Προσοχή: Πρόσφυγες χρειάζονται τη βοήθεια μας!!

Στο Πεδίον του Άρεως υπάρχουν άνθρωποι που μας χρειάζονται. Πλέον των 300 προσφύγων, στην πλειοψηφία τους μωρα και παιδιά ως 12 ετών, παρατημένοι στο πουθενά χωρίς καμμία προοπτική. Πολλά μικρά παιδιά, ακόμα και βρέφη. Πίνουν νερό από ένα λάστιχο του άλσους το οποίο μολύνεται από τη βρύση με συνέπεια να αρρωσταίνουν κυρίως τα μικρά. Έχουν κινητοποιηθεί αυτοοργανωμένες ομάδες υποστήριξης που συλλέγουν είδη πρώτης ανάγκης, τα διανέμουν, βοηθούν τους πρόσφυγες στην καθαριότητα του χώρου και φροντίζουν όσο μπορούν και για την ασφάλειά τους καθώς οπως καταλαβαίνετε είναι εκτεθειμένοι σε συγκεκριμένους κινδύνους.
Όσες και όσοι έχετε τη διάθεση να βοηθήσετε, τα είδη που συγκεντρώνονται είναι:

Ρούχα και παπούτσια (κυρίως παιδικά, υπάρχουν παιδιά ξυπόλυτα)
Εμφιαλωμένα νερά
Τρόφιμα που δε χρειάζονται συντήρηση (φρυγανιές, μπισκότα, κονσέρβες, παιδικές τροφές σε βαζάκια κλπ)
Παιδικές πάνες
Σερβιέτες
Χαρτιά υγείας
Εντομοαπωθητικά σπρέι (πολλά κουνούπια λόγω στάσιμου νερού)
Σαπούνια
Σαμπουάν
Οδοντόβουρτσες
Μπορείτε να απευθύνεστε στο Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 13, Εξάρχεια όπου μπορείτε να αφήσετε ό,τι μπορείτε.
Επίσης στον Κατειλημμένο Κοινωνικό Χώρο “Κένταυρος” στο άλσος Ν. Φιλαδέλφεια όπου τη Δευτέρα 19.00-22.00 θα συλλέγονται είδη.
Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τις τρέχουσες ανάγκες των προσφύγων, μπορείτε να παρακολουθείτε στο twitter το hashtag ‪#‎pedion_areos‬ αλλά και το ‪#‎refugeesGr‬
Δεν έχει σημασία αν δεν μπορούμε να προσφέρουμε πολλά, μία εξάδα νερά, λίγα χαρτιά υγείας, ένα πακέτο παιδικές πάνες κλπ είναι αρκετά.
Επισκεφτείτε τους ανθρώπους στο Π. Άρεως, χαμογελάστε τους, κι αυτό αρκετό είναι.
Και αν μη τι άλλο, παρακαλώ, τουλάχιστον κοινοποιήστε. Δεν υπάρχει πλέον τίποτε άλλο να μας διασώσει μέσα σ’ αυτόν τον χαμό παρά η αλληλεγγύη.

Close