ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΞ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΩΡΟ????
Τι γίνεται όταν η οικογένεια μεγαλώνει και το ζευγάρι απομακρύνεται;
Ελά μου ντε τι γίνεται?Ενα ωραίο
αρθρο  που είδα στο Fay’s BOOK μας τα εξηγει αναλυτικα!
H οικογένεια που αποκτά ένα μικρό παιδί σαρώνεται απο τις αλλεπάλληλες αλλαγές, μια απο
 τις οποίες συχνά είναι και αυτή του χαμένου ερωτισμού. Όποια σταθερότητα και αν έχει επιτύχει το ζευγάρι στη σχέση του, διαταράσσεται έντονα απο την παρουσία ενός μικρού παιδιού. Η γονική φροντίδα είναι μια βαθιά αμοιβαία διαδικασία: διαμορφώνουμε τη ζωή των παιδιών μας, αλλά και διαμορφωνόμαστε. Καθώς «αγωνιζόμαστε» να είμαστε γονείς, ενδεχομένως παραμελούμε τις ανάγκες του ζευγαριού για κοντινότητα, συναισθηματική κάλυψη καθώς επίσης και απο έλλειψη ερωτικής επιθυμίας, ή διάθεσης.

 

Αρχικά θα πρότεινα να παρατηρήσει το ζευγάρι το διάστημα μέσα στο οποίο έχει παρουσιαστεί αυτή η αλλαγή και να δείξει ιδιαίτερη κατανόηση αν αυτή έχει να κάνει με την πρόσφατη γέννηση ενός παιδιού, μιας και σε εκείνη την περίοδο είναι σύνηθες το ζευγάρι να χρειάζεται μια περίοδο προσαρμογής κατά την οποία και καλείται να δώσει προτεραιότητα στην απαιτήσεις που έχουν να κάνουν με την ανατροφή και την φροντίδα ενός μωρού. Επίσης είναι σημαντικό για το ζευγάρι να έχει πάρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες απο τον γυναικολόγο σχετικά με την σεξουαλική τους δραστηριότητα, (μετά απο πόσο διάστημα επιτρέπεται η συνεύρεση, οι φυσιολογικές αλλαγές που έχουν επέλθει στο σώμα της γυναίκας και πώ Τι ς μπορεί να επηρεάσουν την σεξουαλική δραστηριότητα, κοκ), πληροφορίες οι οποίες είναι απαραίτητες έτσι ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει και πάλι ασφάλεια και οικειότητα ανάμεσα στο ζευγάρι.
Αν πάλι το διάστημα που έχει παρατηρηθεί αυτή η έλλειψη ερωτισμού ανάμεσα στο ζευγάρι δεν σχετίζεται τόσο άμεσα με την γέννηση του παιδιού, θα ήταν σκόπιμο τότε το ζευγάρι να εστιάσει στο κομμάτι της επικοινωνίας έτσι ώστε να μπορέσουν να μοιραστούν και οι 2 πλευρές πως αισθάνονται σχετικά με αυτή την αλλαγή που έχει επέλθει στην σχέση τους και να καταλήξουν απο κοινού σε τρόπους και ιδέες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην οικειότητα, στην κατανόηση και στην έμπρακτη προσπάθεια και απο τις 2 πλευρές.

Close