Και τώρα τι κάνουμε;
 

 

Και ξαφνικά ..μια μέρα γυρνάς από το μαιευτήριο με ένα καινούριο μωρό. 
 
Και σου λείπουν 2 πράγματα: το κουμπί που καλούσες τη νοσοκόμα για να το φροντίσει και ένα manual…!!
 
 
 
 
 
 
 
 
Θα περίμενες ότι μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια ιστορίας και τόσα δισεκατομμύρια μωρά που έχουν γεννηθεί το μωρό θα ερχόταν με ένα manual. Εδώ σου δίνουν manual για τα πάντα, από το πως να στήσεις ένα μίνι υπολογιστικό δίκτυο στο σπίτι σου (που μέχρι το 90 μπορούσε να το κάνει μόνο η ΝΑΣΑ), μέχρι και για τα πιο απλά πράγματα όπως το πως να χρησιμοποιήσεις μια οδοντογλυφίδα . Είναι δυνατόν να μην έρχεται το manual μαζί με το μωρό;
 
Γρήγορα όμως ανακαλύπτεις το λόγο για τον οποίο δεν υπάρχει (ή δεν στο δίνουν) αυτό το manual. Η αλήθεια είναι ότι όλοι ξέρουν πως να μεγαλώσεις σωστά το μωρό σου – εκτός από εσένα.
 
Εσύ, γνωρίζοντας ότι δεν ξέρεις, ρωτάς τους γονείς σου, τους συγγενείς σου, τους φίλους σου που έχουν παιδιά, την παιδίατρο σου, ανθρώπους τέλος πάντων, την γνώμη των οποίων εμπιστεύεσαι. Διαβάζεις βιβλία, ψάχνεις στο internet, προσπαθείς να μάθεις.
 
Πόσο λάθος κάνεις. Πόσο περιορίζεις την έρευνα σου. Σύντομα αντιλαμβάνεσαι ότι έχει να σου δώσει μια συμβουλή ο οποιοσδήποτε που συναντάς στο δρόμο. Στο φούρνο. Στο γυμναστήριο. Στο συνεργείο αυτοκινήτων. Ακόμα και σε εκείνο το τελειωμένο ποτάδικο που είχες πάει 5 το πρωί βρέθηκε τύπος να σου πει πως να μην ταλαιπωρείται το μωρό από τους κολικούς. Λες και όποιος έχει παιδιά γίνεται ξαφνικά expert στο πως να μεγαλώνουν σωστά. Αν ήταν έτσι, όποιος μαγείρευε θα ήταν σεφ με 3 αστέρια Michelin.
 
“Ό,τι θέλετε εδώ είμαστε. Ξέρουμε εμείς από παιδιά. Έχουμε ρίξει βόλτες με το αυτοκίνητο για να κοιμηθούν…”. Σοβαρά; Αυτή είναι η συμβουλή σου; Κάνε βόλτες με το αυτοκίνητο για να κοιμηθεί το μωρό; Και πιστεύεις ότι αυτό είναι καλή συμβουλή; Έχεις δει πόσο έχει πάει η βενζίνη;
 
Ή σαν τη μητέρα ενός παλιού γνωστού. Με μεγάλη της χαρά μου είπε πως για ο,τιδήποτε χρειαστώ να μη διστάσω να την πάρω τηλέφωνο, θα με συμβουλεύσει όποιο πρόβλημα και να έχω. Αφού την ευχαρίστησα ευγενικά, ρώτησα τι κάνει ο γιος της. “Καλά είναι, τώρα τελείωσε με την αποτοξίνωση, και σε 5 χρονάκια θα βγει από τη φυλακή”. Οκ, έβαλα το τηλέφωνο σου στο speed-dial.
 
Είμαι πλέον σίγουρος, και τη μάνα του Χίτλερ να πετύχω στο δρόμο όλο και κάποια συμβουλή θα έχει να μου δώσει…
Εαν σας άρεσε κοινοποιήστε το με το μαγικό κουμπάκι του facebook Κάτω από την ανάρτηση
newdadontheblog.gr

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 
 
 
 
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

Close