Η γυναίκα αυτή παραλίγο να μείνει τυφλή μετά την χρήση αυτής της βαφής μαλλιών..

Όλες οι γυναίκες αγαπάμε να πειραματιζόμαστε με τα μαλλιά μας. Άνδρες, γυναίκες αλλά και κορίτσια σε νεαρές ηλικίες προσπαθούν πολλές φορές να ανανεωθούν, απλά βάφοντας κάποια στιγμή τα μαλλιά τους. Μια νεαρή κοπέλα από τη Victoria παραλίγο να τυφλωθεί μετά από μια αλλεργική αντίδραση σε μια βαφή μαλλιών. Αφού δείτε την ιστορία της, ίσως να σκεφτείτε διπλά την επόμενη φορά πριν  πάρετε το πρώτο κουτί βαφής μαλλιών από το ράφι όταν θα είστε έξω για ψώνια.

H 16άχρονη Tylah Durie έβαφε τα φρύδια της, ενώ παρατήρησε οτι μετά από 30 λεπτά της εφαρμογής της βαφής τα φρύδια της, είχαν αρχίσει να την φαγουρίζουν και να την καίνε.
Η Tylah είπε, «Ξύπνησα σχεδόν τυφλή εξαιτίας της αντίδρασης, τα μάτια μου είχαν καεί, ήταν σαν τεράστια μπαλόνια, έκλαιγα και ουρλιάζα.» Εξήγησε ότι ο πόνος, ήταν λες και είχες άμμο παραλίας μέσα στα μάτια σου και δεν μπορούσες να την βγάλεις με τίποτα, στη συνέχεια, το τσούξιμο που ένιωθα, ήταν λες και μου έβγαζαν με ξυράφι τα φρύδια μου. »

Η Τylah δεν ήξερε ότι είχε  θανατηφόρα αλλεργία σε ένα από τα χημικά της βαφής, γνωστό ως παραφαινυλενοδιαμίνη ή PPD . «Τα μάτια μου ήταν πολύ πρησμένα και σχεδόν κλειστά», θυμάται, «δεν μπορούσα να δω σχεδόν τίποτα και τα μάτια μου, δάκρυζαν συνεχόμενα».

Δείτε ακόμη: Θες να ανοίξεις τα μαλλιά σου φυσικά χωρίς βαφή; Υπάρχει τρόπος (video)

Μετά το βάψιμο των φρυδιών της, η κοπέλα είχε μείνει με χημικά εγκαύματα στα μάτια της . Οι γιατροί την προειδοποίησαν οτι η επόμενη φορά που θα βάψη τα μαλλιά της μπορεί να αποβεί μοιραία.

«Ήμουν στο νοσοκομείο και ήμουν πολύ τρομοκρατημένη», δήλωσε η Tylah. «Οι γιατροί είπαν ότι είχα μια πολύ ασυνήθιστη αλλά σοβαρή αλλεργική αντίδραση και θα μπορούσα να φύγω μόνιμα τυφλή από εκεί.»

H Tylah μιλάει για το τι της συνέβη ώστε να βοηθήσει προκειμένου να μην ξανακάνει κανείς το λάθος που έκανε εκείνη. «Πέθανα στο πόνο επειδή θέλησα να βάψω τις βλεφαρίδες και τα φρύδια μου … Ποτέ ξανά δεν θα χρησιμοποιήσω βαφή », είπε. »

Μια νεαρή κοπέλα από τη Victoria παραλίγο να τυφλωθεί μετά από μια αλλεργική αντίδραση σε μια βαφή μαλλιών.

Η Tylah εξήγησε, «Όταν εφάρμοσα τη βαφή ήμουν μια χαρά, περίμενα δέκα λεπτά, στη συνέχεια και έβγαλα τη βαφή – και το αποτέλεσμα φαινόταν πραγματικά καλό και ήμουν πολύ ικανοποιημένη με αυτό. Αλλά επειδή δεν έκανα μια μικρή δοκιμή πριν σε ένα μικρό μέρος του δέρματος μου, μέσα σε μισή ώρα το δέρμα γύρω από τα μάτια μου, άρχιζε να με φαγουρίζει υπερβολικά. »

«Κανείς στην οικογένεια μου δεν είχε κάνει δοκιμή πριν με βαφές.», Η Tylah συνέχισε, «έτσι σκέφτηκα ότι δεν χρειάζεται και εγώ να δοκιμάσω τη βαφή, αφού δεν είχα υποστεί και καμιά  αντίδραση όταν έβαψα τα μαλλιά μου και στο παρελθόν, αλλά αυτές οι βαφές δεν περιείχαν PPD.»

Δείτε ακόμη: Πώς θα καταλάβεις αν το παιδί σου έχει ανοιξιάτικη αλλεργία ή λοίμωξη;

Οι γιατροί που επέβλεπαν την Tylah της έδωσαν αντιισταμινικά για την αλλεργία της, αλλά η νεαρή άρχισε να παρατηρεί φυσαλίδες να σχηματίζονται στα φρύδια της, και οι βλεφαρίδες της σύντομα άρχισαν να πέφτουν. «Ήμουν σε κατάσταση σοκ, έκλαιγα και ήμουν πραγματικά πολύ αγχωμένη, ήμουν τρομοκρατημένη στο γεγονός οτι θα μπορούσα να χάσω την όρασή μου σε τόσο νεαρή ηλικία», είπε.

Ένας οφθαλμίατρος είπε οτι η Tylah  είναι πολύ τυχερή που δεν έχασε την όραση της. Τώρα πρέπει να την παρακολουθεί σε τακτική βάση ένας οφθαλμίατρος προκειμένου να παρατηρεί τις επιπτώσεις της βλάβης που υπέστει. Η 16άχρονη έχει υποσχεθεί να μην ξαναχρησιμοποιήσει ποτέ οποιαδήποτε μορφή χρωστικής, και αυτή συμβουλεύει όλο το κόσμο να κάνει δοκιμές, πριν χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε βαφή.

Δείτε ακόμη: H επιπεφυκίτιδα στα παιδιά και τα βρέφη

«Παίρνω πολλά φάρμακα για γίνω καλά και δεν θα ήθελα ποτέ ξανά άλλος να περάσει τον πόνο που πέρασα εγώ, έτσι σας παρακαλώ να κάνετε μια δοκιμή πριν την εφαρμογή της βαφής», είπε.

Παραφαινυλενοδιαμίνη ή PPD

Η παραφαινυλενοδιαμίνη βρίσκεται συνήθως σε βαφές μαλλιών και στο μελάνι που χρησιμοποιείται για τα τατουάζ χένας. «Οι αντιδράσεις μπορεί να είναι τόσο μικρές όσο η ερυθρότητα γύρω από τις άκρες του προσώπου σας, μια φαγούρα στα μάτια, αλλά στη συνέχεια μπορεί να προκληθούν χημικά εγκαύματα, φουσκάλες και να αισθάνεστε οτι όλο το τριχωτό της κεφαλής σας λιώνει.. Μερικοί άνθρωποι υποφέρουν από αναφυλακτικό σοκ, και πεθαίνουν από ασφυξία. Έχουν πεθάνει άνθρωποι εξαιτίας του PPD. »

 

Πηγή: davidwolfe.com

Close