σου για τον επόμενο χρόνο που θα έρθει. Τις περιόδους που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα (από 5 ως 25 Ιανουαρίου, από 28 Απριλίου ως 22 Μαΐου, από 30 Αυγούστου ως 22 Σεπτεμβρίου και από 19 Δεκεμβρίου ως το τέλος του έτους) εκείνο που θα πρέπει να προσέξεις είναι οι λανθασμένες αποφάσεις, που ενδεχομένως να σχετίζονται με επαγγελματικές μεταναστεύσεις εντός ή εκτός της χώρας ή ανέφικτους δικαστικούς αγώνες. Κατά την τελευταία έκλειψη της χρονιάς μπορεί να έρθεις αντιμέτωπος με μεγάλες αλλαγές ή ένα δραματικό ενδεχομένως περιστατικό, το οποίο θα κλείσει οριστικά την πόρτα στο αισθηματικό σου παρελθόν.
Αισθηματικές προβλέψεις
Πολλοί παράγοντες θα επηρεάσουν την αισθηματική σου ζωή αυτή τη χρονιά. Πρωτίστως, τα διαστήματα που ο Άρης θα κινείται στο ζώδιό σου, θα επιβάλει ξεκαθαρίσματα και πιο ουσιαστικές σχέσεις, πιθανόν όμως και αρκετή αυτοκριτική, που θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για να κάνεις αλλαγές, ενώ δεν αποκλείεται να φέρει καθοριστικές εξελίξεις ή γνωριμίες. Εσύ που είσαι δεσμευμένος, θα πρέπει να κατασταλάξεις που θέλεις να πάει η σχέση ή ο γάμος σου.

Μια οποιαδήποτε επισημοποίηση μπορεί να γίνει πιο εύκολα από το φθινόπωρο και μετά, που ο Δίας θα επισκεφτεί τον Ζυγό. Μέχρι τότε, αν είσαι αδέσμευτος μπορεί να κάνεις και μια συναρπαστική νέα γνωριμία. Ακόμη όμως και το να απεγκλωβιστείς από μια σχέση που πλέον δε σε ικανοποιεί, μπορεί να γίνει τώρα πιο ανώδυνα από ποτέ. Ακόμη όμως και αν δεν χωρίσεις, μπορεί να χρειαστεί να προσαρμοστείς σε νέα δεδομένα. Να ξέρεις όποιο δρόμο και να ακολουθήσεις, το αποτέλεσμα θα είναι να νιώσεις πιο ικανοποιημένος από ποτέ, γεμάτος από συναίσθημα απέναντι στον σύντροφό σου. Οι ελεύθεροι του ζωδίου μπορεί σε κάποιο ταξίδι ή από κάπου που δεν το περιμένετε, μπορεί να συναντήσετε το άλλο σας μισό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δε θα πρέπει και εσείς να κυνηγάτε την τύχη σας και να διευρύνετε τον κύκλο γνωριμιών σας.

Η επιστροφή του Ποσειδώνα σε ορθή πορεία από 19 Νοεμβρίου και μετά, δίνει μια μαγική, ρομαντική διάσταση στη σχέση σου, ενώ δεν είναι απίθανο τώρα να μπεις στη διαδικασία απόκτησης ενός απογόνου.
Επαγγελματικά και χρήμα
Ο τομέας της καριέρας και της επαγγελματικής σου αποκατάστασης εξακολουθεί να είναι από τους πιο σημαντικούς στη ζωή σου, αγαπητέ Σκορπιέ. Ο Δίας στην Παρθένο καθορίζει την κατάσταση και μπορείς πραγματικά με τη βοήθειά του να κάνεις θαύματα. Το πρώτο εξάμηνο του έτους μπορείς να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου με έξτρα σπουδές, σεμινάρια, επιμόρφωση. Τώρα μπορείς να κάνεις τις κινήσεις σου για μια νέα συνεργασία, που σκεφτόσουν τα προηγούμενα χρόνια.

Από το φθινόπωρο και μετά, οι πλανήτες δημιουργούν προσδοκίες για επέκταση των δραστηριοτήτων σου και πράγματι, θα σου δοθούν ευκαιρίες, είτε για μια προαγωγή, είτε για μια πιο φιλόδοξη θέση. Αν η τωρινή εργασία σου δεν σε ικανοποιεί, μπορείς να πάρεις το ρίσκο να κάνεις κάτι άλλο ή και να χτίσεις την δική σου δουλειά, χωρίς ανεπιθύμητους συνεργάτες και περιορισμούς. Ιδιαίτερα προσεκτικός στα φιλόδοξα σχέδιά σου πρέπει να είσαι τα διαστήματα των εκλείψεων. Καλό θα είναι αυτές τις περιόδους να μη ρισκάρεις τίποτα και για κανέναν!

Σε οικονομικό επίπεδο, πρέπει να παραμείνεις προσεκτικός, αλλά και συντηρητικός στα έξοδά σου. Μέχρι τις 2 Αυγούστου, που ο Άρης θα πηγαινοέρχεται στο ζώδιό σου, το διάστημα είναι το πιο επικίνδυνο και πολυέξοδο. Απόφυγε να δανειστείς ή να δανείσεις, φρόντισε να είσαι πιο ρεαλιστής στις προσδοκίες που έχεις από επενδύσεις κλπ. και μην αδιαφορήσεις για χρέη στο δημόσιο. Τους τελευταίους τρεις μήνες του χρόνου θα είναι πιο εύκολο να παρασυρθείς από… ό,τι λάμπει ή ό,τι σου τάζουν και εκεί είναι που πρέπει να είσαι καχύποπτος. Εννοείται φυσικά ότι θα πρέπει να είσαι τυπικός απέναντι στους νόμους και τους κανονισμούς, προσέχοντας τη κάθε λεπτομέρεια. Τον Δεκέμβριο απόφυγε την άσκοπη σπατάλη χρόνου, τις συναναστροφές που θεωρούνται πλέον ξεπερασμένες, τις συνήθειες του παρελθόντος που είναι ασύμφορες οικονομικά και αντιμετώπισε τη νευρικότητά σου αποτελεσματικά. Εν κατακλείδι, το 2016 σε βοηθά και ταυτόχρονα σε υποχρεώνει να αναθεωρήσεις τον τρόπο της ζωής σου. Αν το κάνεις αυτό, όλα τα άλλα θα κυλήσουν πιο ομαλά για εσένα.
Ετήσιες Προβλέψεις – Τοξότης 2016

Το 2016 χαρακτηρίζεται από μια σειρά αλλαγών και ανανεώσεων, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Η χρονιά αυτή θα τονίσει πολύ τη δημιουργικότητά σου και παρά τις δυσκολίες της εποχής, θα σε βοηθήσει να έχεις κέρδη και να επεκτείνεις τις δραστηριότητές σου. Ο κυβερνήτης σου Δίας στο ζώδιο της Παρθένου μέχρι της 9 Σεπτεμβρίου, θα ενισχύσει το παράγοντα της τύχης και θα σε ωθήσει να αξιοποιήσεις τη δημιουργικότητα σου με εργατικότητα ή να κάνεις σημαντικές επενδύσεις για το μέλλον. Η αισθηματική «αποκατάσταση» είναι επίσης κάτι που πρέπει να περιμένεις, ενώ μια γνωριμία, μια πρόταση ή ένας στόχος, θα αποτελέσει για εσένα αφετηρία αλλαγών και ουσιαστικών ανανεώσεων στη ζωή σου τα επόμενα χρόνια. Στον επαγγελματικό τομέα, τώρα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Μολονότι η θέση του Δία στην Παρθένο σου προσδίδει προβληματισμούς και αγώνες, από το φθινόπωρο και μετά, με την νέα του θέση στον Ζυγό, οι προοπτικές θα είναι καλύτερες. Γίνεσαι όλο και πιο απαραίτητος στο εργασιακό σου περιβάλλον, οι ιδέες σου πιο ξεκάθαρες και κατά συνέπεια περισσότερο ελκυστικές. Υπάρχει πιθανότητα να πραγματοποιήσεις κάτι που είχες στο μυαλό σου από καιρό και μάλιστα με επιτυχία. Επίσης, ένα άτομο από το φιλικό ή το κοινωνικό περιβάλλον σου θα αποδειχτεί πολύτιμος βοηθός στο να πάρουν οι επιδιώξεις σου σάρκα και οστά, προετοιμάζοντάς σε ψυχολογικά, ίσως και υλικά για το μεγάλο άλμα, που θέλεις να κάνεις εδώ και καιρό.

Ο Κρόνος, που θα παραμείνει στο ζώδιό σου και αυτή τη χρονιά (από τις 25 Μαρτίου μέχρι τις 13 Αυγούστου σε ανάδρομη πορεία), θα σου δώσει ευκαιρίες να δουλέψεις σκληρά, να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις ικανότητες και δυνατότητές σου, ενώ θα φτιάξει έτσι τις συνθήκες γύρω σου, ώστε να αναγνωριστούν τα ταλέντα και οι ικανότητές σου.
Αισθηματικές προβλέψεις
Η αισθηματική σου ζωή θα παρουσιάσει μεγάλο ενδιαφέρον φέτος. Το πρώτο εξάμηνο του χρόνου οι πλανήτες θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις το δεσμό σου και να συνεννοηθείς καλύτερα με τον σύντροφό σου και την οικογένεια σου. Προσπάθησε να έχεις ανοικτό το μυαλό σου στις ανάγκες του συντρόφου σου και να μη θες συνεχώς να περνά το δικό σου. Φέτος φαίνεται ότι οι προοπτικές, οι ανάγκες και τα συναισθήματά σου αλλάζουν άρδην. Οι παρατηρήσεις, οι συνειδητοποιήσεις και όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή σου, θα επηρεάσουν έντονα τη σχέση σου.

Το σεξ επίσης, μιας που ο Άρης θα διανύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα το ζώδιό σου (από τις 6 Μαρτίου μέχρι τις 27 Μαΐου και από τις 2 Αυγούστου μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου) παίρνει άλλη θέση στη ζωή σου. Σημαντικότερη ή όχι, αυτό θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες σου. Οι αδέσμευτοι του ζωδίου θα έχετε την δυνατότητα να ξαναβρεθείτε με ένα παλιό σας έρωτα ή να συνευρεθείτε με ένα άτομο από το επαγγελματικό σας περιβάλλον.

Κρυμμένα πάθη βγαίνουν στην επιφάνεια την περίοδο των εκλείψεων (Έκλειψη Ηλίου στις 9 Μαρτίου στους Ιχθείς, Έκλειψη Σελήνης στις 23 Μαρτίου στο ζώδιο του Ζυγού, Έκλειψη Ηλίου την 1η Σεπτεμβρίου στην Παρθένο και Έκλειψη Σελήνης στις 16 Σεπτεμβρίου στους Ιχθείς), που θα σας επηρεάσουν άμεσα και μπορεί να φέρουν τα πάνω κάτω στη ζωή σας. Από τις 19 Νοεμβρίου και μετά, που ο Ποσειδώνας επιστρέφει σε ορθή πορεία στο ζώδιο των Ιχθύων, δεν αποκλείεται και η γέννηση ή η αναζωπύρωση ενός έντονου πάθους. Η τελευταία έκλειψη του χρόνου θα είναι για εσένα και η τελευταία δοκιμασία. Προσπάθησε να βελτιώσεις ό,τι περνάει από το χέρι σου στη σχέση με το σύντροφό σου, ό,τι έχει τελειώσει άφησέ το στο παρελθόν και ό,τι μπορεί να ξαναφτιαχτεί, δώσε του μια ευκαιρία και δες το με άλλο μάτι.
Επαγγελματικά και χρήμα
Η εργασία σου θα σε απασχολήσει συχνά κατά τη διάρκεια του 2016, με προκλήσεις που θα απαιτήσουν από εσένα να δείξεις χαρακτήρα. Ωστόσο, δεν θα είσαι μόνος. Σημαντικά επικουρικό ρόλο φαίνεται ότι θα παίξει, έστω και «υπογείως», ο Πλούτωνας. Αν εδώ και χρόνια έχεις συγκεκριμένη απασχόληση, την οποία έχεις αναγάγει σε σκοπό ζωής, μπορείς να τη διατηρήσεις φέτος κόντρα στις αντιξοότητες. Αν πάλι βρίσκεσαι σε κλάδο που περνά κρίση, θα πρέπει να βάλεις τα δυνατά σου για να παραμείνεις εκεί. Αν ξεκίνησες να δουλεύεις πρόσφατα σε ένα νέο πόστο, πρέπει καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2016 να είσαι συγκεντρωμένος στην υπεράσπισή του και να κάνεις αρκετές θυσίες και υποχωρήσεις, για να το διατηρήσεις.

Στις περιόδους που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα (από 5 ως 25 Ιανουαρίου, από 28 Απριλίου ως 22 Μαΐου, από 30 Αυγούστου ως 22 Σεπτεμβρίου και από 19 Δεκεμβρίου ως τέλος του έτους), δεν θα λείψουν οι δύσκολες στιγμές, όπως όμως δε θα λείψει και η βοήθεια από συναδέλφους ή συνεργάτες, την ώρα που τις χρειάζεσαι. Γενικά, στην πορεία αυτής της κατά τα άλλα επεισοδιακής χρονιάς, θα έχεις προοπτικές και δύναμη να διατηρήσεις όσα έχεις πετύχει και να αντέξεις τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Αυτονόητο είναι ότι πρέπει να είσαι συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις σου και να διατηρείς καλές σχέσεις με τους ανωτέρους σου ή τους πελάτες σου. Αν οι τελευταίοι μέχρι τώρα είχαν μια φορά δίκιο, τώρα πλέον έχουν περισσότερες.

Στις περιόδους των εκλείψεων απόφυγε ριψοκίνδυνα εγχειρήματα, τόσο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων σου, όσο και σε νέα ανοίγματα. Ειδικά για τα τελευταία, οι περίοδοι αυτές είναι όχι μόνο ακατάλληλες, αλλά και απαγορευτικές!

Σε οικονομικό επίπεδο, ο Πλούτωνας σε υποχρεώνει να αντιμετωπίσεις με μεγαλύτερη υπευθυνότητα τις υλικές σου κτήσεις. Επίσης, τονώνει το αίσθημα της ιδιοκτησίας, αλλά σε οδηγεί σε σκοπέλους, προωθώντας δύο πιθανές εκδοχές: ή να δώσεις ιδιαίτερη σημασία στην εξασφάλιση, με αντίκτυπο να γίνεις συντηρητικός και να στερήσεις από τους άλλους και από τον εαυτό σου την χαρά του οικονομικού ξοδέματος, ή να ρισκάρεις ό,τι έχεις και δεν έχεις, όταν δεν έχεις όσα θα θέλεις. Σε αυτή τη δύσκολη εποχή όμως, να ξέρεις ότι δεν έχεις περιθώρια για λάθη που αφορούν την τσέπη σου. Εξαιτίας αυτού πρέπει να μάθεις να ζεις με λιγότερα και, αν είναι αναγκαίο, να αναθεωρήσεις συνήθειες που σε οδηγούν μαθηματικά στη σπατάλη χρημάτων.

Ετήσιες Προβλέψεις – Αιγόκερως 2016
Επαναπροσδιορισμός των στόχων σου, απομάκρυνση από πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις που, όπως έδειξε καλά το 2015, δεν μπορούν πια να συμβαδίσουν με εσένα, αγαπητέ Αιγόκερε, και δεν έχουν πλέον τίποτα να σου δώσουν: Αυτά ισχύουν περισσότερο για το διάστημα που ο Δίας θα κινείται στο ζώδιο του Ζυγού από τις 9 Σεπτεμβρίου και μετά, οπότε κάνε υπομονή! Προς το παρόν, με τον Δία να κινείται στην Παρθένο, μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος και των ενεργειών σου θα αναλωθεί σε θέματα, δραστηριότητες και ίσως ξεμπερδέματα, που σχετίζονται με το χώρο διαμονής ή εργασίας σου, κάποιον άλλο χώρο ή ακίνητο και ενδεχομένως περιουσιακά και κληρονομικά, που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Μέχρι το καλοκαίρι θα πρέπει να παίρνεις κάθε απόφασή σου έπειτα από ψάξιμο και προβληματισμό και να μην κάνεις κινήσεις, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουνε κόντρες με συγγενείς ή συνεργάτες, ούτε να προχωρήσεις σε μεγάλα ανοίγματα και ρίσκα, τα οποία θα είναι δύσκολο να ανταποκριθείς μελλοντικά. Επίσης, επειδή εγωισμός, υπερβολή, ματαιοδοξία και έλλειψη μέτρου αυτό το διάστημα μπορούν να χτυπήσουν… κόκκινο, προφυλάξου!

Τα διαστήματα που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα (από 5 μέχρι 25 Ιανουαρίου, από 28 Απριλίου μέχρι 22 Μαΐου, από 30 Αυγούστου μέχρι 22 Σεπτεμβρίου και από 19 Δεκεμβρίου μέχρι τέλος του έτους), προσπάθησε να ακολουθείς τη νόμιμη οδό και να μην διακινδυνεύεις για χάρη μιας παρόρμησης ή ενός ενθουσιασμού, ό,τι σου προσφέρει σταθερότητα, σιγουριά και ασφάλεια.

Από το καλοκαίρι και μετά, και ιδιαίτερα από τις 13 Αυγούστου και μετά, που ο κυβερνήτης σου Κρόνος θα επιστρέψει σε ορθή πορεία από το ζώδιο του Τοξότη, θα υπάρξουν πιο μεγάλα περιθώρια σε κάθε τομέα της ζωής σου, οπότε και οι αποφάσεις ή οι ενέργειές σου θα επιφέρουν αναλόγως και πιο καλά αποτελέσματα. Να γνωρίζεις πως ό,τι αφορά το σπίτι, την οικογένεια, τους συγγενείς, καθώς και τις συμπάθειες ή τις αντιπάθειες και τα συμφέροντα που σε συνδέουν ή σε χωρίζουν από αυτούς, θα μεγαλοποιείται στο μυαλό σου και θα φαντάζει δυσεπίλυτο στο πρώτο μισό του 2016 και χρειάζεται να κρατήσεις προσεκτικά τις απαραίτητες ισορροπίες μεταξύ σας.

Από της 26 Σεπτεμβρίου και μετά, που ο Πλούτωνας θα επιστρέψει σε ορθή πορεία από το ζώδιό σου, θα είναι πιο εύκολο για εσένα να επιχειρήσεις μια εκ βάθρων ανανέωση στην επαγγελματική, την οικογενειακή, την κοινωνική ή την αισθηματική σου ζωή. Η εξέλιξη μάλιστα που θα υπάρχει στους βασικούς αυτούς τομείς της ζωής σου, θα σου δώσει την αισιοδοξία και τη δύναμη που χρειάζεται για να προχωρήσεις παρακάτω. Επίσης, νέοι άνθρωποι που θα μπουν φέτος στη ζωή σου για κάποιον ιδιαίτερο λόγο ο καθένας – επαγγελματικό, κοινωνικό, ερωτικό – θα φέρουν ένα νέο αέρα, που θα σε ανανεώσει αισθητά. Πάντως, ακόμη και αν βιάζεσαι να αποτινάξεις γρήγορα από την καθημερινότητά σου ό,τι σε ανησυχεί, σε βαραίνει και λειτουργεί πλέον σαν φρένο, καλό είναι να μην κάνεις βιαστικές ενέργειες, χωρίς πρώτα να έχεις εξετάσει την κατάσταση από όλες τις πλευρές.
Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, η παραμονή του Άρη στο ζώδιο του Σκορπιού (από τις 3 Ιανουαρίου μέχρι τις 6 Μαρτίου και από τις 27 Μαΐου μέχρι 2 Αυγούστου) συμβάλει στο να ξεδιπλωθούν όλες οι πτυχές της αισθηματικής σου ζωής – φανερές, κρυφές, πιθανές, απίθανες, ρεαλιστικές ή μη – απέναντι στον σύντροφό σου ή στο μελλοντικό σου ταίρι. Για το πρώτο εξάμηνο του έτους, ο έντονος συναισθηματισμός θα προσδώσει άλλη «γεύση» στη ζωή σου και συχνά θα σε παρασύρει μακριά από την καθημερινότητα και τις πιεστικές της ανάγκες. Το διάστημα αυτό είναι το πιο ευνοϊκό για να επιδιώξεις τη σύσφιξη της ερωτικής σου σχέσης ή να «ζωντανέψεις» τον γάμο σου. Εσύ που είσαι αδέσμευτος και σε ενδιαφέρει ένα άτομο, το οποίο όμως δεν μπορείς να καταλάβεις αν ανταποκρίνεται, προσπάθησε τώρα να το πλησιάσεις. Αν δεν ενδώσει… προχώρα μπροστά!!!

Τα διαστήματα που θα πραγματοποιηθούν οι εκλείψεις του έτους (Έκλειψη Ηλίου στις 9 Μαρτίου στους Ιχθείς, Έκλειψη Σελήνης στις 23 Μαρτίου στο ζώδιο του Ζυγού, Έκλειψη Ηλίου την 1η Σεπτεμβρίου στην Παρθένο και Έκλειψη Σελήνης στις 16 Σεπτεμβρίου στους Ιχθείς), τα διλήμματα, οι ανασφάλειες και οι εναλλαγές στη διάθεσή σου θα είναι πολύ πιο συχνές από τα συνηθισμένα. Διώξε μνήμες και γεγονότα που πονούν και δεν έχουν λόγο ύπαρξης στις σκέψεις σου. Από τις 19 Νοεμβρίου και μετά, που ο Ποσειδώνας θα επιστρέψει σε ορθή πορεία από το ζώδιο των Ιχθύων, αν δεν υπάρχει τίποτα στον ορίζοντα και είσαι μόνος σου, θα έχεις την δυνατότητα να αναζητήσεις και να βρεις τον κατάλληλο σύντροφο για εσένα. Αν πάλι, βρίσκεσαι ήδη σε μια σχέση, η οποία έχει δοκιμαστεί από τον χρόνο, το ίδιο διάστημα προσφέρεται για γάμο ή παιδί.
Επαγγελματικά και χρήμα
Στα επαγγελματικά σου, με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς και την παράλληλη ανάδρομη πορεία του Ερμή από τις 5 μέχρι 25 Ιανουαρίου, θα υπάρξει έντονος ανταγωνισμός, ενώ μπορεί να δυσκολευτείς και περισσότερο σε θέματα που αφορούν τους συνεργάτες σου. Τώρα μπορεί να δοκιμαστούν τα νεύρα και οι αντοχές σου για διάφορους και διαφορετικούς λόγους και όχι μόνο για την ίδια την απόδοση της δουλειάς σου.

Από τον Μάρτιο μέχρι τα μέσα Αυγούστου, που ο κυβερνήτης σου Κρόνος θα επιστρέψει σε ορθή πορεία από το ζώδιο του Τοξότη και ο Δίας θα κινείται στην Παρθένο, θα πρέπει να πειραματιστείς σε ένα νέο τρόπο εργασίας. Επεκτάσεις ή νέα ξεκινήματα – πάντα με μέτρο και περίσκεψη – ευνοούνται περισσότερο τώρα. 

Στα οικονομικά σου, κόντρα στην κρίση και στις διάφορες δυσκολίες, το πρώτο εξάμηνο του χρόνου σε προικίζει με θαυμαστή δημιουργικότητα και εφευρετικότητα, που θα σε βοηθήσουν να εξετάσεις από μια νέα οπτική γωνία το καυτό ζήτημα των οικονομικών σου και να διαφυλάξεις καλύτερα τα συμφέροντά σου. Έτσι, οι διάφοροι συνδυασμοί που θα κάνεις, θα βοηθήσουν σημαντικά την αύξηση των εσόδων σου, ενώ κάποιες ιδέες ή σχέδια που θα έχεις για το επαγγελματικό σου μέλλον, θα έχουν και το ανάλογο θετικό αποτέλεσμα. Οι τελευταίοι δύο μήνες του χρόνου σου παρέχουν την ευκαιρία να πάρεις τις κατάλληλες αποφάσεις και να κάνεις κινήσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν στην σταθεροποίηση των οικονομικών σου. Ωστόσο, απόφυγε ό,τι εμπεριέχει ρίσκο ή βάζει σε κίνδυνο το μέλλον σου, δημιουργώντας εκκρεμότητες ή κενά.
Ετήσιες Προβλέψεις – Υδροχόος 2016

Αγαπητέ Υδροχόε, το πρώτο που θα πρέπει να προσέξεις με τον ερχομό του 2016, θα είναι να μην βάλεις τις επιθυμίες, τα θέλω και τις ανάγκες σου σε δεύτερη μοίρα. Η αλήθεια είναι ότι η φυσική σου κλίση είναι να λειτουργείς με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή να δίνεις προτεραιότητα στους άλλους, όμως πλέον αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει. Με τον Δία να σε ευνοεί από το ζώδιο της Παρθένου από αρχές του χρόνου μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου και ιδιαίτερα από τα μέσα Φεβρουάριου και μετά, που ο Ερμής και η Αφροδίτη θα κινούνται στο ζώδιό σου μέχρι τα μέσα Μαρτίου, πρέπει να δεσμευτείς ότι θα προσπαθήσεις να εξελιχθείς και ότι θα κάνεις βήματα προόδου, ανεξάρτητα από τι επιθυμούν οι άλλοι γύρω σου. Όσο βάζεις πρώτες τις δικές τους ανάγκες, τόσο θα αυξάνεται η απογοήτευσή σου και θα παραμένεις στάσιμος. Κάνε τώρα το μεγάλο άλμα της ζωής σου και πάρε «παραγωγικά» ρίσκα, που θα σου επιτρέψουν να σχεδιάσεις όχι μόνο το τώρα, αλλά και το αύριο της ζωής σου.

Τις περιόδους που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα (από 5 μέχρι 25 Ιανουαρίου, από 28 Απριλίου μέχρι 22 Μαΐου, από 30 Αυγούστου μέχρι 22 Σεπτεμβρίου και από 19 Δεκεμβρίου μέχρι τέλος του έτους) απόφυγε τις παρορμητικές και βιαστικές αλλαγές και αξιοποίησε ένα φυσικό σου ταλέντο, που είναι η ανάπτυξη στρατηγικής, προκειμένου να πετύχεις αυτά που θέλεις. Τόσο τα θέματα της καριέρας όσο και της οικογένειας, θα είναι αρκετά πιεστικά, αν δείξεις όμως υπευθυνότητα, δουλέψεις σκληρά και οργανωθείς, τότε οι χαρές με τις λύπες σου μπορεί να ισορροπήσουν και ίσως κάποιες στιγμές οι χαρές να νικήσουν.

Από το φθινόπωρο και μετά, με τον Δία να εισέρχεται στο ζώδιο του Ζυγού από τις 9 Σεπτεμβρίου, το να κάνεις ειρήνη με τον εαυτό σου είναι αυτό που θα σου φέρει ευτυχία και επιτυχία. Σεβάσου πρωτίστως τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου και οι καλές σχέσεις με τον σύντροφο, την οικογένεια, τους συναδέλφους και τον περίγυρό σου θα είναι απλώς εξασφαλισμένες. Από τις 26 Σεπτεμβρίου ο Πλούτωνας θα επιστρέψει σε ορθή πορεία από το ζώδιο του Αιγόκερου και θα σε βοηθήσει να ξεδιαλύνεις άλυτες οικογενειακές υποθέσεις. Εν κατακλείδι, αυτή η χρονιά με κάποιον τρόπο θα σου επιτρέψει να ελευθερωθείς από το παρελθόν σου και να βάλεις πλώρη για άλλες επιδιώξεις.
Αισθηματικές προβλέψεις
Αισθητές θα είναι οι αλλαγές στην αισθηματική σου ζωή το 2016, φίλε Υδροχόε. Με τον Άρη να κινείται στον Σκορπιό από τις 3 Ιανουαρίου μέχρι τις 6 Μαρτίου και από τις 27 Μαΐου μέχρι 2 Αυγούστου, τα διαστήματα αυτά θα είναι πολύ σημαντικά στις εξελίξεις της σχέσης σου ή του γάμου σου. Τώρα μπορείς να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου και να κάνεις πιο έντονες τις επιδιώξεις σου. Η δυναμική σου παρουσία δεν θα αφήσει περιθώρια εκμετάλλευσης της καλοσύνης σου από τον σύντροφό σου και εσύ πλέον θα νιώσεις ότι πατάς γερά τα πόδια σου στην γη και ότι ξέρεις τι θέλεις και τι ζητάς.

Από το φθινόπωρο και μετά, με τον Δία να περνάει στον Ζυγό στις 9 Σεπτεμβρίου, το διάστημα εξελίσσεται διαφορετικά. Είναι τότε που η διάθεσή σου για περιπέτεια θα δώσει τη θέση της στην ανάγκη σου για ησυχία. Ο Πλούτωνας, που θα επιστρέψει σε ορθή πορεία στον Αιγόκερω στις 26 Σεπτεμβρίου, θα δημιουργήσει ένα καλύτερο κλίμα για εσένα, είτε είσαι αδέσμευτος είτε έχεις μόνιμο δεσμό, περιορίζοντας το άγχος, που μπορεί να συνεπάγεται η διατήρηση της σχέσης σου ή η ανεύρεση κάποιας.

Δώσε προσοχή τις περιόδους των εκλείψεων (Έκλειψη Ηλίου στις 9 Μαρτίου στους Ιχθείς, Έκλειψη Σελήνης στις 23 Μαρτίου στο ζώδιο του Ζυγού, Έκλειψη Ηλίου την 1η Σεπτεμβρίου στην Παρθένο και Έκλειψη Σελήνης στις 16 Σεπτεμβρίου στους Ιχθείς), και πρόσεξε με ποιους δένεσαι ή ποιοι δένονται μαζί σου, διότι επειδή είσαι ευμετάβλητος από την φύση σου, υπάρχει πιθανότητα κάτι που σου αρέσει την μία στιγμή, να σε ενοχλεί την επομένη. Να θυμάσαι όμως ότι… καλή η ανανεωτική διάθεση, αλλά στην πορεία μπορεί να πληγώσεις ή να πληγωθείς! Έχε το νου σου λοιπόν, και γίνε πιο μετρημένος και λογικός σε αυτά που ζητάς από τον σύντροφό σου ή γενικότερα από την αισθηματική σου ζωή.
Επαγγελματικά και χρήμα
Το 2016 είναι μαχητικό ως προς την διατήρηση της δουλειάς και την συντήρηση του αντικειμένου με το οποίο ασχολείσαι. Ο Δίας στην Παρθένο βοηθά την πρόοδο των επαγγελματικών σου ενδιαφερόντων, μέσα όμως από μία αγωνιστική καθημερινότητα. Εξαιρετικά σημαντικός, αλλά ταυτόχρονα και επεισοδιακός προβλέπεται ο μήνας των γενεθλίων σου, ενώ τα διαστήματα που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα, θα βρεθείς ανάμεσα σε αντιθέσεις και διλήμματα. Τότε λοιπόν πρέπει να προσέξεις τις κινήσεις σου και να αποφύγεις ρίσκα ή βιαστικές αποφάσεις.

Το διάστημα του καλοκαιριού δεν θα σε διευκολύνει στο να πετύχεις τους στόχους σου. Παρόλα αυτά, δες το σαν ένα διάστημα προπαρασκευαστικό για το φθινόπωρο που θα ακολουθήσει και θα σε ευνοήσει αρκετά. Από τις 9 Σεπτεμβρίου και μετά, που ο Δίας θα εισέλθει στον Ζυγό, ο τομέας της εργασίας σου θα παρουσιάσει ανάκαμψη. Ενδέχεται να δεχτείς προτάσεις ή συνεργασίες με τρίτους και να αναπτύξεις καινούργιες ιδέες για ένα νέο σχέδιο. Τις νέες προτάσεις πρέπει να τις αντιμετωπίσεις με προνοητικότητα και ψυχραιμία, ενώ τα πρακτικά του σχεδίου να τα εκτελέσεις μεθοδικά και όχι βιαστικά, ώστε να έχεις θεαματικά (και όχι απλά καλά) αποτελέσματα. Εν κατακλείδι, στον τομέα αυτό δεν πρέπει να κινηθείς υπό το κράτος ενθουσιασμού ή παρασυρόμενος από μία παρορμητική διάθεση, φίλε Υδροχόε. Κάνε σύμμαχο σου τον χρόνο και δείξε ψυχραιμία και υπομονή στην αντιμετώπιση περιστασιακών δυσκολιών, αλλά και στις καλές φάσεις που θα μεσολαβήσουν.

Ο τομέας των οικονομικών σου θα είναι δύσκολος. Αυτό βέβαια δεν πρέπει να σε απογοητεύει, αλλά τουλάχιστον το πρώτο εξάμηνο του έτους φρόντισε να είσαι συνετός και τυπικός στις υποχρεώσεις σου. Είναι προτιμότερο να ακολουθήσεις ένα λιτό πρόγραμμα διαβίωσης, με προτεραιότητα εξόφληση των χρεών και την κάλυψη των αναγκών σου και να μην παρασύρεσαι από κρίσεις υπεραισιοδοξίας, οι οποίες σε καταλαμβάνουν όταν τα πράγματα δείχνουν να βελτιώνονται. Σε αυτές τις καλές στιγμές, διατήρησε ένα μέτρο στις δαπάνες σου.
Ετήσιες Προβλέψεις – Ιχθείς 2016

 

Το 2016 ανοίγει για εσένα ενδιαφέρουσες προοπτικές, αγαπητέ Ιχθύ. Πρωταρχική, όμως, δουλειά σου είναι να μην αφήσεις τα άγχη των περασμένων χρόνων να σε επηρεάζουν στην καθημερινότητα σου. Με τον Δία να κινείται στην Παρθένο μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου, όλοι οι τομείς της ζωής σου θα οδεύουν προς το καλύτερο ή τουλάχιστον δεν θα αντιμετωπίζεις τον κίνδυνο να εκτεθείς. Αξιοποίησε σωστά τις ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν, ώστε να καταφέρεις να σταθεροποιήσεις την πρόοδό σου. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω θα ενισχύσει τα αποτελέσματα των εργασιακών και των δημιουργικών σου προσπαθειών, βοηθώντας στην καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων και του χρόνου σου. Μία νέα εποχή έχει ήδη ξεκινήσει για εσένα, τόσο για τις προσωπικές όσο και για τις κοινωνικές σου σχέσεις.

Η δημιουργική σου έκφραση, οι σχέσεις σου με αγαπημένα πρόσωπα, η καλύτερη αξιοποίηση των ταλέντων και των μέσων που διαθέτεις και η ενίσχυση που θα έχεις (άλλοτε συναισθηματική και άλλοτε οικονομική) αποτελούν τις βασικές προσφορές του Άρη όταν θα κινείται στον Σκορπιό (από τις 3 Ιανουαρίου μέχρι τις 6 Μαρτίου και από τις 27 Μαΐου μέχρι 2 Αυγούστου). Από τον Σεπτέμβριο και μετά, η νέα θέση του Δία στον Ζυγό θα σε βοηθήσει να διαχωρίσεις τη θέση σου από τους άλλους και να έχεις περισσότερη αίσθηση ασφάλειας και κατά περιόδους μεγαλύτερη ικανοποίηση. Τα στοιχεία της οργάνωσης και της εργατικότητας που διαθέτεις, έτσι κι αλλιώς θα σε βοηθήσουν πολύ.

Στον οικονομικό τομέα, όλα μπορούν να βελτιωθούν αν επιδείξεις προνοητικότητα και δεν αφήσεις κάποιο πρόβλημα στην τύχη του ή στα χέρια άλλων. Τις περιόδους που θα πραγματοποιηθούν οι εκλείψεις του έτους (Έκλειψη Ηλίου στις 9 Μαρτίου στο ζώδιό σου, Έκλειψη Σελήνης στις 23 Μαρτίου στο ζώδιο του Ζυγού, Έκλειψη Ηλίου την 1η Σεπτεμβρίου στην Παρθένο και Έκλειψη Σελήνης στις 16 Σεπτεμβρίου στο ζώδιό σου) θα δεχτείς πιέσεις και δυσκολίες, ενώ πρέπει κυρίως να τακτοποιήσεις εκκρεμότητες και να διευθετήσεις τα περιουσιακά σου. Τώρα απόφυγε ριψοκίνδυνες ενέργειες.

Από τις 19 Νοεμβρίου και μετά, που ο Ποσειδώνας θα επιστρέψει σε ορθή πορεία στο ζώδιό σου, μετακινήσεις, γνωριμίες και καινούρια ενδιαφέροντα φαίνεται να κλείνουν την αυλαία της χρονιάς και να σε ικανοποιούν. Μην τις απορρίψεις με την πρώτη ευκαιρία… όλοι θέλουν τον χρόνο τους, ακόμη και οι πλανήτες, για να σου χαρίσουν την εύνοια τους!

Αισθηματικές προβλέψεις
Ο τομέας του έρωτα και των σχέσεων αποτελεί προτεραιότητα στην ζωή σου πόσο μάλλον φέτος που θα λάβουν χώρα οι δύο εκλείψεις στο ζώδιό σου (Έκλειψη Ηλίου στις 9 Μαρτίου και Έκλειψη Σελήνης στις 16 Σεπτεμβρίου) και θα σε επηρεάσουν έντονα. Η Αφροδίτη στο ζώδιό σου από τις 12 Μαρτίου μέχρι τις 5 Απριλίου, σε παρακινεί να πάρεις πρωτοβουλίες, προκειμένου να μην πλήξεις σε μία στατική σχέση ή με την μοναξιά σου. Οι νέες σχέσεις, θα δείξουν στο τέλος Μαρτίου αν μπορούν να προχωρήσουν ή όχι. Αν είσαι μόνος σου, το διάστημα αυτό είναι το πιο ευνοϊκό για να κάνεις νέες γνωριμίες.

Οι εκλείψεις του χρόνου στο σύνολο τους (Έκλειψη Ηλίου στις 9 Μαρτίου στο ζώδιό σου, Έκλειψη Σελήνης στις 23 Μαρτίου στο ζώδιο του Ζυγού, Έκλειψη Ηλίου την 1η Σεπτεμβρίου στην Παρθένο και Έκλειψη Σελήνης στις 16 Σεπτεμβρίου στο ζώδιό σου) επηρεάζουν δυνατά τις σχέσεις σου κυρίως με αυτούς που δέχονται την ίδια επιρροή με εσένα, δηλαδή Δίδυμους, Τοξότες και Παρθένους. Με αυτούς λοιπόν, ή θα έρθεις πιο κοντά ή θα πάρεις την μεγάλη απόφαση να τους βγάλεις από την ζωή σου δια παντός.

Το διάστημα που ο Ποσειδώνας θα κινείται ανάδρομα στο ζώδιό σου, από 13 Ιουνίου μέχρι 26 Σεπτεμβρίου, είναι μία περίοδος που εμφανίζεσαι πιο ασταθής ή υπάρχει η πιθανότητα να κάνεις ξαφνικές αλλαγές στον ερωτικό σου τομέα. Αυτό μπορεί να σημαίνει είτε έναν γάμο, είτε έναν χωρισμό. Από το φθινόπωρο και μετά, που ο Δίας θα κάνει την είσοδό του στον Ζυγό, η παρορμητική σου διάθεση θα υποχωρήσει αισθητά, ενώ η λογική και η ψυχραιμία στην αντιμετώπιση των σχέσεων θα επανέλθουν.
Επαγγελματικά και χρήμα
Η χρονική περίοδος που ο Δίας θα βρίσκεται στην Παρθένο, είναι ένα διάστημα αυξημένων ευθυνών, πειθαρχίας και υπομονής, προκειμένου να πετύχεις τους στόχους και να υλοποιήσεις τα όνειρά σου. Ένα διάστημα που έχει σκοπό να σε βοηθήσει να εμπιστευτείς τον εαυτό σου και να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου. Τώρα ευνοούνται νέες συνεργασίες και θα έχεις επαγγελματικές ευκαιρίες, μέσω των άλλων. Ο Άρης βέβαια στον Σκορπιό από τις 3 Ιανουαρίου μέχρι τις 6 Μαρτίου και από τις 27 Μαΐου μέχρι 2 Αυγούστου, απαιτεί σύνεση και όχι ρίσκο, οπότε ακολούθησε καλύτερα το ένστικτό σου, χωρίς να επηρεάζεσαι από μεγάλες υποσχέσεις, που πιθανώς θα σε απογοητεύσουν στο τέλος. Πάντως, τώρα θα μπορούσες να μπεις σε μία αποδοτική νέα συνεργασία, αρκεί να έχεις ξεκάθαρα όρια στην μοιρασιά, τόσο της δουλειάς όσο και των οικονομικών σου.

Από την άλλη, ο Κρόνος που θα κινείται στον Τοξότη, μπορεί να γεννήσει μέσα σου την επιθυμία για αλλαγή και όχι επειδή είσαι απόλυτα δυσαρεστημένος από τη δουλειά σου ή τους συνεργάτες σου, αλλά γιατί θα θελήσεις να ανοίξεις τα φτερά σου και σε άλλες δραστηριότητες. Αυτό προσπάθησε να μην το επιχειρήσεις τα διαστήματα που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα (από 5 μέχρι 25 Ιανουαρίου, από 28 Απριλίου μέχρι 22 Μαΐου, από 30 Αυγούστου μέχρι 22 Σεπτεμβρίου και από 19 Δεκεμβρίου μέχρι τέλος του έτους), γιατί οι συνέπειες θα είναι αβέβαιες.

Τα οικονομικά σου θα σε απασχολήσουν έντονα καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του Δία στην Παρθένο. Με διάφορους τρόπους θα καταφέρνεις να ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες σου και, αν δεν τα βγάζεις πέρα μόνος σου, μπορείς να ζητήσεις βοήθεια από το περιβάλλον σου. Από το φθινόπωρο και μετά, ο Δίας στον Ζυγό μπορεί να δημιουργήσει έξοδα στον χώρο του σπιτιού, όπως μία μετακόμιση ή μία επισκευή σε ένα ακίνητο. Πιθανώς το διάστημα αυτό να ξοδέψεις χρήματα και για τις ανάγκες της οικογένειάς σου. Η επιστροφή του Ποσειδώνα σε ορθή πορεία από το ζώδιό σου, από τις 19 Νοεμβρίου και μετά, εγγυάται την βελτίωση των οικονομικών σου. Όχι απαραίτητα από την εργασία σου, αλλά και με αποδόσεις από επενδύσεις, μία κληρονομιά ή ακόμη και από κάποιες επιστροφές χρημάτων.

my astro.gr

Close